Jodan Boys met tien man ruim langs Leonidas

22-11-2016 22:33

Jodan Boys heeft met een zeer ruime overwinning de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup behaald. Jodan Boys kwam op achterstand,  maar binnen een minuut zette Waandels dit recht. Tim van der Linden beging vervolgens een overtreding op een doorgebroken speler, wat hem een rode kaart koste. Uit de vrije trap werd het 1-2, maar nog voor rust werd het 3-2 via Mitchel Heerkens en Levi Marengo ( penalty ).  Na rust viel direct de 4-2 van Brank en vervolgens liep Jodan Boys in de laatste twintig minuten uit naar 7-2, mede dankzij  nog twee terechte penalties en een fraaie treffer van Huntink.

 

In de opstelling van Jodan Boys vandaag een ietswat opvallende keuze achterin. Enzo Huntink startte met rugnummer twee. Verder waren er vandaag wel basisplaatsen voor Levi Marengo en Fanny Waandels en stond Tim van der Linden weer onder de lat.

Jodan Boys begon direct met aanvallend voetbal en al snel dook Mitchel Heerkens voor het Rotterdamse doel op. Zijn kopbal ging echter over. Vervolgens komt een aantal keer gevaarlijk op en ontstaat er ook een kansje voor Leonidas bij een scrimmage voor het doel van van der Linden. Hierna volgen twee corners direct achter elkaar voor Jodan Boys, waarbij Bram van Loon de bal over de keeper probeert te koppen. De Rotterdamse sluitpost kan de bal echter pakken. Ook aan de andere kans moet er actie ondernomen worden. Een schot van Leonidas gaat recht in de handen van van der Linden.

Leonidas komt iets beter in de wedstrijd nadat Jodan Boys in de beginfase een licht overwicht had. Na een kwartier komen de bezoekers op voorsprong door een fraaie goal van Chouaibi. Maar vrij snel daarna is het al weer gelijk is via Fanny Waandels. Hij kans scoren op aangeven van Leroy Brank.

Ondanks de gelijke stand wordt Leonidas langzaam maar zeker beter en Jodan Boys moet de snelle aanvallen voortijdig proberen te stoppen. Dit doet ook Tim van der Linden halverwege de eerste helft. Echter hij begaat daarbij wel een overtreding op doorgebroken Rotterdamse speler net buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Jensch is onverbiddelijk en geeft van der Linden direct een rode kaart. Zo moet Jodan Boys een groot deel noodgedwongen door met tien man en is Romario Dos Santos het kind van de rekening. Marvin Straver komt voor hem in de plaats, maar kan vervolgens de fraaie vrije trap van Issam el Hank niet stoppen. Zo kijkt Jodan Boys weer tegen een achterstand aan en lijkt het toch een mentaal tikje gekregen te hebben.

Maar Jodan Boys laat het er niet bij zitten. Leroy Brank had inmiddels aanwijzingen van van den IJssel gekregen en de aanvoerder is zelf ook even later dicht bij een treffer. Met Bram van Loon naast zich, kopt Brank net naast. Direct aan de andere kant weer een kans voor de bezoekers, maar deze bal gaat voorlangs. De eerste helft verstrijkt langszaam en Jodan Boys lijkt overeind te blijven met tien man. Vlak voor rust kan het zelfs langszij komen uit een vrije trap van Mitchel Heerkens. Hij schiet vanaf een meter of 22 raak, waarbij Bram van Loon eventueel de bal nog had kunnen verlengen. Jodan Boys zet nog even aan en Elliot Pattinama heeft de bal in het vijandelijke strafschopgebied, maar wordt onderuit gehaald. Scheidsrechter Jensch wijst resoluut naar de stip waar Marengo graag gaat aanleggen. Op de bank van Leonidas zijn de reserves vastberaden, deze bal wordt een prooi voor de keeper. Gelukkig voor Jodan Boys valt de voorspellende gave van de reserves tegen en schiet Marengo 'm geheel in stijl binnen.

Zo staat Jodan Boys met rust voor en zal het het minimale verschil in de tweede helft moeten verdedigen.

 

Na rust komt direct de volgende wissel binnen de lijnen bij Jodan Boys. Dirk Pieter Rietveld vervangt Bram van Loon. Leonidas probeert het spel van voor de 2-2 weer op te pakken. Leonidas begint direct met het stichten van gevaar en de kopbal van de bezoekers na iets meer dan een minuut spelen gaat gelukkig voor Jodan Boys net naast. Even later krijgt Jodan Boys weer een vrije trap te nemen en dit keer weet hij Leroy Brank te vinden die op zijn beurt het net weet te vinden.

