Jodan Boys gelijk tegen medekoploper Barendrecht

27-10-2012 21:02

Jodan Boys heeft vandaag op eigen veld de punten gedeeld met regiogenoot Barendrecht. Na een benutte penalty door Ahmed Ali in de eerste helft, trok Barendrecht na een uur spelen de stand gelijk. Een stand waar beide teams waarschijnlijk wel mee kunnen leven aangezien geen van beide partijen een duidelijke aanspraak maakte op de winst. Dit tevens door het rommelige spel en niet al te hoge tempo, waar vooral scheidsrechter van de Ketterij debet aan was.

 

Patrick Akerboom begon aan de wedstrijd zonder Thomas Verheijdt, die vermoedelijk twee tot drie maanden niet zal kunnen spelen, en Maarten Cieremans in de basis. Cieremans verliet na een half uur in de bekerwedstrijd tegen HVC '10 geblesseerd het veld. Overigens zat Cieremans wel op de bank. Door de afwezigheid van Verheijdt vormden de Rijk en Kees Graafland het spitsenduo en begon Bram van Loon rechtsback.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuut moest Michael de Leeuw al tot de rand van het strafschopgebied zijn doel uitkomen om een gevaarlijke situatie in de kiem te smoren. Vier minuten later wordt het nog een stukje erger en lijkt het er op dat Barendrecht op 0-1 gaat komen. Bob Vermunt weet de bal echter voor open doel naast te werken tot verbazing van het publiek. De Barendrechters blijven de bovenliggende partij in de openingsfase en Jodan Boys moet met man en macht voorkomen dat de bezoekers in de buurt van de goal kunnen komen.

Na bijna een kwartier spelen kantelt de wedstrijd in het voordeel van Jodan Boys. In het strafschopgebied kunnen Remco de Rijk en Kees Graafland niet scoren en twee situaties uit de kluts die direct achter elkaar volgen. De Barendrechtse keeper Mark Zegers ligt twee keer goed in de weg. Ruim vijf minuten later krijgt Ahmed Ali een goede kans om aan te leggen voor een schot. Hij raakt de bal echter niet goed waardoor deze hoog over gaat.

1211882

Jesse Kok in duel met Marwin Richard. Richard was vooral koppend gevaarlijk, maar zijn
dreadlocks gaven de bal zo nu en dan een tikje de verkeerde kant op.

 

Jodan Boys blijft nadrukkelijk zoeken naar een doelpunt en Kees Graafland loopt na bijna een half uur spelen wederom met de bal aan zijn voet het strafschopgebied van de tegenstander in. Hij wordt echter door Jeffrey Aarts tegen het kunstgras geworpen waardoor de bal op de stip gaat. Ahmed Ali mag vervolgens aanleggen vanaf elf meter. De Barendrechts sluitpost Zegers zit nog wel in de goede hoek, maar kan niet voorkomen dat de bal tegen de netten vliegt.

Vlak na de openingstreffer krijgt Jodan Boys nog een kans via Remco de Rijk. Hij kopt de bal echter over het doel. Ook aan de andere kant krijgt Barendrecht een goede kans. Michael de Leeuw kan de bal ternauwernood over de lat tikken en tot corner verwerken. In het restant van de eerste helft krijgen beide teams nog wat kansen, maar komen niet meer tot scoren. Ahmed Ali wordt nog wel op de bon geslingerd door de wazig fluitende van de Ketterij, wat hem op een schorsing voor de wedstrijd tegen sc Genemuiden komt te staan. Kees Graafland kan op slag van rust een voorzet van Mulder niet binnenwerken doordat Zegers net voor zijn voeten de bal weggrist.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. In de beginfase na de rust is Barendrecht iets beter uit de startblokken gekomen. Na een gele kaart voor Osvaldo de Pina, wegens het gebruikelijke debatteren van de middenvelder, krijgen de bezoekers een aantal goede kansen op de gelijkmaker. Eerst gaat een schot net naast het doel van Michael de Leeuw en later wordt er een zacht schot aan de verkeerde kant van de paal gemikt. Uiteindelijk mikte ook Barendrecht speler Opschoor nog eens over, terwijl Michael de Leeuw eigenlijk al kansloos was.

