Jodan Boys heeft eenvoudige avond tegen Sportlust '46

07-02-2014 09:37

Jodan Boys heeft gisteren een eenvoudige avond gehad in Woerden tegen zaterdag Hoofdklasser Sportlust '46. Op een bijveld op Sportpark Cromwijck won Jodan Boys met 1-5 dankzij doelpunten van Remco de Rijk (2x), Kees Graafland (2x) en Jeroen Borsboom.

 

Zo'n 30 supporters vanuit Gouda zagen Jodan Boys gisteren in actie komen tegen Sportlust '46. De Woerdense ploeg bezet momenteel een dertiende plaats in de Hoofdklasse A. In de stromende regen begonnen beide partijen aan de wedstrijd, waarbij Kees Graafland zijn basisplaats op het laatste moment moest afstaan aan Jeroen Borsboom. Graafland kwam namelijk pas om tien over acht aan op sportpark Cromwijck, nadat hij in de file gestaan had. Ruim 10 minuten later dan gepland startte de wedstrijd, mede door de wandeling die de spelers heen en weer van kleedkamer naar het bijveld moesten maken.

 

Jodan Boys startte direct goed aan de wedstrijd en zette druk op het doel van Sportlust '46. Al na vijf minuten spelen mocht Jodan Boys daardoor juichen, nadat Jeroen Borsboom de ploeg op voorsprong zette. Bij een aanval vanaf de rechterkant, gaf Remco de Rijk de bal voor op Borsboom. Oud Jodan Boys speler Maarten Cieremans probeerde nog te voorkomen dat de voorzet aankwam, maar Borsboom kreeg de bal en maakte de 0-1.

Jodan Boys is in de openingsfase de bovenliggende partij, maar toch komt Sportlust er soms gevaarlijk uit. Gelukkig voor Jodan Boys wordt er op tijd gefloten wegens buitenspel, waardoor het in het doel schieten van een Sportlust speler eigenlijk overbodig was en er natuurlijk geen sprake van een treffer kon zijn. Maar ook Jodan Boys kan er gevaarlijk uitkomen, zo blijkt even later. Als een aanval van Jodan Boys afgeslagen lijkt te worden, gaat Remco de Rijk er vandoor met de bal. Hij stond welliswaar buitenspel, maar kreeg de bal van een Sportlust speler aangespeeld, waardoor hij alleen door mag gaan op de keeper. De Rijk werkt vervolgens koel af, 0-2!

Zo staat Jodan Boys al op een comfortabele 0-2 voorsprong binnen het kwartier en lijkt de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Sportlust probeert het zo nu en dan wel, maar kan geen echte vuist maken in deze fase. Even is er een hachelijke situatie voor het doel van Straver, maar Sportlust weet geen schot op doel te leveren.

Leroy Brank kopt na een kwartier spelen nog net naast en Remco de Rijk krijgt na twintig minuten twee kansen achter elkaar. Eerst probeert hij het met een hakje en daarna met een gericht schot op doel. Beide malen weet de Woerdense keeper een treffer te voorkomen.

Maar toch moet Marvin Straver even later ingrijpen bij een goede kans van Sportlust. Als een doorgebroken speler oog in oog komt met de keeper, weet hij echter het hoofd koel te houden en werkt de bal weg. Vijf minuten later is er weer een gevaarlijke situatie voor het doel van Straver. Roals Heerkens grijpt in, maar doet dit op een gevaarlijke manier. Gelukkig is de bal richting het doel zacht, waardoor Straver de bal eenvoudig kan pakken.

Sportlust krijgt verder nog wel een paar kansen in een fase waarin Jodan Boys soms een beetje rommelig speelt. Straver weet echter in te grijpen, ook als Leroy Brank vier minuten voor rust de fout in gaat. Een speler van Sportlust schiet op doel en Straver kan ternauwernood over tikken.

