Jodan Boys laat over zich heen lopen in de tweede helft en verliest ruim van Scheveningen.

06-10-2012 18:07

Jodan Boys speelde vandaag in Scheveningen tegen de plaatselijke svv. Na een nacht van veel regen en een miezerige ochtend werd het veld in Scheveningen om half 11 voorlopig goedgekeurd. Uiteindelijk viel er geen regen meer en kon de wedstrijd gewoon ddorgaan.
Patrick Akerboom begon vandaag met een vertrouwde opsteling. Nadat Osvaldo de Pina vorige week, na een aantal weken blessureleed, alweer speelminuten maakte was de vaste basiself weer een feit.
Jodan Boys zocht direct de aanval en binnen een minuut was het gelijk gevaarlijk. De bal op Thomas Verheijdt was echter iets te hard. Twee minuten later was Michael de Leeuw attent door goed uit te komen. In de zesde minuut komt de eerste tegenslag voor Jodan Boys. Thomas Verheijdt krijgt een paar noppen in zijn knie. Na een korte behandeling lijkt hij toch weer verder te kunnen en komt hij het veld weer in.

1180754

Thomas Verheijdt verlaat na 6 minuten met een wond aan zijn knie het veld. Later komt hij toch terug.

 

Michael de Leeuw brengt overigens in die periode nog goed redding met zijn voeten.
Inmiddels is de wedstrijd bijna een kwartier onderweg als Jodan Boys op achterstand komt. Doelpuntenmaker namens Scheveningen is Tim Peters.

Na deze openingstreffer komt Jodan Boys gelukkig iets sterker terug. Twee minuten na de openingstreffer schiet Remco de Rijk op het Scheveningse doel. Zijn schot is echter te zwak om voor enig gevaar te zorgen. Weer twee minuten is Jodan Boys dicht bij de gelijkmaker als Samir Beeldsnijder de bal niet klemvast kan krijgen. Thomas Verheijdt en Leroy Brank kunnen echter niet profiteren van deze misser, waardoor de kans verkeken gaat.

Na ruim 20 minuten komt Jodan Boys dan toch langszij. Kees Graafland profiteert van een rommelpotje achterin bij Scheveningen. Eerder probeert Thomas Verheijdt het, maar in de kluts met de Scheveningse sluitpost beslecht goaltjesdief Graafland het duel. Wel moet Thomas Verheijdt op dat moment het veld gaan verlaten. Hij heeft toch teveel last van zijn knie. Na de wedstrijd blijkt dat zijn knie door vocht aardig is opgezet. Nog even afwachten hoe dat gaat aflopen dus. Gino Mulder komt in de 22e minuut voor Thomas in het veld.

1180651

Kees Graafland ontvangt de felicitaties na de 1-1 van Verheijdt, Cieremans en Brank.

 

Tot aan de rust spelen beide ploegen een gelijke strijd. Scheveningen krijgt nog een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied na bijna een half uur spelen. Deze bal is echter een eenvoudige prooi voor Michael de Leeuw. Pas vlak voor rust wordt het weer even spannend. Jodan Boys krijgt vlak voor het verstrijken van de officiele speeltijd nog een paar kleine kansen in de kluts voor keeper Beeldsnijder. De meest gevaarlijke kans was overigens nog voor Scheveningen. Nadat de vierde official een extra minuut speeltijd aangaf, riep iedereen vanaf de zijlijn om nog eens aan te zetten. Jodan Boys koos echter voor balbezit en moest uiteindelijk bij balverlies nog alle zeilen bijzetten. Uiteindelijk wordt er nog van dichtbij op het doel van de Leeuw geschoten. Gelukkig voor Jodan Boys gaat de bal ruim over en was er overigens direct gefloten voor buitenspel.

Zo gaat Jodan Boys de rust in met een 1-1 gelijke stand en is er nog volop hoop op een goede afloop.

 

Na rust laat Scheveningen al direct zien dat het de punten in eigen huis wil houden. Bij een mooie aanval word er hard op de paal geschoten en in de rebound weet Michael de Leeuw mooi te redden en wordt het uiteindelijk een corner. Twee minuten later kwam Scheveningen toch op voorsprong. Giorgio Achterberg zet de thuisploeg op voorsprong. De grensrechter steekt de vlag nog omhoog, maar de wazig fluitende scheidsrechter van der Roest wijst resoluut naar de middenstip. Na de vele protesten van Jodan Boys spelers, waarbij Maarten Cieremans ook nog aangeeft dat hij vastgehouden werd en er ook nog volop twijfel was of het geen buitenspel was, loopt de scheidsrechter nog naar de grensrechter, die hem toch lijkt te vertellen dat hij mis zit. Aangezien er inmiddels al ruim een minuut over zijn eerdere beslissing heen is gegaan, komt hij niet terug op zijn besluit. 2-1!

