Jodan Boys en Lisse in evenwicht

17-01-2012 23:42

Jodan Boys speelde vanavond op sportpark Ter Specke tegen Topklasser fc Lisse.
Ondanks de kou en de late wijziging van oefenwedstrijd, Jodan Boys zou namelijk eerst tegen RVVH spelen, waren er toch nog een handjevol supporters meegereisd vanuit Gouda.
Patrick Akerboom startte vanavond zonder Sander van Gool en Kees Graafland in de basis. Voor hen in de plaats speelden Jan Willem Schep en Remco de Rijk. Sander van Gool was in tegenstelling tot Kees Graafland wel aanwezig op de bank.
Jodan Boys begon al vanaf de aftrap met druk zetten. Het aanvallende spel leverde al snel een eerste kansje op. Leroy Brank mocht het eerste schot op doel afvuren.
Na 10 minuten spelen kreeg Jodan Boys de eerste corner. Veel gevaar wisten de Gouwenaren hier niet uit te stichten.
Ook Lisse begint goed aan de wedstrijd en krijgt ook zo nu en dan de ruimte. Na ongeveer een kwartier spelen krijgen de gastheren de eerste kans. Het schot uit een lastige hoek voor het doel van Michael de Leeuw gaat echter hoog over. Diezelfde doelman maakt een aantal minuten later de Jodan Boys supporters aan het schrikken. Hij krijgt de bal teruggespeeld in het strafschopgebied en liet de tegenstander wel erg dichtbij komen. Vervolgens draaide hij een keer om zijn as om vervolgens de bal weg te werken.
Na een half uur spelen komt Lisse een aantal maal gevaarlijk voor het doel van Michael de Leeuw. De verdediging kan de bal echter goed wegwerken en ook een hoge bal voor het doel blijkt een makkelijke prooi voor de goalie.
Aan de andere kant mag Mo Bellahcen uithalen. De specialist in dit soort schoten op doel miste helaas op een haartje na de touwen. De bal ging net naast de kruising.
Voorin doet vooral Gino Mulder weer goed werk, evenals Remco de Rijk en Jan Willem Schep. Vlak voor rust wurmt Mulder zich weer eens door de defensie van de Lissenaren en legt de bal af op de Rijk. Dit gaat echter net iets te hard waardoor de Rijk niet bij de bal kan en deze uitgelezen kans verloren gaat.
Ook Jan Willem Schep krijgt nog een kans, evenals de Rijk. Vooral zijn zijn laatste schot op doel, vlak voor rust, is een goede. De keeper van Lisse kan de bal met een beetje hulp van een verdediger in tweede instantie klemvast krijgen.
Beide teams gaan de kleedkamers opzoeken om even op te warmen met een 0-0 ruststand.

Na rust hebben er bij fc Lisse een groot aantal wissels plaatsgevonden. Bij Jodan Boys is slechts één wijziging. Leroy Brank heeft het veld verlaten. Voor hem is Sander van Gool in de plaats gekomen.
Na een minuut of 8 spelen krijgt Remco de Rijk weer een goede kans. Zijn schot wordt tot corner verwerkt door de keeper.
Fc Lisse laat aan de andere kant dé kans van de wedstrijd liggen. Door een fout in de verdediging bij Jodan Boys kan er een voorzet voor het doel van de Leeuw komen. De voorzet is echter te hard, waardoor de andere aanvaller van Lisse te ver naar de rechterkant moet uitwijken en de kans verloren is.
Maar ook Jodan Boys is aan de andere kant weer gevaarlijk. Voor de zoveelste keer schiet Gino Mulder weer langs diverse verdedigers van Lisse. In het strafschopgebied blijft hij na een duel met een verdediger van Lisse liggen. Uiteindelijk moet Mulder geblesseerd (knie) het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt Adil Akanaoui.
Ook Michel Verkaik komt een paar minuten later in het veld. Maarten Cieremans mag gaan douchen.
Na de wissels neemt de felheid van het spel iets af. Over en weer zijn er nog een aantal kansen. Zo krult Osvaldo de Pina uit een vrije trap de bal langs de muur. De keeper van Lisse heeft het echter door en gaat net op tijd naar zijn linkerhoek.
Het laatste wapenfeitje in de wedstrijd is van Jodan Boys. Mo Bellahcen schiet met een boogje op doel, echter ook dit wordt doorzien door de sluitpost van Lisse.
Vlak hierna wordt afgefloten door de scheidsrechter. Jodan Boys en Lisse blijven in evenwicht en weten niet te scoren.

Voor Jodan Boys was het een goede generale repetitie voor het treffen met Voorschoten '97 in de Hoofdklasse A. Komende zaterdag wordt de competitie hervat met deze uitwedstrijd.

Statistieken wedstrijd:
17-01-12: fc Lisse             - Jodan Boys            0- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  -
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  75
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (64' Michel Verkaik),
Jesse Kok, Mark Veerman, Ahmed Ali, Osvaldo de Pina,
Gino Mulder (60' Adil Akanaoui), Leroy Brank (46' Sander van Gool),
Jan Willem Schep, Remco de Rijk, Mo Bellahcen.