Jodan Boys krijgt vlak voor rust ook nog een kans. Goed doorkoppen van Jeroen Borsboom op Remco de Rijk levert echter geen treffer op. Zijn kopbal gaat namelijk net naast.

Zo gaat iedereen de kleedkamer opzoeken in de hoop een droog tenue te vinden voor de tweede helft.

 

Direct na rust worden de eerste twee wissels binnen de lijnen gebracht. Kees Graafland en Gino Mulder vervangen Jeroen Borsboom en Mo Bellahcen. Het begin van de tweede helft gaat redelijk gelijk op, hoewel Sportlust de betere kansen krijgt. Zo moet Straver al snel in actie komen en weet hij bij een voorzet de bal te pakken, maar laat weer los. Al grabbelend pakt hij de bal toch nog op voordat een speler van Sportlust kan profiteren.

Na tien minuten spelen besluit trainer van den IJssel vier wissels binnen de lijnen te brengen. Marvin Straver, Roald Heerkens, Tim Roggeveen en Mitchel Heerkens verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Michael van Bilsen, Daniel Stals, Jesse Branderhorst en Bram van Loon binnen de lijnen.

Jodan Boys pakt even later het goede spel van de eerste helft weer op en Sportlust heeft het moeilijk in deze fase van de wedstrijd. Na twintig minuten spelen in de tweede helft zet Remco de Rijk Jodan Boys op een 0-3 voorsprong. Hij is samen met Jesse Branderhorst en Kees Graafland betrokken bij een counter, waarbij hij zijn tweede treffer mag maken.

Vier minuten later is het alweer raak. Nu is het de ingevallen Kees Graafland die de bal aangespeeld krijgt, de keeper omspeelt en eenvoudig binnen kan tikken onder toeziend oog van de meegelopen Remco de Rijk.

Sportlust lijkt na deze treffer weer wat energie gevonden te hebben en gaat op jacht naar de eretreffer. Deze komt er uiteindelijk ook. Na en schot over het doel en een tweetal reddingen van van Bilsen (hand en voet) gaat de bal er toch in. Maar de vreugde is van korte duur als Kees Graafland de voorsprong weer terug zet op vier doelpunten. Graafland mag zijn tweede treffer van de avond maken.

Vlak voor het eindsignaal moet Michael van Bilsen nog wel de 2-5 voorkomen en is het af en toe rommelig achterin, maar het blijft 1-5.

 

Jodan Boys heeft zo een goed resultaat geboekt en kan met een vrije zaterdag in het vooruitzicht met vertrouwen kijken naar de wedstrijd van volgende week zaterdag. Dan gaat de ploeg van trainer Dennis van den IJssel op bezoek bij Oranje Wit, wat momenteel onderaan staat in de Hoofdklasse B.

Morgen staan er vier inhaalwedstrijden op het programma, die vorige week afgelast werden. De vraag is uiteindelijk of deze wedstrijden ook doorgaan met de vele regen die weer gevallen is en vermoedelijk nog gaat vallen.

 

Programma zaterdag 8 februari:

fc 's-Gravenzande - XerxesDZB

Hoek              - SteDoCo

RVVH              - Heinenoord

Zwaluwen          - Oranje Wit

 

06-02-14: Sportlust '46        - Jodan Boys            1- 5  ( 0- 2)
Doelpunten:  85 Onbekende speler             6 Jeroen Borsboom
                                            12 Remco de Rijk
                                            66 Remco de Rijk
                                            70 Kees Graafland
                                            87 Kees Graafland
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  45

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver (55' Michael van Bilsen),
                       Roald Heerkens (55' Daniel Stals), Jesse Kok,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen (55' Jesse Branderhorst),
                       Leroy Brank, Mo Bellahcen (46' Gino Mulder), Jorn van Lunteren
,
                       Remco de Rijk, Jeroen Borsboom (46' Kees Graafland),

                       Mitchel Heerkens (55' Bram van Loon).