Jodan Boys incasseert eerste puntenverlies op eigen veld tegen Katwijk

30-09-2012 10:39

Jodan Boys heeft gisteren de goede thuisreeks in de Topklasse (9 punten uit 3 wedstrijden) geen vervolg kunnen geven. In een wedstrijd waarin de thuisploeg zeker niet onder deed voor de bezoekers, moesten zij het uiteindelijk toch afleggen tegen de effectieviteit van de Katwijkers in de tweede helft.

 

Patrick Akerboom startte met Peter Graafland in de basis voor Bram van Loon, die op vakantie was. Verder was de basiself niet anders dan in de verloren uitwedstrijd tegen Capelle vorige week. In de openingsfase van de wedstrijd was de eerste ingreep voor de Goudse sluitpost, Michael de Leeuw. Na nog geen vijf minuten spelen moet hij ver uitkomen om een aanval van de bezoekers vroegtijdig te onderbreken. Gelukkig voor de thuisploeg loopt dit goed af, maar het laat zien dat Katwijk naar Gouda gekomen is om drie punten mee te nemen. Beide teams zijn in de openingsfase gelijkwaardig aan elkaar, maar Katwijk is iets gevaarlijker voor het Goudse doel. Na bijna tien minuten spelen claimt Katwijk nog een penalty, maar scheidsrechter Serik uit Deventer, die de geblesseerde Huizinga verving wuifde dit weg.

Aan de andere kant kreeg Jodan Boys een kans vanuit de corner. Echter alles en iedereen mist de bal, waardoor deze voorlangs gaat. Uiteindelijk krijgt Katwijk na bijna 25 minuten spelen de grootste kans op de voorsprong. In het strafschopgebied ontstaan enkele hachelijke situaties voor Michael de Leeuw, maar gelukkig kan hij de bal keren, net als een aantal Jodan Boys verdedigers in de twee andere pogingen. Uiteindelijk gaat de bal via Mark Veerman over het doel.

Aan de andere kant is Jodan Boys even later gevaarlijk als Mo Bellahcen een voorzet het strafschopgebied van Katwijk in jaagt. Thomas Verheijdt weet zijn hoofd echter niet goed tegen de bal te krijgen. Overigens geeft scheidsrechter Sedik een vrije trap tegen Verheijdt wegens duwen.

In het vervolg van de eerste helft doet Jodan Boys zeker niet onder voor de bezoekers, hoewel de kansen van Katwijk iets gevaarlijker waren. Met nog één minuut op de klok lijkt het een 0-0 ruststand te gaan worden. Echter vlak voor het eindsignaal komt Katwijk toch op voorsprong. Bij een schot van Joost Leonard gaat de bal uiteindelijk via het been van Leroy Brank over de doellijn. De stadionspeaker kende het doelpunt toe aan Joost Leonard, maar niet veel later bleek al dat het toch een eigen doelpunt betrof. Zuur dat Jodan Boys vlak voor rust een treffer moet incasseren, en zeker als het een eigen doelpunt betreft.

1170665

Leroy Brank ligt verslagen op de doellijn na een eigen doelpunt. 0-1

 

Na rust komen beide teams ongewijzigd het veld op. De vraag is nu hoe Jodan Boys met de domper zo vlak voor rust weet om te gaan. Vooral omdat Katwijk weet dat het een licht overwicht had, is het zaak voor de bezoekers om snel toe te slaan. En dit doen ze ook. Binnen vijf minuten wordt de voorsprong verdubbeld. Jerghinio Sahadewsing schiet de 0-2 vanuit een snel genomen vrije trap binnen en laat Michael de Leeuw kansloos.

Vier minuten later moet Maarten Cieremans achterin ingrijpen om wederom een aanval van Katwijk in de kiem te smoren. Echter hij beeindigd zijn ingreep met een harde overtreding op een Katwijk speler. Uiteindelijk mag Cieremans blij zijn met een gele kaart en krijgt ook Robert Susan van Katwijk, vermoedelijk voor het maken van een slaande beweging richting Remco de Rijk geel. Inmiddels heeft ook Patrick Akerboom gezien dat er iets moet veranderen en hij brengt dan ook in de 57e minuut Gino Mulder in het veld voor Remco de Rijk. Direct is al zichtbaar wat voor gevolgen het inbrengen van Mulder heeft. Koud drie minuten in het veld en hij mag van zo'n achttien meter aanleggen voor een schot op het doel van Koroglu. Die verkijkt zich enigzins in het niet zo harde schot van Mulder, waardoor de bal het net doet bewegen en de Jodan Boys supporters weer enige hoop geeft.

