Jodan Boys kan weer adem halen na ruime zege op DFS

01-04-2017 17:58

Jodan Boys heeft vandaag een nette 3-0 overwinning op DFS geboekt. Vlak voor rust zette Adil Akanaoui Jodan Boys op 1-0 nadat hij goed doorging en net eerder was dan keeper Veeneman. Na rust ging Jodan Boys vrolijk verder met waar het voor rust al mee bezig was. Na iets meer dan een uur spelen knalt Marengo de 2-0 binnen, waarna Waandels vijf minuten voor tijd goed doorgaat en de 3-0 mag maken.

 

Jodan Boys moest het tegen DFS wederom stellen zonder een aantal basisspelers. Keeper Marvin Straver is voor de rest van dit seizoen uitgeschakeld. Hij werd afgelopen week geopereerd aan zijn meniscus. Don Mimpen was afwezig wegens een schorsing, Elliot Pattinama ontbrak wegens een blessure en Mo Bellahcen was afgwezig wegens familieomstandigheden.

Jodan Boys kwam goed voor de dag en na iets meer dan vijf minuten spelen was de eerste kans voor de thuisploeg een feit. Enzo Huntink ziet de keeper zijn poging verwerken tot een corner, nadat Adil Akanaoui de bal breed gaf.

Na een kwartier spelen volgt het eerste wapenfeitje van DFS. Het schot gaat echter ruim naast de goal van van der Linden. Jodan Boys heeft het overwicht en komt het meest op richting het vijandelijke doel. Na iets meer dan twintig minuten lijkt Jodan Boys op 1-0 te komen. Bradley el Idrissi schiet na een goede uittrap van van der Linden de bal richting de touwen, maar daar schiet plots een verdediger van DFS voor en haalt de bal toch nog van de lijn.

foto van JodanBoyssupporter.

Adil Akanaoui is net eerder dan de keeper en kan Jodan Boys op 1-0 zetten. (foto: Dennis Lansbergen)

 

Dan toch een kleine teleurstelling als direct na deze kans Leroy Brank naar de kant moet. Brank heeft toch teveel last van zijn hamstring en wordt vervangen door Dos Santos. In het restant van de eerste helft houdt Jodan Boys het overwicht, maar veel grote kansen zijn er niet. Pas vlak voor het rustsignaal gebeurt er echt weer wat. Eerst krijg Jim van Aalst een gele kaart wegens vasthouden van scheidsrechter de Cock. Een ietswat zware straf zo lijkt het, maar de Cock zit er deze dag wel vaker naast. En als je denkt dat we dan met een brilstand de rust in gaat, dan valt dat toch nog mee, of tegen, afhankelijk voor welke ploeg je vandaag bent komen kijken. Van dichtbij kan Adil Akanaoui de bal binnen schieten en zo zet hij Jodan Boys op een verdiende voorsprong.

 

Na rust is ook bij DFS de eerste wissel een feit. Jodan Boys heeft geen nieuwe wijziging doorgevoert. De thuisploeg is de eerste die een aardige kans krijgt via Enzo Huntink. Zijn afstandsschot valt echter recht in de handen van de keeper. De voorsprong blijft vooralsnog beperkt tot 1-0 en na een kwartier speeln in de tweede helft had het misschien wel heel anders kunnen lopen. Na een vrije trap van DFS gaat de bal gelukkig in het zijnet.

Jodan Boys moet nu op zoek naar de 2-0 om ook deze keer niet de bietenbrug op te gaan. Gelukkig kan Levi Marengo aan alle twijfels een einde brengen. Hij neemt goed aan en met een harde bekeken schuiver zet hij Jodan Boys op 2-0.

Een paar minuten na de 2-0 wordt de maker van de 1-0, Adil Akanaoui naar de kant gehaald. De naar sc Feyenoord vertrekkende aanvaller wordt vervangen door Fanny Waandels.

Jodan Boys kan de wedstrijd vervolgens rustig uitspelen en het lijkt er niet op dat DFS nog iets terug zal doen. De enige die af en toe nog wat invloed heeft op de wedstrijd is scheidsrechter de Kock. Enzo Huntink kan zich niet vinden in een beslissing van de leidsman en beklaagt zich daarover, hetgeen hem op een gele kaart komt te staan.

foto van JodanBoyssupporter.

Bradley el Idrissi had diverse kansen om te scoren, maar de goed spelende spits had pech vandaag. (toto: Dennis Lansbergen)

 

Trainer van den IJssel wisselt vervolgens een paar minuten later voor de laatste maal en haalt Mitchel Heerkens naar de kant. Heerkens wordt vervangen door Dirk Pieter Rietveld. Rietveld had overigens zijn invalbeurt al snel kunnen bekronen met een doelpunt. Zijn poging gaat echter net over.

DFS wisselt dan ook nog eens, waarna Jodan Boys weer op de aanval over gaat. Fanny Waandels gaat op weg naar de goal en moet eerst nog even afrekenen met de verdediging van DFS. Op doorzettingsvermogen kopt hij zich langs de defensie en mag hij gaan aanleggen voor de 3-0. Waandels mag net als Marengo vandaag voor de achtste competitietreffer aantekenen.

De wedstrijd is gespeeld en het enige wat nog het vernoemen waard is, is de gele kaart die Rietveld pakt. Een onnodige overtreding bij een 3-0 voorsprong levert hem een prent op.

foto van JodanBoyssupporter.foto van JodanBoyssupporter.

Fanny Waandels gaat goed door. Passeert eerst koppend de keeper en kan dan de 3-0 binnen schieten. (foto's: Dennis Lansbergen)

 

Jodan Boys kan in ieder geval zeggen dat degradatie definitief niet meer tot de opties behoort. De enige degradatieplaats die fc Breukelen bezet houdt, is nu 18 punten achter Jodan Boys. Breukelen kan dit aantal punten in theorie nog halen met zes wedstrijden te spelen, maar in de praktijk natuurlijk onhaalbaar. Sliedrecht deed goede zaken door Smitshoek te verslaan en staat nu een punt achter de Barendrechters die ook op de play-off plaatsen staan. Sliedrecht heeft al wel een wedstrijd meer gespeelt dan Smitshoek en dus lijkt het ook onderin wel bijna gespeeld. De eerste veilige plaats is voor Zwaluwen, dat vandaag niet in actie kwam. De Vlaardingers staan vier punten voor op Smitshoek, maar hebben nog een wedstrijd minder gespeeld.

Jodan Boys stijgt in ieder geval weer een plaatsje op de ranglijst en heeft Hoek weer in het vizier. De Zeeuwen staan dan wel drie punten voor, maar hebben een wedstrijd meer gespeeld. Ook DFS, net daarboven is nog niet uit zicht. Deze ploegen staan overigens volgende week tegenover elkaar als Jodan Boys op bezoek gaat bij Spijkenisse.

 

Bekijk hier de foto's van de wedstrijd gemaakt door Dennis Lansbergen.

 

01-04-17: Jodan Boys           - DFS                   3- 0  ( 1- 0)

Doelpunten: 46' Adil Akanaoui, 63' Levi Marengo, 86' Fanny Waandels.

Gele kaart: 45' Jim van Aalst, 74' Enzo Huntink, 90' Dirk Pieter Rietveld.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 500

Scheidsrechter: R.N. de Cock

Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Bram van Loon, Martijn Jansen, Leroy Brank (23' Romario Dos Santos), Mitchel Heerkens (80' Dirk Pieter Rietveld), Levi Marengo, Bradley el Idrissi, Enzo Huntink, Adil Akanaoui (67´ Fanny Waandels).