Jodan Boys na penalty's uitgeschakeld in de KNVB beker

22-08-2012 23:14

Jodan Boys speelde vanavond voor het eerst in 34 jaar weer een wedstrijd in de landelijke KNVB beker. Na de eerste deelname in 1978 waarin het in de eerste ronde al werd uitgeschakeld door de toenmalige profclub fc Amsterdam (0-10), strandde het opnieuw in de eerste ronde. Dit maal was het spannender als 34 jaar geleden. Na een 1-1 stand na reguliere speeltijd werd er niet gescoord in de verlenging. Uiteindelijk waren het twee matig ingeschoten penalty's van van Loon en Roggeveen die Jodan Boys de das om deden.

Na een lange busreis naar Sneek, die om half drie 's-middags al begon aan de Sportlaan in Gouda, kwam de voltallige selectie na 197 km reizen aan in Sneek. Patrick Akerboom moest vandaag een aantal spelers missen. Jesse Kok, Osvalodo de Pina en Thomas Verheijdt waren geblesseerd en ook Kees Graafland was niet van de partij. Door de afwezigen startte Maarten Cieremans weer in de basis en mochten ook Roals Heerkens en Jeroen Borsboom starten in de basis. Tevens mocht Marvin Straver starten in de basis en nam Michael de Leeuw plaats op de bank. Verder had Patrick Akerboom ook nog een verrassing op de bank. Jeroen Kamp, vorig seizoen nog bij de A1, was ook meegereisd naar Friesland.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een eerste kans. Ondanks de goede start liep het voor Jodan Boys toch iets anders dan verwacht. Na een misverstand achterin, tussen Marvin Straver en Mark Veerman, verdween de bal in het doel. Niet veel later ging het bijna weer fout een terugspeelbal van Veerman ging onder de voet van Straver door.

Ondanks het slechte begin had Jodan Boys wel het betere van het spel, zonder tot echt grote kansen te komen. Tim Roggeveen had na bijna een kwartier spelen een kansje. Zijn inzet werd uiteindelijk eenvoudig gepakt door de Sneeker sluitpost. Uiteindelijk kwam Jodan Boys na een half uur spelen niet veel verder dan een gele kaart voor Bram van Loon en een vrije trap van Remco de Rijk die net naast het doel gaat. Even later is er na een corner van Jodan Boys nog even paniek achterin bij SWZ, maar de verdediging weet de bal uiteindelijk weg te krijgen.

Met nog zo'n tien minuten spelen in de eerste helft, krijgt Ahmed Ali, die overigens goed speelde, een gele kaart wegens een fopduik. Verder speelt ook Maarten Cieremans een aardige partij, evenals Remco de Rijk en Jeroen Borsboom die balvast is.

Tegen het einde van de wedstrijd wordt SWZ BOSO Sneek sterker. Met nog zo'n vijf minuten op de klok moet Straver redden. Even later gaat een kopbal vanuit een corner nog over het doel van Straver en is er even later nog een snelle aanval die gelukkig nog in de kiem gesmoord kan worden. Ook Jodan Boys krijgt nog een kans op slag van rust. De vrije trap, ruim buiten het strafschopgebied, gaat over.

Jodan Boys gaat dus met een achterstand rusten, een vervelende aangezien de bezoekers beter speelden.

 

Na rust werd direct de eerste wissel doorgevoerd door trainer Akerboom. Roald Heerkens, die een matige eerste helft speelde, mocht gaan douchen. Voor hem kwam Adil Akanaoui in het veld.

SWZ BOSO Sneek kwam snel uit de startblokken, maar gelukkig was Marvin Straver na twee minuten heel attent door goed uit te komen.

Hierna had Jodan Boys een aantal kleine kansjes, maar de eerste grote kans van de tweede helft was voor de gastheren. Marvin Straver kwam niet goed uit en hierdoor kon Raducio King gevaarlijk voor zijn doel aanleggen. De inzet ging echter naast. Even later krijgt Jodan Boy overigens ook een goede kans uit een corner. Keeper van der Meulen van SWZ brengt redding.

Na ruim een kwartier spelen lijkt SWZ de voorsprong verder uit te breiden. Een goed uitgespeelde kans tussen King en Batalla verdwijnt in de netten, maar wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Jodan Boys gaat op jacht naar de aansluitingstreffer, maar moet daarbij oppassen voor de snelle counters van SWZ. Met nog ruim een kwartier spelen krijgt Jeroen Borsboom overigens nog een grote kans, maar dat is dan ook gelijk de laatste. Erwin van der Klis komt het laatste kwartier het veld in.

