Jodan Boys maakt het halve dozijn vol in doelpuntenfestijn

20-08-2011 17:38


In de eerste bekerwedstrijd met veel doelpunten was het Jodan Boys dat vandaag als winnaar van het veld afliep in Naaldwijk.
Patrick Akerboom startte vandaag zonder Bram van Loon (geschorst) en Tim Roggeveen (ziek). Ook Remco de Rijk (nog niet wedstrijdfit) was nog niet aanwezig en Kelvin Potuijt, Mick van der Kaa en Adi Akanoui waren niet van de partij.
Voor aanvang van de wedstrijd werd er nog een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van een aantal prominente Jodan Boys leden.
Vanaf het eerste fluitsignaal speelde Jodan Boys goed voetbal met Ahmed Ali op de plek van Bram van Loon en Mark Veerman in de achterhoede.
Nog binnen een kwartier was er al een aardige kans voor Jodan Boys. Gino Mulder baande zich een weg door het strafschopgebied en legde de bal af op Leroy Brank. Zijn inzet was echter te zwak. Even later was er aan de andere kant nog een goede redding nodig van Michael de Leeuw.
Jodan Boys speelde in deze fase iets beter dan Westlandia en hierdoor mocht de treffer van Gino Mulder in de 29e minuut dan ook als terecht beschouwd worden. Ook na de openingstreffer bleef Jodan Boys goed spelen, maar achterin slopen toch een aantal foutjes.
Zo moest Michael de Leeuw nog een vrije aanval op doel voorkomen door zijn strafschopgebied te verlaten om ruim 10 meter uit zijn strafschopgebied de bal net voor een aanvaller van Westlandia weg te trappen.
Vlak voor het einde van de eerste helft was er nog een knappe redding van Michael de Leeuw na een snelle aanval van Westlandia. Het lobje kon de Leeuw nog net bereiken met één hand en hij had de bal gelijk met deze hand vast.
Hierna bleef Jodan Boys toch nog aanvallen om voor rust de voorsprong nog te kunnen vergroten. Dit lukte uiteindelijk via Jan Willem Schep. Uiteindelijk was het Westlandia op slag van rust dat de aansluitingstreffer wist te maken.
Dit was gezien het spel niet geheel onverdiend. Jodan Boys mocht de rust in met een kleine voorsprong en de supporters konden genieten van een heerlijk zonnetje op sportpark Hoge Bomen.
Na rust had Akerboom twee wissels doorgevoerd; Michel Verkaik kwam in het veld voor Mark Veerman die vlak voor rust na een tackle geblesseerd geraakt was. Ook Gino Mulder mocht achterblijven in de kleedkamer, voor hem kwam Mo Bellahcen in het veld.
Uiteindelijk bleken de wissels een goed effect te hebben op het spel van Jodan Boys. Jodan Boys speelde beter dan Westlandia en kreeg al vrij snel een goede kans voor het doel van Westlandia. In de kluts kon Ahmed Ali scoren. De bal ging maar net over de lijn en weer terug het veld in waardoor Leroy Brank 'm voor de zekerheid nog even in het doel knalde. Achteraf bleek dit niet meer nodig, het doelpunt werd aan Ali toegekend.
Vlak na de 1-3 was Kees Graafland nog dichtbij een treffer. Vlak voor het doel probeerde hij de bal er in te frommelen, maar een verdediger van Westlandia tikte de bal over de achterlijn.
Na bijna een uur spelen mocht ook Leroy Brank een doelpunt achter zijn naam schrijven. Hij kon een hoge bal, hoog over de keeper werken waardoor de stand op 1-4 kwam. Leroy mocht als bedankje gelijk gaan douchen en voor hem in de plaats kwam Sander van Gool.
Vlak na de wissel was het Westlandia dat verrassend terug kwam in de westrijd door slordigheid achterin, 2-4.
Ondanks deze tegentreffer was het Jodan Boys dat fel bleef. Kees Graafland speelde een goede wedstrijd, maar zag ook in de 63e minuut zijn inzet gered worden door de doelman van Westlandia. Vervolgens was er nog een snelle aanval waarbij Daniel da Cruz, Sander van Gool een goede mogelijkheid tot scoren kon geven. Van Gool miste de bal, hoewel het leek alsof hij er niet heel veel moeite voor deed.
Zo'n 20 minuten voor tijd was het Jodan Boys dat beloond werd voor het harde werken. Na een voorzet van Jan Willem Schep was het Daniel da Cruz die met zijn knie over de keeper heen tikte en het was raak! 2-5.
Enkele minuten later werd Sander van Gool in het strafschopgebied bediend, echter zijn inzet was te zwak waardoor van Gool geen treffer mocht aantekenen vanmiddag.
Ruim 10 minuten voor tijd was het dan toch weer raak. Daniel da Cruz bracht met een lobje over de keeper de bal in de netten. Stand: 2-6.
Uiteindelijk wist Westlandia nog iets van de eer te redden door 7 minuten voor tijd de 3-6 op het scorebord te zetten.

Al met al een verdiende zege voor Jodan Boys dat vermoedelijk nu bovenaan staat in de poule. De wedstrijd ADO Den Haag - Vitesse Delft begon om 17:00, dus het is nog even wachten op het resultaat van deze wedstrijd.

Statistieken:
20-08-11: Westlandia - Jodan Boys 3- 6 ( 1- 2)
Doelpunten: 45+4 Cenzis Topal 29 Gino Mulder
61 Jorno Reurink 45+3 Jan Willem Schep
83 Nino Furfaro 49 Ahmed Ali
59 Leroy Brank
71 Daniel da Cruz
78 Daniel da Cruz
Geel: ? Jesse Kok
?
Rood: -
Toeschouw.: 225
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman (46' Michel Verkaik),
Ahmed Ali, Osvaldo de Pina, Jan Willem Schep, Leroy Brank (60' Sander van Gool),
Daniel da Cruz, Kees Graafland, Gino Mulder (46' Mo Bellahcen).