Jodan Boys laat periodetitel aan zich voorbij gaan

29-10-2011 19:22

Jodan Boys heeft vandaag niet weten te winnen van sv Huizen. In de allesbeslissende wedstrijd om de periodetitel won Huizen uiteindelijk met 1-2 van Jodan Boys.
Patrick Akerboom speelde vandaag met de vertrouwde opstelling. Alleen Remco de Rijk startte vandaag op de bank, waardor Gino Mulder in de basis speelde.
Op een druk sportpark Oosterwei begon Huizen fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een kleine kans voor de gasten, waarna Osvlado de Pina na bijna 10 minuten spelen een vrije trap mocht nemen op de rand van het strafschopgebied. Dit terwijl een eerdere overtreding toch duidelijk binnen de zestein meter gemaakt werd. De scheidsrechter probeerde al snel zijn autoriteit te laten gelden over deze wedstrijd, maar durfde het niet aan om Jodan Boys al in de beginfase een strafschop toe te kennen.
Osvaldo de Pin legde aan, maar schoot net over.
Nog geen minuut daarna liet Huizen zien dat Jodan Boys wel echt rekening moest houden met de tegenstander van vandaag. Vlak voor het doel van Michael de Leeuw ontstond een gevaarlijke situatie, waarna Maarten Cieremans de bal uiteindelijk wist weg te werken met het hoofd.
Ondanks het feit dat Huizen vroeg druk probeert te zetten en Jodan Boys er moeilijk uitkomt is het uiteindelijk Kees Graafland die een goede kans krijg na bijna een kwartier spelen. Zijn inzet is echter iets te zwak, waardoor de keeper van Huizen het schot kan keren met de voeten en in de reboud Jodan Boys niet aan de bal komt.
Slechts één minuut later is het Huizen wat de gezichten van de massaal toegestroomde Jodan Boys supporters op mineur wist te zetten. Na een snelle aanval, waarbij Maarten Cieremans zijn aanvaller liet lopen, kon hij mooi doorkoppen waarna het doel van Michael de Leeuw met het hoofd geklopt werd.
Niet veel later kwam Huizen er weer gevaarlijk uit. Mark Veerman moest een gevaarlijke ingreep in een één op één situatie bekopen met een gele kaart. Uit de vrije trap op een gevaarlijke plek schoot Huizen echter ruim over.
In de fase hierna ging het spel redelijk gelijk op. Jodan Boys probeerde aan te vallen en Huizen hoopte op de gevaarlijke counter. Bij een snelle uitval van Jodan Boys ging de keeper van Huizen net buiten het strafschopgebied in de fout. Het resultaat was een gele kaart voor de keeper, waarna Osvaldo de Pina de vrije trap weer nam. Zijn schot ging mooi langs de muur, maar helaas recht in de handen van de keeper. Nog geen minuut later kreeg Kees Graafland wederom een goede kans op de gelijkmaker.
Bij wederom een snelle aanval van Huizen kreeg Maarten Cieremans de bal. Bij zijn poging om de bal voor te zetten richting de voorste linies kwam hij in duel met een speler van Huizen. De scheidsrechter trakteerde Ciermans hiermee op een gele kaart.
Niet veel later was er opnieuw een goede kans voor Jodan Boys om op gelijke hoogte te komen. Kees Graafland kwam oog in oog met de keeper van Huizen, maar hij schoot recht op de keeper, in plaat van dat hij een hoek van de doel verkoos tot het schot.
Het was een fase waarin Jodan Boy nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker en misschien ook wel het betere had van het spel. Eigenlijk volledig uit het niets kwam Huizen na een minuut al weer op 0-2. Het Jodan Boys publiek leek geschokt en zag het er niet van komen dat deze wedstrijd nog tot een goed einde kwam.
