Jodan Boys klopt Ter Leede in extra tijd

08-10-2011 18:32

Jodan Boys heeft op de valreep gewonnen van koploper Ter Leede. De gasten uit Sassenheim leken de punten te gaan delen, maar in de blessuretijd hielp Sander van Gool Jodan Boys aan de verdiende overwinning.
Op een herfstachtig sportpark Oosterwei begon Jodan Boys zonder Tim Roggeveen. Voor hem in de plaats speelde Mark Veerman. Jodan Boys begon gelijk aanvallend aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een klein kansje. Een verdediger van Ter Leede kon de bal net voor de voeten van Bellahcen wegschieten voordat hij kon uithalen. Niet veel later werd voor het doel van Straver de bal in een scrimmage verwerkt tot corner. Vanuit deze corner die genomen werd door Martijn Lagendijk scoorde Tristan Buchinhoren met het hoofd. Na de openingstreffer liet Jodan Boys zich niet van de wijs brengen en bleef het aanvallen
.
Ter Leede kreeg door een paar snelle uitbraken twee goede kansen. Straver kon goed ingrijpen en één bal ging over. Na bijna een half uur spelen kreeg Mulder in de stromende regen de bal aangespeeld hij legde af op Osvaldo de Pina, maar zijn schot bleef hangen tussen een aantal verdedigers van Ter Leede. Niet veel later kreeg Mulder de bal voor de voeten waarna op het doel van Serge van den Ban af ging en genadeloos binnen schoot. Ook na dit doelpunt bleef Jodan Boys aanvallen en kreeg Ter Leede de gele kaarten. Van Gool was ook nog dicht bij zijn tweede treffer in de competitie. De hoek was echter net te lastig. Hierdoor bleef het na 45 minuten spelen 1-1.
Na rust kreeg Ter Leede direct een tweetal kleine kansen waarna Jodan Boys weer over ging op de aanval. Helaas lukte het elke keer net niet in de afronding. Na een kwartier spelen in de tweede helft werd Ter Leede gevaarlijker. Gelukkig greep Straver goed in en waren twee corners uiteindelijk ook niet gevaarlijk genoeg. Graafland schoot aan de andere kant hard voorlangs waardoor Sander van Gool zijn voet niet tegen de bal kon krijgen. Niet veel later kwamen Schep en de Rijk in het veld voor de Pina en, heel verassend voor het publiek, Mulder. Hij speelde tot dan een zeer goede wedstrijd en was een ware plaag voor de defensie van Ter Leede.
Jodan Boys bleef de druk opvoeren en ging op jacht naar de winnendee treffer. Na ruim een half uur spelen gleed van Gool de bal na een goede aanval bijna binnen. Mede door het aanvallende spel van Jodan Boys kwam Ter Leede er daardoor af en toe nog gevaarlijk uit. Gelukkig stond de verdediging van Jodan Boys goed, met name door Ahmed Ali, Jesse Kok en Mark Veerman.
In het slotoffensief van Jodan Boys kregen Kees Graafland, Leroy Brank en Sander van Gool nog kansen, maar de bal ging over of de inzet was niet goed genoeg.
Met de 90 minuten op de klok leek de remise een feit, maar daar Jan Willem Schep die de bal op Sander van Gool afschoot. Hij bracht Jodan Boys de overwinning in de blessuretijd. Sporpark Oosterwei trilde op haar grondvesten en supporters vlogen elkaar in de armen!
Inmiddels was elke morrende Jodan Boys supporter de wazig fluitende scheidsrechter de Lima vergeten en kon het feest beginnen.

Door deze overwinning stijgt Jodan Boys naar de vierde plaats. Ter Leede en ODIN '59 staan net boven Jodan Boys met 13 uit 6 en Bennekom staat met 12 punten, evenveel als Jodan Boys op de derde plaats. Nummer vijf Young Boys kwam vandaag niet in actie en Huizen staat met 11 punten zesde door vandaag in Katwijk af te rekenen met Quick Boys (1-2).

Volgende week gaat Jodan Boys op bezoek bij Bennekom. Hopelijk kunnen de Boys dan afrekenen met een volgende directe concurrent en zo de weg richting de koppositie een definitief vervolg gaan geven. Zouden drie jaartjes oefenen op Hoofdklasseniveau dan eindelijk zijn vruchten gaan afwerpen?

Statistieken:
08-10-11: Jodan Boys           - Ter Leede             2- 1  ( 1- 1)
Doelpunten:  28 Gino Mulder                  8 Tristan Buchinhoren
             90+1 Sander van Gool
Geel:        Sander van Gool                Olaf Schell
             Leroy Brank                    Martijn Lagendijk
Rood:        -
Toeschouw.:  775
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straverw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali, Tim Roggeveen, Osvaldo de Pina (67' Jan Willem Schep), Gino Mulder (70' Remco de Rijk), Leroy Brank, Sander van Gool, Kees Graafland, Mo Bellahcen.