Ook SWZ vangt in de slotfase nog twee gele kaarten. Zo krijgt Raducio King een gele kaart wegens spelverderf en even later ook Nickel Nzoko na het weschoppen van de bal.

Jodan Boys blijft druk zetten op jacht naar de gelijkmaker. Met nog acht minuten op de klok lukt dat gelukkig voor de Gouwenaren. Leroy Brank kopt na een voorzet van Adil Akanoui de gelijkmaker binnen. Jodan Boys gaat op jacht naar de winnende in de reguliere speeltijd, maar moet oppassen voor de snelle counters. Vooral Raducio King zorgt weer voor het nodige gevaar en sleept uiteindelijk nog een corner uit een kans. Met nog zo'n vijf minuten op de klok krijgt wederom een speler van SWZ geel. Dit keer gaat Michael Grendel op de bon wegens natrappen.

In de slotfase gaat Jodan Boys er nog even tegenaan. Een snelle aanval is eerst nog een eenvoudige prooi voor keeper van der Meulen. Later krijgt Jodan Boys nog een corner, maar ook dit levert niks op.

Inmiddels zitten de 90 minuten er op en gaat de blessuretijd in. SWZ krijgt in deze blessuretijd nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar weet niet tot scoren te komen. Hierdoor blijft het 1-1 en gaan we verlengen.

 

In de verlenging (twee keer een kwartier) begint Jodan Boys goed met de eerste aanval. De sterk keepende van der Meulen kan redden, waardoor ook deze kans voor Jodan Boys verloren gaat. Ook SWZ krijgt al snel een kans, maar Marvin Straver weet deze kans onschadelijk te maken. Even later krijgt Jodan Boys weer een kans. De voorzet van, de goed ingevallen, Akananoui wordt echter door de keeper uit de lucht geplukt.

Ook hierna zijn er nog een aantal kansen voor beide partijen. Vooral Jodan Boys had nog een grote kans. In een scrimmage voor het doel werd er door de thuisclub nog bijna een eigen doelpunt gemaakt. Maar ook de gastheren kregen nog een aantal kansen. Zo was er weer een gevaarlijke vrije trap op de rand van het strafschopgebied, die gelukkig geen doel trof. Zo bleef het ook na 15 minuten verlengen 1-1.

De eerste kans is voor SWZ. Ramon Giro Batalla schiet echter vlak voor Marvin Straver over. Jodan Boys heeft in de tweede helft van de verlenging veel balbezit. Zo krijgt Remco de Rijk na vijf minuten spelen nog een goede kans. Even later krijgt Erwin van der Klis rood. Hij maakt een harde overtreding en mag gaan douchen. Niet veel later wordt er afgefloten en gaan we ons opmaken voor de penalty's.

Sneek mag eerst aanleggen en schiet raak. Vervolgens mist Veerman en bij een 3-1 stand mist ook Bram van Loon. Uiteindelijk komt Jodan Boys toch weer terug na twee reddingen van Straver. Bij een 6-5 stand mist Tim Roggeveen echter en is het lot bezegeld. Jodan Boys is uitgeschakeld en klaar in de landelijke KNVB beker.

 

Komende zaterdag speelt Jodan Boys in de tweede speelronde van de competitie een uitwedstrijd in Noordwijk tegen de plaatselijke v.v. Deze wedstrijd begint om 14:30.

 

Statistieken wedstrijd

22-08-12: SWZ BOSO Sneek*      - Jodan Boys            1- 1  ( 1- 0)

Doelpunten:   3 Mark Veerman (ed)           82 Leroy Brank
              0
Gele kaart:  Raducio King                   Bram van Loon
             Nickel Nzoko                   Ahmed Ali
             Michael Grendel
             Ramon Giro Batalla
Rode kaart:  Erwin van der Klis
Toeschouw.:  450
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Mark Veerman, Ahmed Ali,
                      Tim Roggeveen, Bram van Loon, Remco de Rijk,
                      Leroy Brank, Roald Heerkens (46' Adil Akanaoui),
                      Jeroen Borsboom (74' Erwin van der Klis), Mo Bellahcen.
Bijzonderheden:       Jodan Boys verliest uiteindelijk met penalty's (6-5).
                      Namens Jodan Boys missen Veerman en van Loon. Staver stopt
                      dan nog twee penalty's, maar bij 6-5 mist Roggeveen.