Jodan Boys medekoploper na winst op Noordwijk

25-08-2012 20:37

Jodan Boys heeft vandaag wederom een goede dag in de Topklasse beleefd. Nadat vorige week IJsselmeervogels op eigen veld met 2-1 werd verslagen, werd het dit keer 3-5 in Noordwijk. Jodan Boys gaat hierdoor samen met Katwijk en HHC Hardenberg aan de leiding, waarbij Katwijk een iets beter doelsaldo heeft.

 

Jodan Boys kwam voor de derde keer in een week tijd in actie. Na IJsselmeervogels en SWZ BOSO Sneek, was het dit keer op bezoek in Noordwijk. Noordwijk won afgelopen woensdag in de KNVB beker nog eenvoudig met 4-1 van zondag tweedeklasser Sittard, terwijl Jodan Boys na penalty's het onderspit moest delven tegen zondag Topklasser SWZ BOSO Sneek.

Patrick Akerboom kon vandaag niet beschikken over Erwin van der Klis (schorsing), Osvaldo de Pina (voet) en Kees Graafland (gisteren getrouwd). Ook Gino Mulder, Diego Liefden en Mick van der Kaa waren niet van de partij. Op de bank weer twee verrassingen; Peter Graafland en Jeroen Kamp.


Op het tweede veld van Noordwijk werd vandaag gespeeld omdat het sportpark een grote renovatie ondergaat. Noordwijk had hier van de KNVB dispensatie voor gekregen. Jodan Boys begon sterk aan de wedstrijd en zocht al snel de aanval. Net als vorige week viel er al weer snel een doelpunt te bewonderen. Ditmaal was het Leroy Brank die Jodan Boys al snel op voorsprong bracht in de wedstrijd. Jodan Boys bleef na deze snelle openingstreffer goed spelen en zocht veelvuldig de aanval. Zo waren vooral Remco de Rijk en Thomas Verheijdt gevaarlijk voorin.

Na het eerste kwartier kwam Noordwijk weer een beetje terug in de wedstrijd en moest Jodan Boys op zijn hoede zijn. Gelukkig bleef de verdediging overeind en werden de meeste aanvallen ruim vantevoren gestopt. Toch bleeft Jodan Boys ook gevaarlijk. Zo kreeg Tim Roggeveen nog een goede kans op de 0-2. Uiteindelijk was het Mo Bellahcen die in de 21e minuut de 0-2 achter zijn naam mocht zetten na een voorzet van Verheijdt.

Thomas Verheijdt is weer eens te vinden in het strafschopgebied van Noordwijk

 

Lang kon Jodan Boys niet van de voorsprong genieten. Binnen twee minuten was de aansluitingstreffer van Noordwijk al weer een feit. Stefan Mertens was de doelpuntenmaker. Binnen het halve uur kreeg Jodan Boys weer twee grote kansen. Een lange bal vanaf de middellijn, vermoedelijk een mislukte voorzet, belandde nog bijna in het doel. De Noordwijkse sluitpost kon de bal net overtikken. In de aanval die daarop volgde zette Cieremans goed druk op de keeper. Die wil de bal vervolgens wegwerken, maar schiet tegen Cieremans aan, waarop de bal richting het doel schiet. Helaas ging de bal net naast.

In het laatste kwartier van de eerste helft komt Noordwijk iets meer in het spel, maar de Goudse achterhoede blijft eenvoudig overeind en weet elke aanval in de kiem te smoren. Jodan Boys komt niet meer heel vaak gevaarlijk voor het doel, tot dat Remco de Rijk twee minuten voor rust Jodan Boys op een comfortabele voorsprong wist te zetten. Jodan Boys mag hierdoor met een comfortabele voorsprong gaan rusten.

 

Na rust bracht Patrick Akerboom geen wissels aan in het goed draaiende ploeg. Jodan Boys weet zelfs al vrij snel de voorsprong nog verder uit te bouwen. Thomas Verheijdt mag de 1-4 in de touwen leggen. Ook nu gebeurde er wat zich in de eerste helft ook al eens voordeed. Met 2 minuten maakte Noordwijk weer een treffer. Sven de Ridder bracht de Noordwijkers weer terug in de wedstrijd (2-4).

