Jodan Boys koploper na winst in Bennekom

15-10-2011 17:09

Jodan Boy heeft gisteren dankzij een 0-3 overwinning op Bennekom de koppositie in de Hoofdklasse A overgenomen.
De Gouwenaren staan nu één punt los van nummer twee, Ter Leede en twee punten voor op de voormalig koploper ODIN '59.

Trainer Patrick Akerboom begon de wedstrijd met dezelfde basis elf als vorige week in de gewonnen wedstrijd tegen Ter Leede. Mark Veerman speelt dus wederom in de plaats van Tim Roggeveen.
Beide ploegen begonnen al snel aan het opbouwen van de aanval. Jodan Boys leek beter voor de dag te komen en de keeper van Bennekom, Sjoerd Rensen moest al snel in actie komen.
Het was uiteindelijk Osvaldo de Pina die na 21 minuten spelen de 0-1 mocht binnentikken na het goede voorbereidende werk van Sander van Gool. Zijn inzet kon nog gekeerd worden, maar Osvaldo de Pina maakte hierna koelbloedig af.
Jodan Boys bleef de aanval zoeken en vooral de wederom sterk spelende Mulder zette de verdediging te kakken door een aantal verdedigers van Bennekom te omzeilen en vervolgens zelf binnen te schieten.
Mulder kreeg vlak voor rust nog een goede kans op de 0-3 en ook Leroy Brank wist twee minuten voor tijd nog bijna te scoren. Keeper Rensen van Bennekom kon de bal nog net tot corner verwerken. Vanuit deze corner kopte Maarten Cieremans over het doel.
Hierdoor gingen de Gouwenaren met een riante, maar zeer verdiende voorsprong van 0-2 de rust in.

De tweede helft was bijna 10 minuten onderweg toen Bennekom na het mislukken van de buitenspelval kon opstormen richting het doel van Marvin Straver. Hij moest buiten het strafschopgebied ingrijpen en moest dit bekopen met een rode kaart.
Jodan Boys moest dus met 10 man verder en slachtoffer hiervan werd Sander van Gool, hij moest het veld ruimen voor Michael de Leeuw die het doel moest gaan verdedigen voor de rest van de wedstrijd.
Je zou zeggen dat het hierna billenknijpen zou worden en dat Jodan Boys nu moest gaan oppassen. Niets was echter minder waar. Jodan Boys zette de aanval door en uiteindelijk na goed voorbereidend werk van Kees Graafland kon de sterk spelende Osvaldo de Pina de 0-3 achter zijn naam zetten.
Inmiddels had Bennekom ook een rode kaart gekregen. Roel Kamphorst moest het veld verlaten, waarna beide teams met 10 man op het veld stonden.
Zo'n 20 minuten voor tijd kreeg Bennekom een strafschop na een mislukte sliding van Ahmed Ali. Michael de Leeuw kon de bal in de hoek echter keren en de kopbal die daarop volgde was ook een makkelijke prooi voor diezelfde keeper.
Met nog enkele minuten spelen kreeg de volgende speler van Bennekom rood na een overtreding op Kees Graafland. Tom Verhaar mocht gaan douchen. Bennekom speelde met 9 man verder, waarna de scheidsrechter geen blessuretijd meer bijtelfde en direct in de 90e minuut affloot.

Dankzij de overwinning van vandaag, het gelijke spel van Ter Leede tegen SDC Putten en de winst van Volendam op ODIN '59 mocht Jodan Boys zich voor het eerst in de historie koploper in de Hoofdklasse noemen.

Komende dinsdag speelt Jodan Boys thuis tegen vierdeklasser Hermandad uit Rotterdam voor de RTV Rijnmond Cup. Deze wedstrijd zal op sportpark Oosterwei gespeeld worden en begint om 20:00 uur. Volgende week zaterdag staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar speelt Jodan Boys in het kader van de KNVB beker West II een uitwedstrijd in de tweede ronde tegen zondag Topklasser VVSB uit Noordwijkerhout. Deze wedstrijd in Noordwijkerhout begint om 14:30.
De eerstvolgende competitiewedstrijd is op zaterdag 29 oktober om 14:30. Dan komt Huizen op bezoek. Deze achtste wedstrijd is voor Jodan Boys een zeer belangrijke. Bij winst op de Huizenaren heeft Jodan Boys de eerste periodetitel binnen en spelen we in ieder geval de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse!

Statistieken:
15-10-11: Bennekom             - Jodan Boys            0- 3  ( 0- 2)
Doelpunten:                                 21 Osvaldo de Pina
                                            32 Gino Mulder
                                            63 Osvaldo de Pina
Geel:        Marco van Rooijen
             Michael Foltan
Rood:        Roel Kamphorst                 Marvin Straver
             Tom Verhaar
Toeschouw.:  500
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,
Ahmed Ali, Osvaldo de Pina, Gino Mulder (80' Jan Willem Schep), Leroy Brank,
Sander van Gool (54' Michael de Leeuw), Kees Graafland, Mo Bellahcen.