Jodan Boys kan weer niet winnen. Huizen wint in Gouda

02-11-2014 23:58

Jodan Boys heeft zaterdag wederom nipt verloren in competititieverband. Dit keer ging Huizen als winnaar terug naar huis van een bezoekje aan sportpark Oosterwei.

Onder het genot van een heerlijk zonnetje stroomden de supporters langzaam het sportpark binnen. Zij zagen Jodan Boys een goede eerste helft spelen, waarin de ploeg van trainer van den IJssel weinig tot niks weggaf. Met Emiel Buntsma en Remco de Rijk weer in de basis.

Van Lunteren vuurt het eerste schotje af namens Jodan Boys, maar dit is niet gevaarlijk genoeg. Jodan Boys komt wel enkele keren voor het doel van Huizen, maar tot echt grote kansen zal dit uiteindelijk niet leiden.

Halverwege de eerste helft krijgt Jodan Boys een goede kans. El Azzouti schiet echter uit kansrijke positie ruim naast. Ook Jeroen Borsboom schiet even later nog een goed schot af op doel. Zijn inzet gaat echter net over.

Jorn van Lunteren krijgt even later het eerste geel voorgehouden, waarna Huizen een vrije trap mag nemen op een mooie plek. De bal komt echter terecht in de muur, waardoor een spaarzame kans van de bezoekers niks oplevert.

In de slotfase wordt het nog wel even oppassen. Jeroen Borsboom schiet overigens nog ruim naast, maar Huizen krijgt ook nog twee kansen. Vooral het schot wat nog even losgelaten wordt door Straver zou wat op kunnen leveren voor de bezoekers, maar de verdediging ruimt goed op.

 

Na rust komt direct de eerste wissel binnen de lijnen. Marvin Straver, die al last scheen te hebben van een slijmbeursontsteking in zijn arm, gaat naar de kant. Hij laat zich vervangen door Christian Bahlmann.

De eerste kans in de tweede helft is voor Jodan Boys. Na een overtreding van Wisse, die geel krijgt, gaat de vrije trap echter naast.

Jodan Boys probeert druk te zetten aangezien het merkt dat zij het betere van het spel hebben. Een aantal keer komt er een gevaarlijke voorzet, maar de bal gaat twee keer iets te hard voorlangs. Verder valt er nog een gele kaart voor een speler van Huizen, waarna een andere speler van Huizen na een kwartier spelen in de tweede helft hands maakt.

Jeroen Borsboom gaat aanleggen voor de penalty en maakt de 1-0!

Maar vijf minuten later is het aan de andere kant raak. Bij een snelle uitbraak valt de bal tussen een aantal verdedigers van Jodan Boys, maar Omar Limon kan de bal met een lob nog net over de uitgekomen Bahlmann heen tikken.

Jodan Boys lijkt het even kwijt te zijn en kan weinig meer creeren. Huizen komt nog eens gevaarlijk voor het doel, maar de verdediging kan opruimen. Toch krijgt Huizen uiteindelijk een eenvoudige kans om op voorsprong te komen. Als Don Mimpen hands maakt in het strafschopgebied, gaat de bal terecht op de stip. Omar Limon maakt het af en zo staat het 1-2.

In de slotfase zijn beide ploegen nog gevaarlijk. Jorn van Lunteren schiet nog over en ook Omar Limon had de derde nog op zijn schoen. Gescoord werd er niet meer waardoor Huizen als winnaar van het veld liep.

Een onnodig verlies voor Jodan Boys, dat met ledeogen moest aanzien dat Montfoort won bij SteDoCo (0-1) en daarmee wat afstand neemt van Jodan Boys.

Jodan Boys blijft op de 12e plaats staan met NSC en Volendam onder zich. ODIN '59 pakte gisteren overigens de eerste periodetitel in de Hoofdklasse A. Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij DFS in Opheusden. Zij bezetten de 11e plek met 1 punt meer dan Jodan Boys.