Op slag van rust, net voordat iedereen alvast besloot het verdriet maar weg te gaan drinken in de rust, was daar Kees Graafland. Hij bracht Jodan Boys terug in de wedstrijd door vlak voor het fluitsignaal Jodan Boys op 1-2 te zetten.
Na rust was er eigenlijk nog niet veel verander. Huizen probeerde het vanuit de counter en als Jodan Boys gevaarlijk was, faalde het in de afronding. Er was vlak na rust een goede bal op Ahmed Ali in het strafschopgebied van Huizen. De bal was echter te scherp waardoor Ali de bal moest laten lopen.
Na bijna tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Huizen opnieuw een gele kaart na een overtreding. Uit deze vrije trap ontstond een mooie aanval van Jodan Boys waarin Ahmed Ali de bal aangespeeld kreeg in de linker hoek. Hij probeerde het zelf, maar helaas werd zijn schot gekeerd.
Met nog iets minder dan 20 minuten te spelen viel bij een Jodan Boys aanval opeens een speler van Huizen vlak voor het strafschopgebied van Michael de Leeuw naar de grond. De scheidsrechter stopte het spel, waarna de trainer van Huizen boos het veld in liep. Hij moest deze actie bekopen met een terechte gele kaart. Uit de aanval die daarop volgde kreeg Leroy Brank de grootste kans voor Jodan Boys van de wedstrijd. Hij kwam na een voorzet hard inlopen waarna hij de bal keihard op de lat kopte.
Patrick Akerboom zag met lederogen aan dat Jodan Boys moete had met de tegenstander. Hij bracht Jan Willem Schep voor de sterk spelende Osvaldo de Pina en ook de zwak opererende Sander van Gool moest het veld verlaten voor Remco de Rijk.
Met nog iets minder dan een kwartier te spelen probeerde Jodan Boys druk te zetten op het doel van Huizen. In de scrimmage voor het doel van Huizen greep de keeper de bal net voor de voeten van Gino Mulder weg waarna ook deze kans verloren ging.
Nog geen twee minuten later had Jodan Boys dan misschien toch wel een strafschop moeten krijgen. Na een voorzet ging de bal via een verdediger naar de grond. De scheidsrechter had dit vermoedelijk ingeschat als een effectbal ondanks de protesten van de supporter. Jodan Boys zette in de slotfase nog wel aan, maar niet overtuigend genoeg. Huizen kreeg nog een gele kaart, waarna Tim Roggeveen het veld in kwam voor Mo Bellahcen. Deze verdedigende wissel bracht niet meer wat het thuispubliek hoopte. De eindstand bleef na de gele kaart voor Mulder en het snoeiharde schot van Jan Willem Schep, dat net over ging op 1-2 steken.
Jodan Boys verspeelde hiermee de koppositie en de eerste periodetitel aan ODIN '59. Ondanks het verlies en de winst van concurrent Bennekom (0-1) op SDC Putten blijft Jodan Boys toch nog op de tweede plaats steken.
Volgende week speelt Jodan Boys een uitwedstrijd tegen steekgenoot Sportlust '46 dat dit jaar debuteert op Hoofdklasseniveau. ODIN kan zich verheugen op een lastige uitwedstijd in Bennekom en nummer vier Huizen mag aantreden tegen nummer 7, SDC Putten.

Statistieken:

29-10-11: Jodan Boys           - Huizen                1- 2  ( 1- 2)
Doelpunten:  45 Kees Graafland              14 Omar Limon
                                            35 Guido de Graaf
Geel:        Mark Veerman                   Brian Willemse
             Maarten Ciermens               Iry Etwi
             Gino Mulder                    Arnold Klein
Rood:        -
Toeschouw.:  1300
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Ahmed Ali,
Mark Veerman, Osvaldo de Pina (70' Jan Willem Schep), Gino Mulder,
Leroy Brank, Sander van Gool (70' Remco de Rijk), Kees Graafland,
Mo Bellahcen (83' Tim Roggeveen).