Jodan Boys koploper rechterrijtje na winst bij Heinenoord

10-03-2014 19:59

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag een degelijke overwinning op de nummer 13, Heinenoord, in de Hoofdklasse B geboekt. Remco de Rijk, Leroy Brank en Jeroen Borsboom scoorden voor rust. Na rust kwam Heinenoord terug tot 1-3, maar Mo Bellahcen deed iedere verbeelding van de thuisploeg verdwijnen met een prachtig schot en bepaalde de eindstand op 1-4.

 

Dennis van den IJssel begon met dezelfde basiself als tegen Westlandia, waarin het na een 2-0 achterstand de 4-2 winst naar zich toetrok. Ook vandaag bleek deze basiself succesvol.

In de beginfase van de wedstrijd was het nog aftasten voor beide ploegen. Heinenoord liet Jodan Boys het spel maken, maar dat werd bij vlagen onmogelijk gemaakt door de warrig fluitende scheidsrechter. Na 20 minuten spelen opende Jodan Boys dan toch de score via Remco de Rijk. In eerste instantie schoot Bram van Loon, maar toen wist de keeper het schot nog te keren. De rebound was echter een eenvoudige prooi voor de Rijk.

Heineoord probeerde het daarna ook eens, maar zonder succes. De ploeg kwam zelfs nog verder op achterstand toen een corner van Mitchel Heerkens door Leroy Brank, al liggend op de grond, werd binnengekopt.

Vlak voor rust werd het nog erger voor de thuisploeg. Na een opstootje waarbij Remco de Rijk en Edwin Petersen geel kregen, zorgde Jeroen Borsboom voor de 0-3. De aanvaller mag hierdoor weer een week zijn baard laten staan.

 

Na rust kwam een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen, dat overigens moest toezien dat Heinenoord iets terug kon doen. Na een goed uitgespeelde aanval kont Remi Spier eenvoudig scoren.

Na de 1-3 brak er een mindere fase van Jodan Boys aan. Heinenoord probeerde druk te zetten op Jodan Boys, maar veel gevaar leverde dit niet op. Nadat Kees Graafland, Jan Willem Schep en Diego Liefden in het veld waren gekomen voor Tim Roggeveen, Remco de Rijk en Mitchel Heerkens, scoorde Jodan Boys toch nog een keer. Mo Bellahcen maakte er met een mooi schot in de kruiising 1-4 van.

 

Jodan Boys stijgt door deze overwinning naar de achtste plaats in de Hoofdklasse B en zit weer wat dichter op de nummers 7 en 6, Achilles Veen en Smitshoek. Deze ploegen beide 30 punten uit evenveel wedstrijden. Onderin verloren Kloetinge en Oranje Wit beide hun wedstrijden, waardoor de afstand tot de onderste plaatsen weer wat groter geworden is. Oranje Wit is vrijwel zeker van degradatie. Het is vrijwel uitgesloten dat zij met nog zes wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten op de play-off plaatsen nog goed kunnen maken.

Door het gelijkspel tegen ASWH en de winst op Heienoord bezet Jodan Boys nu een vierde plaats in de derde periode. Met een ferme eindsprint kan een goed resultaat, lees periodetitel, er nog inzitten.

 

Statistieken wedstrijd:

08-03-14: Heinenoord           - Jodan Boys            1- 4  ( 0- 3)
Doelpunten:  54 Remi Spier                  22 Remco de Rijk
                                            32 Leroy Brank
                                            43 Jeroen Borsboom
                                            80 Mo Bellahcen
Gele kaart:  43 Edwin Petersen              43 Remco de Rijk

             Mitch Fransen                  68 Bram van Loon
                                            86 Diego Liefden

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  300
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon, Jesse Kok,
                       Mark Veerman, Tim Roggeveen (62' Kees Graafland),
                       Leroy Brank, Mitchel Heerkens (74' Jan Willem Schep),
                       Jorn van Lunteren, Jeroen Borsboom,
                       Remco de Rijk (77' Diego Liefden), Mo Bellahcen.