Inmiddels is het spelbeeld in de wedstrijd iets grimmiger geworden en hiervan zijn vooralsnog spelers van Jodan Boys het slachtoffer. Michael de Leeuw heeft na protesteren tegen het doelpunte een gele kaart gekregen en iets later krijgt ook Mo Bellahcen geel. Dit gebeurt na een overtreding die achterin gemaakt wordt. Inmiddels is Leroy Brank furieus op Gino Mulder na het balverlies waardoor Mo Bellahcen aan de noodrem moest trekken. Ook dit lijkt niet echt bevorderlijk voor het spel.

1180961

Ahmed Ali probeert met Leroy Brank als backup een aanval van Scheveningen af te slaan.

 

Na bijna een kwartier spelen in de tweede helft krijgt Gino Mulder nog een goede kans. Na een voorzet vanaf links kan hij echter niet de voeten tegen de bal zetten, waardoor deze mooie kans verkeken ging. Het spel blijft overigens nog veelvuldig stil liggen wegens kleine blessures en overtredingen. Inmiddels heeft ook Scheveninger Samir el Moussaoui een gele kaart ontvangen. Toch blijft Jodan Boys ondanks het matige spel aanzetten. Scheveningen blijft gevaarlijk, maar vanuit een vrije trap van Mo Bellahcen kan Kees Graafland koppen richting doel. Hij kopt echter ruim over. Niet veel later laat Scheveningen zien dat het echt geen tegentreffer kan toestaan. Mehmet Aldogan kan na 66 minuten de bal achter Michael de Leeuw werken.

Deze treffer blijkt de nekslag voor de bezoekers. Jodan Boys trainer Akerboom wisselt direct na deze treffer en brengt Peter Graafland voor Mo Bellahcen. Jodan Boys probeert vervolgens wederom de aanval te zoeken, zonder veel succes. Veelvuldig balverlies en onzorgvuldige passes zorgen voor veel gevaar achterin. Gelukkig kan de Goudse verdediging veelal op tijd aan de rem trekken waardoor Scheveningen niet verder uit kan lopen. Met nog zo'n tien minuten op de klok komt Mitchel Heerkens in het veld voor Osvaldo de Pina. Niet veel later lijkt Jodan Boys weer terug te komen. Kees Graafland stormt na een mooie voorzet op richting het doel van Samir Beeldsnijder. Hij scoort wel, maar ziet zijn doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel.

1180973

Remco de Rijk schreeuwt het uit na een knietje vanachter. Hij krijgt vervolgens een vrije trap.

 

Met vijf minuten op de klok krijgt Leroy Brank een goede kans op de aansluitingstreffer. Hij schiet echter voorlangs. Aan de andere kant moet Michael de Leeuw direct handelend optreden. Hij moet ruim 25 meter uit zijn doel komen om een snelle uitbraak te voorkomen. Met een mooie passeerbeweging gaat hij om een Scheveningse aanvaller heen en kan hij redding brengen in deze benarde situatie. Toch komt Scheveningen even later weer tot een treffer. Bij Jodan Boys ontbreekt het verdedigen in de slotfase zo af en toe. Zij gaan op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kunnen niet voorkomen dat Scheveningen de voorsprong verder uit kan bouwen. Mehmet Aldogan kan zijn tweede doelpunt maken. Ook in de blessuretijd kan Scheveningen nog bijna tot een treffer komen. Gelukkig keept Michael de Leeuw een aardige partij en weet hij erger te voorkomen met zijn voeten.

Jodan Boys verlaat Scheveningen dus met een 4-1 nederlaag. Ondanks deze verliespartij blijt Jodan Boys op de tiende plaats staan. Scheveningen heeft inmiddels ook 12 punten, maar heeft een doelsaldo van -2 en Jodan Boys een doelsaldo van -1.

Mede door een aantal afgelaste wedstrijden blijft Jodan Boys dus nog weg van de playoff en degradatie plaatsen. IJsselmeervogels komt iets dichterbij door het gelijkspel bij Barendrecht. Genemuiden ging na het gelijkspel tegen Noordwijk over Spakenburg heen, dat na een stillegging wegens een blessure bij de scheidsrechter, verloor van fc Lisse (0-2).

Volgende week wacht wederom een zware klus als Spakenburg op bezoek komt in Gouda. Laten we hopen dat Jodan Boys het lek boven heeft en kan profiteren van de slechte fase van de Spakeburgers.

Klik hier voor alle uitslagen en stand in de Topklasse. Wil je de wedstrijd terug kijken? Klik dan achter de uitslag op TV  

 

Statistieken wedstrijd:

06-10-12: Scheveningen         - Jodan Boys            4-1  ( 1- 1)  TV

Doelpunten:  14 Tim Peters                  22 Kees Graafland
             50 Giorgio Achterberg

             67 Mehmet Aldogan
             88 Mehmet Aldogan
Gele kaart:  Michael de Leeuw               Samir el Moussaoui
             Mo Bellahcen
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  800
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali,
                       Mark Veerman, Osvaldo de Pina (67' Mitchel Heerkens),
                       Remco de Rijk, Leroy Brank, Thomas Verheijdt (22' Gino Mulder),

                       Kees Graafland, Mo Bellahcen (69' Peter Graafland).