In het eerste kwartier krijgt een tweetal spelers van Noordwijk snel achter elkaar nog een gele kaart. Noordwijk zet wel aan en weet dat het misschien nog wel eens de aansluitingstreffer kan forceren. Wederom moet de verdediging een aantal keren goed ingrijpen en brengt ook Michael de Leeuw nog een aantal keren redding. Soms ontstaat er nog wel eens paniek en dit gebeurt ook in de zeventigste minuut als Michael de Leeuw niet kan voorkomen dat een harde terugspeelbal alsnog een corner wordt. Direct daarna moet de Leeuw weer in actie komen. Hij stopt de bal weg tot corner.

Hierna is het Thomas Verheijdt die aan de basis staat van een mooie aanval. Hij strandt in het strafschopgebied op de keeper. Ook Mo Bellahcen legt nog eens aan voor een schot, maar zijn inzet gaat ruim over.

Met nog ruim een kwartier op de klok brengt Patrick Akerboom zijn eerste wisselspeler binnen de lijnen. Thomas Verheijdt, die weer een sterke wedstrijd speelde mocht naar de kant. Voor hem in de plaats kwam mede nieuwkomer Jeroen Borsboom in het veld. Vlak na deze wissel komt Jodan Boys overigens goed weg als er in het eigen strafschopgebied hands gemaakt wordt. Scheidsrechter Lippe ziet dit gelukkig niet of ziet er geen hands in. Overigens komt Noordwijk een minuut later zonder strafschop ook tot scoren. Mike Dam breng Noordwijk helemaal terug in de wedstrijd met de 3-4 in de 76e minuut.

In het laatste kwartier weet Jodan Boys gelukkig te overleven. Wel vallen er nog een aantal kaaren. Zo gaan Mo Bellahcen, Leroy Brank en later ook Jeroen Borsboom op de bon, evenals Mike Dam van Noordwijk. Ook begint het vervolgens hard te regenen en dit blijft in de laatste 10 minuten van de wedstrijd aanhouden. Gelukkig ondervind Jodan Boys hier geen hinder van. Jeroen Borsboom brengt Jodan Boys met een mooi hakje op 3-5. Met nog iets meer dan vijf minuten spelen lijkt de winst nu definitief binnen.

Uiteindelijk blijft Jodan Boys ook in de vier minuten extra tijd met gemak overeind. Hierdoor wordt ook het tweede duel in de Topklasse gewonnen en gaat Jodan Boys samen met Katwijk en HHC Hardenberg aan kop, gevolgd door Spakenburg en Kozakken Boys met vier punten.

Scheveningen en DETO Twenterand staan nog puntloos onderaan en ook kampioenskandidaat IJsselmeervogels mag zich toch een beetje zorgen maken met een elfde plaats.

 

Volgende week komt Jodan Boys wederom twee keer in actie. Dinsdagavond speelt Jodan Boys om 20:00 in Lisse tegen de plaatselijke fc. Zaterdagmiddag volgt er weer een thuiswedstrijd. Dan komt Kozakken Boys op bezoek in Gouda. Klik hier voor de stand en alle uitslagen van speelronde 2.

 

Statistieken wedstrijd:

18-08-12: Noordwijk            - Jodan Boys            3- 4  ( 1- 3)
Doelpunten:  23 Stefan Mertens               4 Leroy Brank
             50 Sven de Ridder              21 Mo Bellahcen
             76 Mike Dam                    42 Remco de Rijk

                                            48 Thomas Verheijdt
                                            84 Jeroen Borsboom

Gele kaart:  Stefan Mertens                 Mo Bellahcen

             Diederick Hoogerwaard          Leroy Brank
             Mike Dam                       Jeroen Borsboom
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  600
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok, Mark Veerman,
                      Ahmed Ali, Tim Roggeveen, Bram van Loon, Leroy Brank,
                      Thomas Verheijdt (73' Jeroen Borsboom),
                      Remco de Rijk (89' Adil Akanaoui), Mo Bellahcen.