Jodan Boys heeft alleen laatste tien minuten van de wedstrijd nodig, 3-0!

15-03-2014 18:36

Jodan Boys heeft vanmiddag laat weten te winnen van directe concurrent fc 's-Gravenzande. Na een 0-0 ruststand en een zelfde stand in de 80e minuut, troffen Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens en Leroy Brank doel en bepaalden de eindstand op 3-0!

 

Trainer Dennis van den IJssel moest achterin even puzzelen. Bram van Loon en Diego Liefden waren beiden geschorst, waardoor Jan Willem Schep de rechts back positie innam. Verder was de opstelling een redelijk vertrouwde. Kees Graafland begon, net als Marvin Straver op de bank.

Jodan Boys begon aardig aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase al snel een goede kans. Na twee minuten spelen mag Mitchel Heerkens een corner nemen, waarbij Jeroen Borsboom zijn hoofd tegen de bal kan zetten. Borsboom kopt echter net naast. Iets meer dan vijf minuten spelen is er wederom een grote kans voor Jodan Boys als Tim Roggeveen vanaf links een voorzet geeft. Remco de Rijk en Mitchel Heerkens missen echter beiden de bal.

Daarna krijgen de bezoekers een eerste kans. Marvin Straver tikt met een mooie reflex de bal van Danny Bijl echter net over. Vervolgens pakt Roy Vermolen van fc 's-Gravenzande de eerste gele kaart in de wedstrijd.

Toch lijkt het vanmiddag nog niet zo makkelijk te worden. Wederom krijgen de bezoekers een goede kans. Ook dit keer gaat de bal net over door de inzet van Marvin Straver. Stam geeft een voorzet op Vermolen, die vervolgens een poging waagt. Straver doet wat ie moet doen en tikt de bal over.

 

Na deze laatste kans in de 25e minuut breekt er een rommelige fase aan zonder echte kansen. Pas vier minuten voor rust is er weer een beetje gevaar als Remco de Rijk het strafschopgebied in dribbelt. Zijn voorzet op Jorn van Lunteren is echter niet helemaal goed, waardoor deze kans voorbij gaat. Op slag van rust komt ook Marvin Straver nog eens goed in actie op een inzet van Koeleman. Hij weet een treffer voor de bezoekers te voorkomen, waardoor het 0-0 blijft.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen, dat al snel een eerste goede kans krijgt. Na twee minuten spelen is het Jeroen Borsboom die een voorzet van Jan Willem Schep doorkopt. De bal gaat echter via de keeper en de paal naast. Vijf minuten later mag Jodan Boys weer blij zijn met Marvin Straver. Als hij oog in oog komt te staan met Lopes de Brito, die vervolgens recht op Straver schiet. Vlak daarna mist Leroy Brank overigens nog net een bal van Jan Willem Schep.

Na deze kansen breekt wederom een matige fase aan in de wedstrijd, waarin niet meer te vermelden is dat Marvin Straver in de 67e minuut het veld in komt voor Remco de Rijk en acht minuten later Jeroen Borsboom het veld verlaat voor Kees Graafland. Vermoedelijk kon trainer van den IJssel de baard van Borsboom niet meer aanzien en voorkwam hij hiermee dat de spits nog kon scoren en zijn baard nog een week liet groeien. Jan Willem Schep schiet een paar minuten na deze wissel van afstand nog over het doel van de Westlanders, waarna de laatste tien minuten van de wedstrijd in gaan.

 

Inmiddels lijkt de wedstrijd te eindigen in een 0-0 stand. Toch is er vanaf de zijlijn ook nog hoop op een treffer. Misschien dat toch een van beide ploegen nog met een 1-0 overwinning van het veld stapt... Jorn van Lunteren breekt in ieder geval iedere illusie aan de kant van fc 's-Gravenzande op een goede afloop. Hij scoort in de 81e minuut de bevrijdende 1-0 voor Jodan Boys. Jodan Boys blijft daarna aanvallen en fc 's-Gravenzande lijkt lamgeslagen na de 1-0. Daarna schiet ook Mitchel Heerkens nog op doel, echter recht op de keeper. Maar ook de bezoekers geven niet op. Bij een halve voorzet gaat de bal echter net op de lat en kan Jan Willem Schep wegwerken. Toch kan Jodan Boys de score even later verdubbelen als Mitchel Heerkens de 2-0 achter de Westlandse goalie werkt. Jodan Boys blijft aandringen en er wordt nog een laatste wissel toegepast. Mitchel Heerkens mag onder luid applaus gaan douchen en broertje Roald komt binnen de lijnen.

Net als iederen denkt dat scheidsrechter de Lima Schepens gaat affluiten, kan Jodan Boys nog een keer aanvallen. Leroy Brank krijgt de bal dan aangespeeld en omzeilt de keeper, 3-0. Direct daarna wordt er afgefloten.

 

Jodan Boys wint zo ruim van fc 's-Gravenzande en staat nu derde in de derde periode met 7 punten uit 3 wedstrijden, net achter Hoek en SteDoCo. SteDoCo is overigens de tegenstander van volgende week. Jodan Boys won de thuiswedstrijd overigens ruim.met 3-0. Moch Jodan Boys dus winnen, dan is het serieus in de race voor de derde periode en lijkt het zich ook bijna veilig gespeeld te hebben.

Jodan Boys blijft overigens op de achtste plaats staan. Het loopt wel wat verder uit op de nummers 9 en 10, fc 's-Gravenzande en XerxesDZB. Die laatste ploeg verloor vandaag overigens nipt van Zaluwen (1-0). Verder kwam Smitshoek niet verder dan 0-0, waardoor de afstand op de nummer 7 slechts 1 punt bedraagt. ASWH verloor met 2-0 van Achilles Veen, dat daardoor een voorsprong van 3 punten op Jodan Boys blijft houden en zesde staat.

 

15-03-14: Jodan Boys           - fc 's-Gravenzande     3- 0  ( 3- 0)
Doelpunten:  81 Jorn van Lunteren
             83 Mitchel Heerkens
             92 Leroy Brank
Gele kaart:                                 20 Roy Vermolen

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  350
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Jan Willem Schep, Jesse Kok,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank,
                       Mitchel Heerkens (89' Roald Heerkens),
                       Jorn van Lunteren, Jeroen Borsboom (75' Kees Graafland),
                       Remco de Rijk (67' Marvin van der Pluijm), Mo Bellahcen.