Jodan Boys en Olympia in evenwicht

30-08-2015 13:35

Jodan Boys en Olympia kwamen gisteren in de bekerwedstrijd aan de Bodegraafsestraatweg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de drukte voor het Olympia doel maakte Brank al snel 0-1. Halverwege de eerste helft maakt Joris van de Ban gelijk en daar bleeft het uiteindelijk ook bij.

 

Trainer van den IJssel kon gisteren weer een beroep doen op Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren en Marvin Straver. Hierdoor verhuisde Bram van Loon weer naar de achterhoede en zat ook Tim van der Linden weer op de bank.

Op het zonovergoten sportcomplex van Olympia in Gouda Noord waren zo'n 500 toeschouwers getuige van deze Goudse derby. Jodan Boys kon na de wedstrijd Nieuw Lekkerland - Montfoort (2-4), die al eerder die middag gespeeld werd tot groepswinnaar kronen. Meer dan een gelijkspel was er dan niet nodig. Olympia deed inmiddels nergens meer om mee, waardoor de echter derby sfeer toch wel een beetje ontbrak.

In de openingsfase was vooral Olympia een aantal keer in de buurt van de goal van Straver. Straver moest twee keer ingrijpen en deed dit goed. Na acht minuten spelen was er in de scrimmage voor het doel van Olympia gevaar. Leroy Brank kan uiteindelijk de bal binnentikken. Olympia appelleert voor buitenspel, maar de scheidsrechter wijst resoluut naar de middenstip. Vervolgens wordt de scheidsrechter door enkele Olympianen doorverwezen naar de grensrechter, maar na kort overleg laat hij gewoon de aftrap door Olympia verrichten.

Daarna golft het spel op en neer, maar echt grote kansen zijn er niet aan beide kanten. Pas na 25 minuten spelen in de eerste helft is er weer wat te beleven. Een schot van Joris van der Ban kan niet gekeerd worden door Marvin Straver en zo is het 1-1. Direct daarop lijkt Jodan Boys al weer op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Van Lunteren schiet op doel, maar dit schot gaat naast. Een matige eerste helft van beide kanten waarbij een 1-1 een terechter weergave van de verhoudingen is.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. De tweede helft lijkt veelbelovend te beginnen als Brank het probeert met een kopbal. Verder is er in het eerste kwartier ook niet te beleven en trainer van den IJssel besluit de eerste wissels in te brengen. Hamza Merach en Mike van Oostrom komen voor Jorn van Lunteren en Mo Bellahcen. Nadat tien minuten later Romario Roggeveen in het veld komt voor Achmed el Azzouti komt er weer even wat vertier voor de Jodan Boys supporters. Eerst gaat Merach goed door en geeft de bal af op Waandels. Helaas is het vervolg niet goed. Vervolgens twee minuten later wederom een goede samenwerking tussen deze twee. Waandels op Merach en uiteindelijk een corner voor Jodan Boys. Uit de corner kopt Brank net naast.

De wedstrijd kabbelt voor naar het einde. Met nog vijf minuten te spelen is er nog een vrije trap voor Jodan Boys. Een mooie kans voor Mitchel Heerkens om weer eens aan te leggen. De uitvoering is helaas niet goed. De bal gaat hoog over. Misschien een beetje typerend voor de wedstrijd. Er werd wel met inzet gevoetbald, maar het laatste deel van de uitvoering was vaak niet goed.

 

Jodan Boys en Olympia spelen dus gelijk en Jodan Boys gaat in oktober verder in de knock-out fase van het bekertoernooi. Volgende week wacht de eerste serieuze test. Dan gaat de ploeg van trainer van den IJssel op bezoek in Katwijk bij Qucik Boys. Qucik Boys liet overigens weinig aan de verbeelding over in de poulefase van de districtsbeker. Met een doelsaldo van +17 (18-1) gingen zij eenvoudig door. Kortom een pittige klus direct aan het begin van de competitie voor Jodan Boys.

 

29-08-15: gc&fc Olympia        - Jodan Boys            1- 1  ( 1- 1)
Doelpunten:  26 Joris van der Ban           9 Leroy Brank
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  500
Scheidsrechter:        A. Westenbroek
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon,
                       Michel Verkaik, Leroy Brank, Fanny Waandels,
                       Mo Bellahcen (61' Mike van Oostrom),
                       Achmed el Azzouti (71' Romario Roggeveen),
                       Jorn van Lunteren (61' Hamza Merach), Mitchel Heerkens.