Jodan Boys en ASWH in evenwicht

23-02-2014 10:47

Jodan Boys speelde gisteren verdienstelijk gelijk tegen de nummer twee uit de Hoofdklasse B, ASWH. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd kwamen de bezoekers ruim tien minuten voor rust op 0-1 en stelde Jeroen Borsboom een kwartier voor tijd middels een strafschop orde op zaken.

 

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en creeerden al na iets meer dan vijf minuten spelen een goede kans. Michael van Dommelen staat echter buitenspel als hij de bal aanneemt in een kansrijke positie, waardoor er uiteindelijk geen gevaar meer is. Ook drie minuten later krijgen de bezoekers een levensgrote kans. Als Mels van Driel een voorzet geeft op van Dommelen, kopt hij maar net naast het doel van Marvin Straver.

Zo is het ASWH dat in het eerste kwartier voornamelijk aanvalt en Jodan Boys dat op de counter loert. Inmiddels is Diego Liefden dan al op de bon gegaan wegens een overtreding. Maar na het eerste kwartier komt Jodan Boys weer iets meer in zijn spel. Zo krijgen Tim Roggeven een Jorn van Lunteren een goede kans. Hun schoten worden echter gekeerd.

Aan de andere kant pakt Marvin Straver een schot van Jesper van den Bosch en ook de Spaanse aanwinst Gulliermo Bartolome Gonzales, in de volksmond genaamd Barto, schiet op doel, maar zijn inzet gaat naast. Drie minuten later gaat Mark Veerman de fout in met een verkeerde pass, waaruit Barto lijkt te profiteren. Hij schiet echter weer net naast het doel van Marvin Straver.

Ruim tien minuten voor rust is het dan toch raak voor de bezoekers. Ferry van Lare krijgt de bal uit een korte corner en geeft hoog voor op Michael van Dommelen, die eenvoudig binnen kan koppen bij de tweede paal.

Tot de rust zijn er weinig grote kansen meer. Vlak voor rust had ASWH de voorsprong nog wel kunnen verdubbelen als Michael van Dommelen voor geeft op Ferry van Lare. Hij kopt echter via de lat over. Zo gaan beide teams rusten en moet Jodan Boys in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker.

 

Na rust komt Bram van Loon het veld in voor Diego Liefden als enige wissel na rust. In de eerste fase na rust zijn er weinig grote kansen. Michael van Dommelen probeert het nog eens, maar Marvin Straver weet zijn inzet tot corner te verwerken. Dan zijn er vlak na elkaar twee wissels. Eerst komt Marvin van der Pluijm het veld in voor Kees Graafland en vier minuten later komt Jan Wilem Schep het veld in voor Mitchel Heerkens.

Inmiddels zitten we halverwege de tweede helft als Leroy Brank een hele grote kans heeft op de gelijkmaker. Zijn kopbal gaat echter op de lat. Daarna gaat ook Jeroen Borsboom nog op de bon en krijgen de bezoekers weer wat kansen. Tot twee maal toe brengt Marvin Straver gelukkig redding bij kopballen van Bart van Muyen en Bas van Stokkom, waardoor Jodan Boys nog steeds niet kansloos is in deze wedstrijd. Ook Gilmaro van de Werp, die alleen voor Marvin Straver komt weet niet te scoren.

Uiteindelijk kan Jodan Boys dan toch gelijk maken. Als keeper Doedee in de fout gaat fluit scheidsrechter Duindam resoluut naar de stip. Jeroen Borsboom gaat achter de bal staan en schiet raak! 1-1.

Twee minuten later krijgt ook Marvin van der Pluijm een goede kans. Stef Doedee pakt de bal echter. Zo gaan de laatste tien minuten van de wedstrijd in, waarbij ASWH nog een goede kans krijgt. Michael van Dommelen legt af op Jesper van den Bosch, die net naast schiet.

Verder wordt Hans van Kersbergen door scheidsrechter Duindam nog naar de tribune verwezen na commentaar op de leiding. Uiteindelijk wordt er niet meer gescoord in de resterende minuten. ASWH drong daarin nog wel aan om toch drie punten mee te nemen, maar slaagde er niet in. Zo kan Jodan Boys tevreden terug kijken op deze wedstrijd, waarin een 1-1 stand een redelijk terechte uitslag was.

 

Jodan Boys bezet nu een negende plaats in de Hoofdklasse B, net voor XerxesDZB (23 punten) en achter fc 's-Gravenzande (25 punten). Beide teams hebben echter nog wel een inhaalwedstrijd op het programma staan en laten zij het volgende week nou tegen elkaar opnemen. Heinenoord is na de winst op hekkensluiter Oranje Wit op doelsaldo van de directe degradatieplaats af, een plaats die nu wordt ingenomen door Deltasport. Hoek is door de 1-0 overwinning op XerxesDZB sterker aan kop gekomen. De voorsprong op ASWH bedraagt nu vier punten.

 

Volgende week staat er voor Jodan Boys geen competitiewedstrijd op het programma. Wel zijn er vijf inhaalwedstrijden die gespeeld moeten worden. Jodan Boys neemt het dan in een oefenwedstrijd op tegen zondag Hoofdklasser Westlandia in Naaldwijk. Deze wedstrijd begint al om 13:00!

 

Uitslagen zaterdag 22 februari:

Achilles Veen        - Smitshoek             1-1

fc 's-Gravenzande    - Deltasport            2-1

Hoek                 - XerxesDZB             1-0

RVVH                 - Kloetinge             2-1

Zwaluwen             - SteDoCo               2-3

Oranje Wit           - Heinenoord            1-2

 

Statistieken wedstrijd:

22-02-14: Jodan Boys           - ASWH             1- 1  ( 0- 1)
Doelpunten:  77 Jeroen Borsboom (p)         33 Michael van Dommelen
Gele kaart:  14 Diego Liefden                  Josiemar van de Werp
             54 Mo Bellahcen                76 Stef Doedee
             65 Jeroen Borsboom
                Mark Veerman
Rode kaart:  83 Hans van Kersberegn (verz)
Toeschouw.:  450
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Diego Liefden (46' Bram van Loon),
                       Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Leroy Brank, Mitchel Heerkens (57' Jan WIllem Schep,
                       Jorn van Lunteren, Jeroen Borsboom,
                       Kees Graafland (53' Marvin van der Pluijm), Mo Bellahcen.