Jodan Boys en SteDoCo scoren niet

06-12-2014 19:24

Jodan Boys heeft vandaag net als SteDoCo niet weten te scoren in het onderlinge treffen. Hierdoor gingen beide ploegen na 90 minuten van het veld af met een 0-0 eindstand. Meest gelukkige in deze was Jodan Boys misschien wel. SteDoCo en Jodan Boys waren redelijk gelijkwaardig, maar de bezoekerks kregen iets betere kansen.

 

Bij Jodan Boys waren Leroy Brank en Mo Bellahcen geschorst. Bram van Loon was nog steeds geblesseerd en verving op zijn beurt de geblesseerde stadionspeaker. Verder kon ook Tim Roggeveen niet spelen. Hij raakte vorige week in het treffen met ODIN '59 geblesseerd.

Zo startte Jodan Boys met een redelijk vertrouwde opstelling. Revelino Janga mocht de plaats van Tim Roggeveen innemen, iets wat hij deze wedstrijd overigens goed deed. Ook Yassire Hamdani mocht weer eens rekenen op een basisplaats.

Na de 1 minuut stilte voor de deze week overleden de Frankrijker waren de bezoekers de eerste die een grote kans kregen. Een schot van SteDoCo ging echter naast het doel van Marvin Straver. Aan de andere kant schiet de Rijk de bal recht op de keeper.

Verder is het enige noemenswaardige in de eerste twintig minuten de gele kaart voor Roel de Kruik. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd, alleen SteDoCo doet iets meer met de kansen.

In de 25e minuut komen de bezoekers ook weer gevaarlijk voro het doel, wat een corner tot gevolg heeft. Marvin Straver kan de bal echter eenvoudig uit de lucht grijpen. Vervolgens krijgt Jorn van Lunteren twee minuten later een gele kaart wegens het vasthouden van de bal. Ook Mitchel Heerkens krijgt een paar minuten later geel als de tegenstande het uitschreeuwt. Het verloop van de eerste helft is verder voor de 500 bezoekers niet echt een spektakel. Een paar minuten voor rust kopt Roald Heerkens nog naast maar meer kansen krijgt Jodan Boys niet.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Jodan Boys probeert direct druk te zetten en Achmed el Azzouti mag de eerste kans in de tweede helft aantekenen. Zijn schot wordt echter tot corner verwerkt. Ruim tien minuten later is Jorn van Lunteren met een schot ietswat gevaarlijk. Het schot is echter niet krachtig genoeg.

Vervolgens krijgt Roald Heerkens nog een gele kaart wegens een overtreding en krijgt SteDoCo een goede kans op de 0-1. Uit de vrije trap schampt de bal de paal en gaat naast het doel van Marvin Straver.

Met nog twintig minuten op de klok gaat Jodan Boys voor het eerst wisselen. Yassire Hamdani gaat naar de kant en voor hem gaat Jesse Branderhorst het veld in. Vervolgens is er nog een poging van el Azzouti, maar ook dit schot is niet hard genoeg. 

SteDoCo gaat nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer aangezien het balletje momenteel beide kanten op kan rollen. Mark Veerman moet het verdedigende werk bekopen met een gele kaart waarna Dennis van den IJssel zijn volgende wissel gaat inbrengen. Jeroen Borsboom mag alvast gaan douchen en voor hem in de plaats komt Emiel Buntsma. SteDoCo heeft overigens vlak daarvoor nog een aardige kans gehad maar het schot smoort in de verdediging.

Jodan Boys probeert in de slotfase nog een goede kans te forceren, maar tot een goede kans komt het niet meer. Wel is SteDoCo nog een paar keer gevaarlijk, In de 90e en 92e minuut is Marvin Straver echter attent en zorgt ervoor dat de 0-0 op het scorebord blijft staan. Zo is Jodan Boys in de tweede periode nog ongeslagen en na het gelijkspel van VVA '71 tegen Montfoort (1-1) en het verlies van DOVO bij Huizen (4-0) en het thuisverlies van Bennekom tegen ODIN '59 (0-1), blijft Jodan Boys koploper in de tweede periode. Jodan Boys heeft nu 10 punten, VVA '71 heeft er 8 en SteDoCo, Bennekom en DOVO volgen met 7 punten. Het doelsaldo van Jodan Boys (+8) is echter veel beter dan de andere ploegen, waardoor Jodan Boys een goede kans blijft maken op een ticket voor de nacompetitie.

Ook op de ranglijst doet Jodan Boys goede zaken. Het stijgt naar de 8e plaats en heeft ook nummer 6, Huizen, nog in het vizier. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop in de Hoofdklasse A. Jodan Boys gaat dan in en bij Monfoort op bezoek. Montfoort bezet momenteel de 12e plaats in de Hoofdklasse A.

 

Overigens wist Jodan Boys 2 vandaag een 1-1 gelijkspel te bemachtigen tegen Capelle op eigen veld. Door dit gelijkspel staat Jodan Boys nu in de reserver Hoofdklasse op de 8e plaats, maar het verschil met nummer 2 is slechts 3 punten. Het verschil met nummer 10, 11 en 12 is wel 8 punten, waardoor het vizier meer op boven gericht kan worden dan op onder.

Jodan Boys A1 won in de derde divisie de wedstrijd tegen het hoger geklasseerde Haaglandia/Sir Winston met 5-1. Hierdoor staat Jodan Boys nu net onder deze ploeg met 21 punten uit 11 wedstrijden. Haaglandia heeft net als de meeste andere ploegen een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week mag Jodan Boys het restant bij hekkensluiter Argon A2 gaan uitspelen. Daar werd de wedstrijd na twintig mintuen gestaakt bij een 0-1 stand toen de trainer van Jodan Boys een hartstilstand kreeg. Gelukkig gaat het met de trainer al weer stukken beter en kan Jodan Boys bij winst de vierde plaats gaan bezetten.