1171995

Wezel Gino Mulder zoals we hem gewend zijn, vallend, struikelend, opkrabbelend, maar balbezit houden.

 

Ruim vijf minuten na de aansluitingstreffer komt Mitchel Heerkens voor Peter Graafland in het veld. Michel Heerkens speelde gisteren precies 20 maanden geleden voor het laatst een competitiewedstrijd voor Jodan Boys. Na een lang slepende blessure, een operatie in Belgie begin vorig seizoen en een lang hersteltraject mocht Heerkens voor het eerst weer competitiespeelminuten maken. Heerkens werd groots aangekondigd door de stadionspeaker!

Overigens speelde Heerkens eerder al in twee oefenwedstrijden voor Jodan Boys. Één keer in de basis en één keer als invaller. Nog geen minuut na de wissel krijgt Jodan Boys een levensgrote kans op de gelijkmaker. Ahmed Ali komt hard inrennen en kopt een voorzet keidhard via de grond op het doel. Koroglu is verrast, maar de bal gaat maar net over de lat. Katwijk komt dus goed weg. Zeker omdat bij een volgende aanval Thomas Verheijdt, uit een voorzet van Gino Mulder, met het hoofd op doel wil koppen en een Katwijk verdediger hands maakte. Iedereen achter het doel van Koroglu kon dit duidelijk zien. Scheidrechter Sedik valt niets te verwijten in het feit dat hij deze handsbal niet zag aangezien beide spelers in zijn zichtveld stonden. Maar de grensrechter had dit toch zeker moeten zien.

Katwijk had in de gehele tweede helft op het doelpunt in de 49e minuut geen echte kans meer gehad, tot de 83e minuut. Bij een snelle counter van de bezoekers moet Michael de Leeuw ver zijn doel uitkomen, waardoor de ingevallen Donny Ooijen de bal op Jerghinio Sahadewsing kan afleggen. Ondanks het inkomen van Maarten Cieremans richting het doel, kan hij niet voorkomen dat de bal het net doet bollen. Katwijk loopt dus weer verder uit en een gelijkspel lijkt nu onmogelijk.

Jodan Boys geeft zich echter niet snel gewonnen en zoekt direct weer de aanval. Uit een vrije trap van Mitchel Heerkens kan Maarten Cieremans bijna binnenkoppen. Ook in tweede instantie kan Koroglu weer redding brengen. Direct na deze aanval gaat Katwijk op zoek naar de definitieve afstraffing. Even lijkt het er op dat Katwijk op 1-4 komt, maar Robert Susan scoort nadat er al is afgefloten wegens buitenspel.

Een minuut later maakt Jodan Boys het nog even spannend als Kees Graafland vanuit een corner de 2-3 scoort. Jodan Boys probeert in de vier minuten extra tijd de gelijkmaker nog te forceren, maar veel verder dan een paar kleine kansjes komt het niet meer. Katwijk wint dus in Gouda en gaat samen met Barendrecht aan kop in de Topklasse, mede door het 2-0 verlies van HHC Hardenberg bij fc Lisse. Door het verlies zakt Jodan Boys maarliefst vier plaatsen op de ranglijst en staat het nu tiende. Dit lijkt overigens erger dan het is, maar het verschil in punten is zo weinig, dat Jodan Boys volgende week bij een ruime overwinning op Scheveningen zelfs weer vierde zou kunnen worden. De voorsprong op de play-off plaats voor degradatie, waarop Spakenburg zich nu bevind, bedraagd vier punten.

Klik hier voor alle uitslagen, het programma voor volgende week en de stand in de Topklasse.

Volgende week gaat Jodan Boys dus op bezoek bij Scheveningen. Zij verloren vandaag met 3-0 van GVVV en staan op de twaalfde plaats met negen punten. Voor Jodan Bosy dus zaak om weer eens een uitoverwinning te boeken om zo een gat te slaan met de laatste vier.

Klik op TV  achter de stand in de statistieken en bekijk de samenvatting van de wedstrijd.

 

Statistieken wedstrijd:

29-09-12: Jodan Boys           - Katwijk               2- 3 ( 0- 1)  TV
Doelpunten:  60 Gino Mulder                 45 Leroy Brank (ed)
             87 Kees Graafland              49 Jerghinio Sahadewsing
                                            83 Jerghinio Sahadewsing
Gele kaart:  Maarten Cieremans              Robert Susan
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1075
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok (79' Osvaldo de Pina),
                       Ahmed Ali, Mark Veerman, Peter Graafland (66' Mitchel Heerkens),
                       Remco de Rijk (57' Gino Mulder), Leroy Brank, Thomas Verheijdt,
                       Kees Graafland, Mo Bellahcen.