Jodan Boys met 1 been in volgende ronde na winst op de Meern (0-2)

28-08-2014 06:23

Jodan Boys heeft gisteren door een 0-2 overwinning op zaterdag eersteklasser de Meern een plek in de volgende ronde van de districtsbeker nagenoeg veilig weten te stellen.

 

Trainer Dennis van den IJssel begon met Mike Slottje en Emiel Buntsma in de basis. Remco de Rijk en Jeroen Camfferman waren onder de bankzitters.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd nog een minuut stilte gehouden voor het overlijden van een lid van verdienste bij de Meern.

 

Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd en in de openingsfase waren er dan ook geen kansen te noteren. Pas na vijf minuten spelen is daar het eerste gevaar, als Mitchel Heerkens goed voorgeeft op Jorn van Lunteren, gaat zijn schot voorlangs en wordt nog geraakt door een speler van de Meern. Uit de corner kan Jeroen Borsboom binnen koppen, echter zijn inzet wordt op de lijn gekeerd. Een paar minuten later krijgt Jodan Boys weer een corner te nemen. Dit keer gaat de inzet naast. Appelleren voor een nieuwe corner levert de ploeg niets op.

Na 12 minuten spelen is er dan het eerste kansje voor de thuisploeg. Een schot van de Meern gaat voor het doel van Marvin Straver langs zonder al te veel gevaar.

Drie minuten later lijkt Jodan Boys op 0-1 te kunnen komen. Als Jeroen Borsboom alleen op de keeper af gaat na een mooie uitbraak, hoeft hij de bal alleen nog maar over de keeper te tikken. De keeper ligt echter goed in de weg, of Borsboom mikt niet goed, maar een doelpunt komt er niet. Diezelfde Borsboom schiet overigens een paar minuten later net naast het doel.

De thuisploeg heeft verder nog weining kansen kunnen creeeren. De defensie van Jodan Boys staat goed en we zijn bijna twintig minuten onderweg als er weer een kans voor de thuisploeg ontstaat. Deze komt uit een vrije trap, waarbij Marvin Straver het schot uiteindelijk naast kan kijken.

 

Inmiddels zijn we bijna een half uur onderweg als Jodan Boys weer een paar goede kansen krijgt. Eerst geeft van Lunteren voor op Borsboom, die vervolgens de bal tussen zijn benen zien doorglippen. Een minuut later legt Mitchel Heerkens aan voor een schot. Hij raakt de bal echter niet goed, waarna deze hoog over gaat.

Een doelpunt hangt in de lucht voor Jodan Boys na zoveel kansen, waarbij het in de afronding nog niet wil lukken. Na een voorzet van Mo Bellahcen in de 32e minuut, kan Leroy Brank Jodan Boys met een schot in de korte hoek op 0-1 zetten.

Verder zijn er aan beide kanten nog een paar kleine kansjes tot aan de rust, maar het restant van de eerste helft is niet echt boeiend. Marvin Straver heeft in ieder geval weinig hoeven te doen.

 

Na rust komen dezelfde elf Jodan Boys spelers binnen de lijnen. Net als in het laatste kwartier van de eerste helft, is het eerste kwartier van de tweede helft alles behalve vermakelijk. Jodan Boys is de bovenliggende partij, maar kan weinig creeeren. Ook Marvin Straver ligt niet echt wakker van de aanvallen van de thuisploeg. Hij heeft in de hele wedstrijd tot dan toe slechts een keer of drie een bal hoeven oppakken.

Het eerste noemenswaardige feit in de tweede helft is dan ook de wissel van Emiel Buntsma. Voor hem in de plaats komt Remco de Rijk. Buntsma hebben we niet echt nadrukkelijk kunnen zien deze wedstrijd.

Met het inbrengen van de Rijk ontstaat er direct meer dreiging. Lang hoeven we ook niet te wachten op een doelpunt. Mitchel Heerkens zet even aan voor een goede sprint en geeft de bal voor. Eerst mikt een speler van de Meern de bal nog zelf op de paal, waarna Jorn van Lunteren het via een nieuwe voorzet van Heerkens afmaakt.

Ook Remco de Rijk laat zien wat hij waard is. Als diverse toeschouwers er vanuit gaan dat hij balverlies gaat lijden, kan hij toch doorzetten aan de rechterkant en een voorzet afleveren. Helaas mist iedereen de bal, waaronder Leroy Brank namens Jodan Boys.

 

Met nog twintig minuten op de klok komt er een dubbele wissel aan de kant van Jodan Boys. Mark Veerman en Mo Bellahcen verlaten het veld. Voor hen komen Daniel Stals en Achmed el Azzouti binnen de lijnen.

Met het inbrengen van el Azzouti ontstaat er direct nog meer gevaar. Na vijf minuten schiet de van Be Fair overgekomen aanvaller al naast. Een vrije trap van Borsboom een minuut later wordt nog ternauwernood gekeerd door de keeper. Uit de corner kopt Borsboom vervolgens naast.

De klok tikt door en de Meern moet iets terug doen om ook nog maar een kansje te krijgen op een punt. De thuisploeg heeft in de tweede helft wel voor wat meer gevaar gezorgd, maar echt heel grote kansen leverde dit niet op. Elf minuten voor tijd moet Marvin Straver wel even goed ingrijpen om de aansluitingstreffer te voorkomen.

Vervolgens kan Jeroen Borsboom aan de andere kant het hoofd niet tegen de bal krijgen als Mitchel Heerkens uit een vrije trap een goede voorzet op de aanvaller aflevert. Dat het de dag van Jeroen Borsboom niet gaat worden, blijkt vier minuten later wel. Hij schiet op de paal, waarna de bal over de achterlijn gaat.

Vervolgens is el Azzouti nog gevaarlijk met een schot voorlangs en is hij twee minuten later weer betrokken bij een snelle uitbraak, samen met Jeroen Borsboom. Deze laatste poging levert echter niet meer dan een corner op.

 

Niet veel later wordt er door, de af en toe matig fluitende, scheidsrechter afgefloten. Jodan Boys heeft na twee wedstrijden als enige zes punten in deze poule. De Meern en Elinkwijk volgen met drie punten. ARC is met nul punten reeds uitgeschakeld.

Komende zaterdag wacht de laatste ontmoeting in de poulefase. Jodan Boys gaat dan op bezoek bij Elinkwijk. ARC neemt het dan op tegen de Meern.