Jodan Boys en NSC delen de punten

27-01-2015 20:51

 

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag de eerste competitie na de winterstop niet weten te winnen. Op eigen veld deelde de nummer 7 van de ranglijst de punten met de nummer 12, NSC. Beide ploegen scoorden 1 keer.

Onder winterse omstandigheden werd er afgelopen zaterdag gevoetbald in Nederland. Hierdoor was het natuurlijk niet verwonderlijk dat er een groot aantal wedstrijden werd afgelast. Ook het merendeel van de wedstrijden in de Hoofdklasse A ging niet door. Van de 7 wedstrijden werden er slechts 3 gespeeld.

 

Jodan Boys moest het afgelopen weekend doen zonder de geschorste Mark Veerman en Mo Bellahcen. Hierdoor speelden Daniel Stals en Remco de Rijk in de basis. Verder waren er weinig verrassingen aan de kant van Jodan Boys.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd. Mitchel Heerkens kreeg een aardige kans na tien minuten spelen toen hij een bal van Tim Roggeveen vol in het gezicht kreeg. Heerkens werd langs de kant behandeld. Mitchel Heerkens kwam uiteindelijk weer het veld in, en gaf direct een voorzet af op Jeroen Borsboom die de 1-0 maakte. De feestvreugde is echter van korte duur aangezien de scheidsrechter na overleg het doelpunt afkeurt. Heerkens bleek zonder toestemming binnen de lijnen terug gekeerd te zijn, iets waar de trainer van NSC hem op gewezen had.

Jodan Boys kon dus snel op voorsprong komen, maar dit lukte dus niet. NSC had verder nog een goede kans in de eerste helft, maar het leek 0-0 te blijven tot de rust. Toch kwamen de bezoekers met een beetje geluk op voorsprong. Wederom een rol voor de scheidsrechter die een twijfelachtige goal goedkeurde en daarmee de Jodan Boys aanhang in lichte mineur bracht.

In de tweede helft maakte Jodan Boys gelukkig gelijk. Na een krap kwartier spelen kopte Tim Roggeveen een voorzet van Mitchel Heerkens binnen. Jodan Boys hoopte toen misschien nog een doelpuntje mee te pikken, maar veel kansen wist het uiteindelijk niet mee te creeeren tegen het stug spelenden NSC, dat het achterin goed dicht hield.

In de tweede periode zakt Jodan Boys door dit gelijkspel naar de tweede plaats. SteDoCo staat nu eerste met 2 punten voorsprong. Jodan Boys heeft echter een wedstrijd minder gespeeld, dus kan na de inhaalwedstrijd tegen Montfoort alsnog als eerste eindigen. De wedstrijd tegen Montfoort, die op 14 februari ingehaald wordt, is de 1 na laatste in de tweede periode.

Op de ranglijst staat Jodan Boys overigens nog steeds 7e. De meeste ploegen hebben nu 13 wedstrijden gespeeld. Alleen koploper SteDoCo (27 punten), nummer 3 Achilles Veen (23), nummer 6 DOVO (19) en NSC op plaats 12 (12) hebben een wedstrijd meer gespeeld. Jodan Boys heeft nu 17 punten en heeft plaats 5 en 6 ook nog in het vizier. Zaterdag gaat het op bezoek bij de nummer 5, SDC Putten. Jodan Boys zal Putten komende zaterdag moeten verlaten met 3 punten om nog uitzicht te houden in de tweede periode, anders wordt het allemaal een stuk lastiger.