Jodan Boys eenvoudig langs Oranje Wit

29-09-2013 16:28

Jodan Boys heeft gisteren een eenvoudige overwinning op Oranje Wit behaald. De ploeg van trainer Akerboom stond bij rust al met 3-0 voor door doelpunten van kersverse vader Leroy Brank, Jeroen Borsboom en jubilaris Mo Bellahcen, die zijn 100e competitiewedstrijd voor Jodan Boys speelde. Nadat Oranje Wit het laatste half uur met 10 spelers verder moest spelen, wist Kees Graafland de score nog te vergroten tot 4-0.

 

Bij Jodan Boys speelde Jassire Hamdani wederom in de basis. Diego Liefden was inmiddels weer terug uit Tahiti, maar zat nog niet bij de selectie. Verder begon Kees Graafland op de bank. Jan Willem Schep en Jeroen Borsboom stonden wederom in de basis.

In een heerlijk zonnetje op sportpark Oosterwei zagen de toeschouwers dat Jodan Boys fel begon. Jeroen Borsboom kreeg al na twee minuten spelen een grote kans, maar de keeper van de bezoekers kon de bal nog net naast werken. Vanuit de corner kon Leroy Brank even later van dichtbij binnentikken. Zo staat Jodan Boys al snel op een comfortabele 1-0 voorsprong.

Foto

Leroy Brank gaat met de bal richting de middenstip nadat hij de vroege 1-0 gemaakt heeft.

 

Oranje Wit probeert hier direct iets tegenover te stellen en komt met een kopbal net over en een schot net naast het doel van Michael de Leeuw een beetje in de buurt. Maar toch heeft Jodan Boys in het eerste kwartier de meest grote kansen. Jan Willem Schep schiet nog eens op doel, maar zijn inzet wordt eenvoudig gepakt door de keeper. Ook een poging van Marvin van der Pluijm even later mislukt. Hij schiet de bal het strafschopgebied in, waar Remco de Rijk net te laat is om te kunnen profiteren.

In het tweede kwartier van de eerste helft zijn er maar weinig kansen aan beide kanten. Jan Willem Schep kopt nog eens over, maar verder is er weinig het vermelden waard. Na 31 minuten spelen komt Jodan Boys toch op een riantere voorsprong. Mo Bellahcen haalt van afstand uit en zet zo de 2-0 op het scorebord. Verder moet Michael de Leeuw één keer in actie komen op een goede inzet van de bezoekers. Verder probeert de wederom goed spelende Hamdani het ook eens met een schot. Deze kans gaat echter over het doel van de Dordrechtse keeper.

Vlak voor rust probeert Jodan Boys de bezoekers nog even goed onder druk te zetten. Nadat de Dortenaren noodgedwongen de eerste twee wissels hadden ingezet, probeert van der Pluijm het nog eens met een schot op doel. Ook krijgt Jeroen Borsboom even later een goede kans op de 3-0. Bij een voorzet van Roggeveen kan hij echter zijn voet niet tegen de bal zetten. Toch kunnen de supporters van Jodan Boys vlak voor rust nog juichen. Na goed voorbereidend werk van van der Pluijm en de Rijk, kan Jeroen Borsboom de 3-0 op het bord zetten.

Zo ging Jodan Boys dus met een verdiende en uiterst comfortabele voorsprong rusten.

Foto

Jeroen Borsboom werkt de bal langs keeper Klootwijk en tekent zo aan voor de 3-0.

 

Na rust viel er in eerste instantie weinig te beleven op sportpark Oosterwei. Beide ploegen creeerden nauwelijks kansen en de enige zaken die het vermelden waard zijn, waren de gele kaart van Jesse Kok en Rory Willemstijn in het eerste kwartier na rust. Maar even later is er dan toch nog wel spektakel, al is het in de negatieve zin. Bij een overtreding maakt Omar Zenzen van Oranje Wit een opmerking naar de scheidsrechter waarbij hij direct naar zijn kaartenboekje grijpt en rood trekt. Zenzen trekt zijn shirt uit en loopt richting de kleedkamers. Een supporter die een foto maakt van de aftocht van Zezen krijgt het vervolgens met hem aan de stok. Zenzen is blijkbaar niet gediend van deze foto actie en probeert te telefoon uit de handen te slaan. Gelukkig wordt er direct gereageerd door de aanwezige stewards en wordt Zenzen onder lichte dwang afgevoerd naar de kleedkamer.

Vijf minuten later zet Patrick Akerboom zijn eerste wissel in. Jan Willem Schep gaat de kleedkamer opzoeken en Kees Graafland mag de laatste twintig minuten meedoen. Dat Graafland zijn goaltje vandaag graag wil meepikken, blijkt wel als hij na één minuut al een grote kans heeft. Hij schiet echter over. Direct daarna besluit Akerboom verder door te wisselen. Marvin van der Pluijm en Remco de Rijk verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Mitchel Heerkens en Jorn van Lunteren binnen de lijnen.

Foto

Hamdani tussen twee spelers van Oranje Wit in. Van Lunteren schiet te hulp.

 

Jodan Boys zet in de laatste vijf minuten nog even een offensief op. Nadat Tim Roggeveen met een zwak schot nog geen gevaar kan stichten, is het Jorn van Lunteren die even later over schiet. Ook Yassire Hamdani probeert het nog eens met een schot dat naast gaat. Toch maakt Jodan Boys nog een vierde treffer. Twee minuten voor tijd krijgt Kees Graafland plotseling de bal voor zijn voeten bij een rommelige situatie in het strafschopgebied. Hij twijfelt geen moment en schiet de 4-0 binnen. Net veel later wordt er afgefloten en boekt Jodan Boys de tweede, en eerste thuiszege, van het seizoen.

 

Verder waren er een aantal verrassende uitslagen. Zwaluwen wist niet te winnen van Heinenoord en XerxesDZB ging onderuit tegen Achilles Veen. Deltasport en fc 's-Gravenzande blijven puntloos onderaan staan na hun verlies tegen ASWH en Smitshoek. Verder wist SteDoCo verrassend met 10 man te winnen bij RVVH en won Hoek minimaal in de derby tegen Kloetinge. Jodan Boys staat na de winst op Oranje Wit nu op de achtste plaats, vier punten achter op de koplopers Hoek en Zwaluwen.

Volgende week kan Jodan Boys een belangrijke slag slaan in de uitwedstrijd tegen ASWH. Verder spelen de nummers 11 en 12 tegen elkaar en de nummers 14 en 13 tegen elkaar.

Klik hier voor de uitslagen, de stand en het programma voor volgende week, alsmede de statistieken, eerdere uitslagen en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken wedstrijd:

27-09-13: Jodan Boys           - Oranje Wit            4- 0  ( 3- 0)
Doelpunten:                                  4 Leroy Brank
                                            32 Mo Bellahcen
                                            45 Jeroen Borsboom
                                            88 Kees Graafland
Gele kaart:  50 Jesse Kok                   55 Rory Willemstijn
                                            62 Ricardo Groenewegen

                                               Colin Reening
Rode kaart:                                 66 Omar Zenzen
Toeschouw.:  600
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Yassire Hamdani, Jesse Kok

                      Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank,
                      Mo Bellahcen, Marvin van der Pluijm (73' Mitchel Heerkens),
                      Jeroen Borsboom, Jan Willem Schep (71' Kees Graafland),
                      Remco de Rijk (73' Jorn van Lunteren).