Ook Jodan Boys kreeg nog een aantal kansen na ongeveer een uur spelen. Zo kon Kees Graafland de bal niet goed tegen het hoofd krijgen en kopt Ali over uit een corner van Bellahcen.

1211889

Kees Graafland en Remco de Rijk proberen Joey Jongman de bal te ontfutselen.

 

Met nog 25 minuten op de klok brengt Patrick Akerboom de eerste wisselspeler binnen de lijnen. Remco de Rijk mag het veld gaan verlaten en voor hem komt Mitchel Heerkens in het veld. Niet veel later komt Barendrecht op gelijke hoogte. Als Osvaldo de Pina, die duidelijk niet zijn dag heeft, de bal verspeelt, kan Barendrecht een snelle aanval opzetten. Christiaan Opschoor geeft de bal af op Jeremy Hensen die de bal achter Michael de Leeuw kan werken in het doel. Direct na de goal besluit Akerboom dat Osvaldo de Pina het veld mag verlaten. Hij wordt vervangen door Tim Roggeveen. Jodan Boys probeert in de resterende twintig minuten nog gevaarlijk voor de goal van Zegers te komen om zo toch nog de drie punten in huis te houden. Hierbij moet de thuisploeg echter oppassen voor de gevaarlijke tegenstoot van de bezoekers. Barendrecht komt af en toe gevaarlijk voor het doel van Michael de Leeuw uit vrije trappen en corners, maar de bal gaat er maar niet in.

Met nog minder dan tien minuten op de klok komt Akerboom met zijn laatste troef. Akanaoui komt in het veld voor Gino Mulder. Jodan Boys zet nog eens aan en vijf minuten voor tijd schiet Kees Graafland over. Barendrecht krijgt vervolgens een grote kans, maar ook in de scrimmage voor het doel van Michael de Leeuw gaat de bal er niet in. In de 89e minuut krijgt Kees Graafland de kans om zijn reputatie als goaltjesdief waar te maken. Vanuit de draai schiet hij in het strafschopgebied op goal. Mark Zegers kan de bal echter houden en het was overigens ook nog buitenspel.

1212581

Leroy Brank was vandaag veelvuldig in de lucht te vinden waar hij meestal het kopduel won.

 

Jodan Boys blijft uiteindelijk overeind in de slotfase, maar kan zelf ook de winnende niet meer maken. In de blessuretijd krijgt Mark Veerman overigens nog een gele kaart en na een paar minuten extra tijd fluit scheidsrechter van de Ketterij af. Jodan Boys en Barendrecht houden beide dus een punt over aan deze ontmoeting. Gezien de verhoudingen in het veld misschien wel een terechte uitslag.


Door het gelijkspel blijft Jodan Boys op de negende plaats staan. Capelle wisseld door het verliest tegen HHC Hardenberg (1-0) met Noordwijk, dat met 1-0 van DETO Twenterand won. IJsselmeervogels won in de blessuretijd van sc Genemuiden en ook Spakenburg won weer eens. Bij Excelsior '31 werd het 1-3.

Katwijk is na de winst op Kozakken Boys (3-0) de nieuwe koploper aangezien ook GVVV de punten deelde met Rijnsburgse Boys (1-1).

Klik hier voor alle uitslagen en de stand in de Topklasse.

 

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij sc Genemuiden, dat momenteel de veertiende plaats bezet in de Topklasse met acht punten uit elf wedstrijden.

 

Statistieken wedstrijd:

27-10-12: Jodan Boys           - Barendrecht           1- 1  ( 1- 0)  TV
Doelpunten:  28 Ahmed Ali (p)               68 Jeremy Hensen
Gele kaart:  Ahmed Ali
             Osvaldo de Pina

             Mark Veerman

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1050
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Bram van Loon, Jesse Kok, Ahmed Ali,
                       Mark Veerman, Osvaldo de Pina (69' Tim Roggeveen),
                       Gino Mulder (81' Adil Akanaoui), Leroy Brank,
                       Remco de Rijk (65' Mitchel Heerkens), Kees Graafland,
                       
Mo Bellahcen.