Jodan Boys kan niet winnen bij Zwaluwen

11-03-2017 17:07

Jodan Boys heeft vandaag geen punten weten mee te nemen bij Zwaluwen. De Vlaardingse Hoofdklasser won uiteindelijk dankzij een penalty een minuut voor tijd. Jodan Boys begon sterk, maar kreeg toch binnen tien minuten al een tegentreffer. Invaller Mitchel Heerkens zette een kwartier voor tijd nog wel de 1-1 op het scorebord, maar maakte vervolgens ook hands in het strafschopgebied, waardoor Zwaluwen de punten in Vlaardingen hield. Zo weet Jodan Boys wederom niet te winnen van een lager geklasseerde ploeg.

 

Jodan Boys begon op sportpark Zwaluwen met een wijziging in de basisopstelling. Don Mimpen werd vervangen door Michel Verkaik en Fanny Waandels en Mitchel Heerkens begonnen op de bank.

Jodan Boys opende sterk en kreeg al in de eerste minuut aardige kansen. Twee keer werd de bal van de lijn gehaald. Twee minuten later krijgt Jodan Boys een vrije trap op een mooie plek. Levi Marengo legt aan en de bal schampt de kruising.

Vervolgens een minuut later het eerste kansje voor Zwaluwen. Na een goede counter gaat de bal echter over de achterlijn, waardoor er een doeltrap voor Jodan Boys over blijft.

Ook Zwaluwen krijgt een vrije trap te nemen die door Jesper Gudde fraai binnen getrapt wordt. Zo staat Jodan Boys dus al snel op achterstand, maar heeft het nog 81 minuten over om dit te herstellen.

Inmiddels zijn we bijna een kwartier onderweg als Straver Jodan Boys in de race houdt. In een 1 op 1 situatie met een Zwaluwse speler weet hij het duel te winnen en zo wordt deze goede kans voor de thuisploeg onschadelijk gemaakt.

Vijf minuten later lijkt Jodan Boys op gelijke hoogte te komen. Bram van Loon is de doelpuntenmaker, maar blijkt vanuit buitenspelpositie de bal binnengewerkt te hebben. Daardoor gaat de goal niet door en blijft het dus 1-0.

Halverwege de eerste helft moet trainer van den IJssel noodgedwongen de eerste wissel doorvoeren. Michel Verkaik moet geblesseerd naar de kant, waarna Dirk Pieter Rietveld hem vervangt.

Vervolgens dienen zich twee grote kansen aan voor Jodan Boys. Eerst moet de Vlaardingse keeper zich maximaal strekken om een bal van Marengo uit de goal te houden. Daarna een goede kopkans voor Leroy Brank, die helaas voorlangs kopt.

Na een half uur spelen moet Jodan Boys noodgedwongen voor de tweede keer wisselen. Elliot Pattinama verstapt zich en wordt vervangen door Mitchel Heerkens.

Jodan Boys krijgt nog een goede kans na een goede counter. Levi Marengo geeft een goede voorzet, maar helaas kan er geen ploeggenoot voor de goal de bal binnen werken. Bij een overtreding op aanvoerder Brank gaat overigens ook de eerste speler op de bon en drie minuten later fluit scheidsrechter Paarhuis voor het einde van de eerste helft.

 

Na rust geen nieuwe wissels bij Jodan Boys. Na de gewongen wissels in de eerste helft wacht trainer van den IJssel terecht nog even. Als het na een kwartier spelen nog steeds 1-0 staat, besluit van den IJssel zijn laatste wissel te gebruiken. Fanny Waandels vervangt Martijn Jansen. Maar met deze aanvallende wissel krijgt Zwaluwen juist een paar goede kansen. Eerst is Rietveld attent door een corner op tijd weg te koppen, waarna nog een grote kans voor de thuisploeg volgt.

Inmiddels kabbelt de tweede helft voort en staat er nog minder dan een kwartier op de klok als Jodan Boys een indirecte vrije trap gaat nemen. Mitchel Heerkens schiet vervolgens de gelijkmaker uit deze vrije trap binnen en zo komt Jodan Boys langszij.

Zwaluwen krijgt vervolgens nog een gele kaart voorgehouden nadat er een overtreding op Bradley el Idrissi gemaakt wordt. Jodan Boys moet nog even aanzetten in de laatste zeven minuten officiele speeltijd om toch nog meer dan een gelijkspel over te houden aan deze ontmoeting. Even lijkt het erop dat Jodan Boys wel eens met de volle buit vandoor kan gaan, maar de kans die Waandels krijgt weet hij niet te benutten. Hij schuift de bal net naast de goal.

Maar ook Zwaluwen zet nog even aan en na een goede aanval raakt Mitchel Heerkens de bal met zijn hand in het strafschopgebied. Paarhuis wijst naar de stip en Ricardo Merrelaar weet dit buitenkansje in de 89e minuut te verzilveren. Jodan Boys heeft vervolgens te weinig tijd om nog iets terug te doen. Mede doordat Paarhuis besluit geen blessuretijd toe te kennen blijft het 2-1 en zo verliest Jodan Boys deze uitontmoeting.

Jodan Boys blijft negende, maar zietRVVH, Zwaluwen en Argon weer iets dichterbij komen. Argon is volgende week de tegenstander op sportpark Oosterwei. Een wedstrijd waarbij Jodan Boys vol voor de overwinning zal moeten gaan om niet af te glijden op de ranglijst.

 

Jodan Boys speelt overigens eerst aankomende dinsdag in Zwijndrecht een uitwedstrijd tegen zaterdag eersteklasser VVGZ. Deze wedstrijd is in het kader van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Statistieken wedstrijd:

11-03-17: Zwaluwen             - Jodan Boys            2- 1  ( 1- 0)

Doelpunten: 9' Jesper Gudde, 77' Mitchel Heerkens, 89' Ricardo Merrelaar (p).

Gele kaart: 42' Onbekende speler, 82' Onbekende speler.

Rode kaart: -

Toeschouwer: ?

Scheidsrechter: M.G. Paarhuis

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (24' Dirk Pieter Rietveld), Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen (63' Fanny Waandels), Leroy Brank, Enzo Huntink, Mo Bellahcen, Bradley el Idrissi, Elliot Pattinama (32' Mitchel Heerkens), Levi Marengo.

11-03-17: Zwaluwen             - Jodan Boys            2- 1  ( 1- 0)
Doelpunten: 9' Onbekende speler, 77' Mitchel Heerkens, 89' Onbekende speler (p).
Gele kaart: 42' Onbekende speler, 82' Onbekende speler.
Rode kaart: -
Toeschouwer: ?
Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (24' Dirk Pieter Rietveld), Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen (63' Fanny Waandels), Enzo Huntink, Mo Bellahcen, Bradley el Idrissi, Elliot Pattinama (32' Mitchel Heerkens), Levi Marengo.11-03-17: Zwaluwen             - Jodan Boys            2- 1  ( 1- 0)
Doelpunten: 9' Onbekende speler, 77' Mitchel Heerkens, 89' Onbekende speler (p).
Gele kaart: 42' Onbekende speler, 82' Onbekende speler.
Rode kaart: -
Toeschouwer: ?
Scheidsrechter: M.G. Paarhuis
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik (24' Dirk Pieter Rietveld), Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen (63' Fanny Waandels), Enzo Huntink, Mo Bellahcen, Bradley el Idrissi, Elliot Pattinama (32' Mitchel Heerkens), Levi Marengo.