Jodan Boys in de slotfase onderuit tegen ASWH

05-03-2016 16:32

Jodan Boys heeft op eigen veld nipt verloren (0-1) van ASWH door een goal van Mulder vijf minuten voor tijd. In de eerste helft kreeg ASWH een cadeau doordat de scheidsrechter een makkelijke penalty gaf, maar van Dommelen schoot naast. Tien minuten eerder had Jorn van Lunteren de thuisploeg middels een omhaal op voorsprong kunnen schieten.  Deze bal ging helaas op de paal. Verder waren er weinig echte kansen,  al waren de meeste voor ASWH.
 
Jodan Boys begon in een vertrouwde opstelling. Alleen Bram van Loon ontbrak door zijn rode kaart in het bekerduel met Noordwijk afgelopen dinsdag. Hij werd vervangen door Michel Verkaik.
In de eerste tien minuten van de wedstrijd krijgen beide ploegen een aardige kans. De eerste kans van ASWH is de beste van de twee. Marvin Straver brengt in eerste instantie met de voet redding op een goede inzet. De rebound gaat vervolgens over. Ook Ahmed el Azzouti krijgt een aardige kans, zijn poging wordt echter eenvoudig gepakt door keeper Doedee.
Nadat Mitchel Heerkens vervolgens een vrije trap op een mooie plaats mag nemen, die overigens eenvoudig wordt weggewerkt, krijgt ASWH weer een kans. Een goede redding van Straver, die bij de herkansing de bal eenvoudig kan oppakken.
Daarna de kans voor Jodan Boys om op voorsprong te komen. Na een vrije trap komt de bal bij Jorn van Lunteren, die van dichtbij een omhaal maakt. Zijn poging raakt de binnenkant van de paal, waarna ASWH kan opruimen.
Nadat Jodan Boys na ruim twintig minuten spelen eerst een bal vlak voor het doel weet weg te werken, geeft scheidrechter Kloet vervolgens wel heel makkelijk een strafschop. Het lijkt er zelfs nog even op dat hij twijfelt op aangeven van de grensrechter, maar Kloet was zo resoluut en hield Verkaik al het geel voor, waarna hij niet terug leek te kunnen.
Clubtopscorer Michael van Dommelen neemt de penalty echter niet goed. Zijn inzet gaat met een curve naast het doel van Straver, die overigens ook in de goede hoek zat.
Michael van Dommelen legt aan voor de penalty die hij naast zal schieten. (foto: Leo Radder)
 
Verder zijn er in de eerst helft weinig echte kansen meer. Er is veel strijd op het veld, maar tot echt opgelegde kansen komen beide ploegen tot de rust bijna niet meer. Alleen Ahmed el Azzouti heeft vlak voor rust nog een schot op doel. Zijn poging vanuit een lastige hoek gaat echter over het doel van Doedee.
 
Na rust al snel een goede kans voor de bezoekers via de Blok. Hij schiet op aangeven van van Dommelen net over. Vervolgens krijgt Roald Heerkens even later een gele kaart wegens een overtreding aan de zijkant, waarna trainer van den IJssel snel de eerste wissel doorvoert. Revelino Janga komt in het veld voor Yassire Hamdani. In een fase waarin ASWH wat sterker wordt, zijn er nog steeds weinig kansen te noteren. Ook na de wissel waarbij Waandels in het veld komt voor Mitchel Heerkens gebeurt er vrij weinig. Jorn van Lunteren krijgt nog een aardige kans, maar verspeelt de bal in het strafschopgebied.
Tien minuten voor tijd volgens er twee aardige kansen voor Jodan Boys. Eerst kan een afstandsschot van Mo Bellahcen met moeite gekeerd worden door keeper Doedee en drie minuten later doet Doedee dit zelfde uit een vrije trap van Bellahcen.
Maar vijf minuten voor tijd komt het doemscenario voor Jodan Boys toch uit. ASWH scoort vlak voor het einde de 0-1 uit een rebouond. Mulder maakt 'm namens de Ambachters.
Jodan Boys kreeg wel een aantal kansen deze wedstrijd, maar trok aan het kortste eind. (foto: Leo Radder).
 
Jodan Boys komt nog met twee kansjes. De eerste is een kopkans voor Waandels en de volgende is een zwak schot in blessuretijd. Overigens wuifde scheidsrechter Kloet nog een apel voor hands vlak voor tijd weg, waardoor Jodan Boys met lege handen achterbleef.
 
Gelukkig voor Jodan Boys verspeelden ook Spijkenisse en fc Rijvogels punten. Zij speelden beiden gelijk. Maar ASWH en Ter Leede komen door hun overwinning weer wat dichterbij. Volgende week wacht Jodan Boys een zware uitwedstrijd bij Noordwijk. Beide ploegen zullen willen winnen. Jodan Boys verloor vorige week in de 1/2 finale van de districtsbeker met 1-0 van de Noordwijkers en Noordwijk verloor gisteren met 4-3 van XerxesDZB. Beide ploegen zullen dus vol voor de winst gaan!
 
Klik hier voor de stand en de statistieken van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.
Klik hier voor de foto's van de wedstrijd Jodan Boys - ASWH.
 
Statistieken wedstrijd:
05-03-16: Jodan Boys           - ASWH                  0- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:                                85 Robin Mulder
Gele kaart:  26 Michel Verkaik             89 Viktor de Blok
             53 Roald Heerkens
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  725
Scheidsrechter:        M.J. Kloet
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Michel Verkaik,
                       Yassire Hamdani (55' Revelino Janga), Leroy Brank,
                       Enzo Huntingk, Mo Bellahcen, Achmed el Azzouti,
                       Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens (65' Fanny Waandels).
Bijzonderheden:        27' Michael van Dommelen mist penalty.