Jodan Boys groepswinnaar poulefase districtsbeker

30-08-2014 20:37

Jodan Boys heeft vandaag de poulefase van de districtsbeker afgesloten met winst en is daarmee met 9 punten uit 3 wedstrijden poulewinnaar geworden. Door twe kopgoals van Jorn van Lunteren en Leroy Brank, werd een 1-2 overwinning geboekt bij zondag eersteklasser Elinkwijk.

Het reeds uitgeschakelde ARC wist toch nog een punt te bemachtigen tegen de Meen. In Alphen aan den Rijn eindigde de wedstrijd in 2-2, waardoor ook de Meern door is in de districtsbeker. Zij eindigden als tweede met 4 punten uit 3 wedstrijden.

Sinds Jodan Boys in het seizoen 2006/2007 voor het laatst uitgeschakeld was in de poulefase van de districtsbeker, is dit de zevende keer (Jodan Boys speelde in 2012/2013 geen poulefase doordat het in de Topklasse uitkwam) dat het poulewinner geworden is. Zes keer gebeurde dat met de maximale score van 9 punten.

 

Trainer den IJssel begon vandaag zonder Jeroen Camfferman (speelde mee met het tweede) en Jeroen Borsboom in de basis. Emiel Buntsma begon wederom in de basis, net als Remco de Rijk.

In de openingsfase van de wedstrijd waren er weinig kansen te noteren. Pas in de zevende minuut was er het eerste gevaar van Jodan Boys zijde, toen Mo Bellahcen net naast schoot. Enkele minuten later volgde het eerste wapenfeit van Elinkwijk met een kopbal net naast. Beide ploegen zijn in het eerste kwartier gelijkwaardig. Elinkwijk had nog een paar kleine mogelijkhede met schoten voorlangs, maar Jodan Boys opent de score. Als Mitchel Heerkens vanaf links voorzet kan Jorn van Lunteren bij de tweede paal binnenkoppen. Zo staat Jodan Boys al snel op voorsprong en lijkt de groepswinst niet meer aan de Boys voorbij te gaan.

Toch is de thuisploeg niet ongevaarlijk maar bij vlagen is het spel aan beide kanten wat rommelig. Balverlies en slechte passes worden afgewisseld met goede mogelijkheden en soms ook prachtige reddingen. Eerst is er bijvoorbeeld nog een vrije trap van Elinkwijk die net over gaat. Tien minuten later is het Marvin Straver die Jodan Boys op voorsprong houdt met een fantastische redding.

 

Leroy Brank en Mark Veerman houden tweed spelers van Elinkwijk van de bal.

 

Verder zijn er weinig grote kansen meer te noteren in de eerste helft. Enig noemenswaardige feit is nog een blessurebehandeling bij Emiel Buntsma. Jeroen Borsboom gaat alvast warm lopen, maar Buntsma kan na een korte behandeling toch verder.

Niet veel later wordt er afgefloten voor de rust.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Elinkwijk komt overigens sterker uit de kleedkamer en dat laten ze al snel zien. Na vijf minuten ligt de gelijkmaker van Don Cornet er al in. De bal gaat via de paal van ruime afstand het doel in. Jodan Boys probeert even later nog iets terug te doen uit een vrije trap, echter de bal gaat ruim over. Aan de andere kant was Elinkwijk weer gevaarlijk met een kopbal die naast gaan uit kansrijke positie.

 

Roald Heerkens gaat goed in de weg liggen waardoor Marvin Straver niet in actie hoeft te komen.

 

Direct daarna gaat de eerste wissel aan Jodan Boys zijde plaats vinden Emiel Bunstma, die tot nu toe weinig potten kan breken, gaat het veld af. Hij maakt plaats voor Jeroen Borsboom. Vijf minuten later wordt ook Mo Bellahcen naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door Tim Roggeveen, die voor het laatst in de laatste competitiewedstrijd vorig seizoen in actie kwam.

Verder zijn er weinig grote kansen te noteren. Het spel is bij vlagen rommelig en er wordt ook vaak gefloten voor overtredingen. Het wordt pas weer interessant in de 73e minuut als Jodan Boys weer gaat wisselen. Achmed el Azzouti komt in het veld voor Remco de Rijk.

Direct na zijn inbreng ontstaat het eerste gevaar. De inzet was echter te zwak. Drie minuten later is het dan wel raak voor Jodan Boys. Als Mitchel Heerkens vanuit de corner zijn tweede assist mag geven. Leroy Brank kopt de corner snoeihard binnen, 1-2. Twee minuten later krijgt Borsboom ook een goede kans. Zijn kopbal, op aangeven van Tim Roggeveen, gaat echter naast.

 

Leroy Brank kopt de corner van Mitchel Heerkens hard binnen en zet Jodan Boys op 1-2.

 

Vijf minuten voor tijd is er nog een goede kans voor Jodan Boys. Mitchel Heekrens en Achmed el Azzouti forceren een snelle uitbraak, maar weten niet te profiteren. El Azzouti herstelt een missertje tijdens de aanval nog wel, maar schiet vervolgens zwak in.

In de slotminuten pakt een speler van Elinkwijk nog geel na een harde overtreding op Don Mimpen en schiet Mitchel Heerkens nog naast en over het doel.

 

Jodan Boys is in ieder geval door naar de volgende ronde van de districtsbeker, die in oktober zal plaatsvinden.