Maar de buit is zeker nog niet binnen voor Jodan Boys. Er zijn nog veertig minuten te spelen met tien tegen elf en Leonidas begint het doel van Straver weer te bestoken. Een aantal keren gaat de bal gevaarlijk dicht over de goal. Vervolgens wordt Fanny Waandels naar de kant gehaald en komt Bradley el Idrissi binnen de lijnen en zijn er even later gele kaarten voor Rietveld, Starver (tijdrekken) en Verkaik. Vervolgens begint Rayvano Salhuteru zich klaar te maken voor een invalbeurt, maar nog voor hij zijn opwachting zal maken kan Jodan Boys de voorsprong uitbreiden. Na goed doorgaan van Levi Marengo komt de bal bij Mitchel Heerkens, die aanlegt voor een schot. Zijn inzet wordt door een Rotterdamse speler met de arm geraakt waarna Jensch wederom resoluut naar de stip wijst. Ook nu schiet Marengo de bal weer tegen de touwen en zo staat het zelfs 5-2. Salhuteru vervangt vervolgens Mitchel Heerkens en heeft al snel een mogelijkheid voor een schot. Het schot is echter niet goed en gaat hoog over. Vervolgens komt de volgende wissel binnen de lijnen. Kevin Quint vervangt Michel Verkaik. Leonidas heeft inmiddels niet veel meer in te brengen en lijkt een beetje lamgeslagen. Waar het spel zo'n twintig minuten nog over en weer ging, is het nu vooral Jodan Boys dat met goede aanvallen gevaar sticht. Enzo Huntink besluit een keer een rush over rechts te maken en hij dendert richting het vijandige doel. Randje strafschopgebied schiet hij de bal hoog in de rechterhoek in de uiterste hoek van de kruising. Huntink heeft er zin in en even later weer een soortgelijke actie. Dit keer kan hij echter niet aanleggen voor een schot aangezien hij in het strafschopgebied naar de grond gewerkt wordt. Ook nu is scheidsrechter Jensch resoluut en ook op deze terechte strafschop is niets af te dingen. Er zijn wel reacties vanaf de Rotterdamse bank, maar deze zullen meer van ongeloof zijn dat hun ploeg wederom een strafschop veroorzaakt en zo Jodan Boys wel heel eenvoudig aan een ruime overwinning helpt. Bradley el Idrissi krijgt ook nog een kans na goed doorgaan van Leroy Brank. Zijn inzet is echter net niet hard en gevaarlijk genoeg. Niet veel later fluit scheidsrechter Jensch af en zo bereikt Jodan Boys met een ruime overwinning de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup.

 

Behalve Jodan Boys kwamen nog twee Goudse clubs in actie. sv Gouda verloor van XerxesDZB (zo) met 1-3. Olympia plaatste zich wel voor de volgende ronde. De club speelde echter nog een wedstrijd in de eerste ronde tegen Hillegersberg en won met 3-1. Zij spelen net als sv DONK hun wedstrijd in de tweede ronde op dinsdg 6 december.

 

Statistieken wedstrijd:

22-11-16: Jodan Boys           - Leonidas              7- 2  ( 3- 2)

Doelpunten: 16' Ilyas Chouaibi,  17' Fanny Waandels, 27' Issam el Hank, 43' Mitchel Heerkens, 45' Levi Marengo (p), 49' Leroy Brank, 70' Levi Marengo, 79' Enzo Huntink, 83' Enzo Huntink ( p ) .

Gele kaart: 54' Dirk Pieter Rietveld, 60' Marvin Straver 62' Michel Verkaik .

Rode kaart: 24' Tim van der Linden.

Toeschouwers: 125

Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Enzo Huntink, Roald Heerkens, Bram van Loon (46'  Dirk Pieter Rietveld), Michel Verkaik (74' Kevin Quint), Leroy Brank, Mitchel Heerkens (71' Rayvano Salhuteru), Romario dos Santos (25' Marvin Straver), Fanny Waandels (53' Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama, Levi Marengo.

Jodan Boys heeft met een zeer ruime overwinning de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup behaald. Jodan Boys kwam op achterstand,  maar binnen een minuut zette Waandels dit recht. Tim van der Linden beging vervolgens een overtreding op een doorgebroken speler, wat hem een rode kaart koste. Uit de vrije trap werd het 1-2, maar nog voor rust werd het 3-2 via Mitchel Heerkens en Levi Marengo ( penalty ).  Na rust viel direct de 4-2 van Brank en vervolgens liep Jodan Boys in de laatste twintig minuten uit naar 7-2, mede dankzij  nog twee terechte penalties en een fraaie treffer van Huntink.
 
In de opstelling van Jodan Boys vandaag een ietswat opvallende keuze achterin. Enzo Huntink startte met rugnummer twee. Verder waren er vandaag wel basisplaatsen voor Levi Marengo en Fanny Waandels en stond Tim van der Linden weer onder de lat.
Jodan Boys begon direct met aanvallend voetbal en al snel dook Mitchel Heerkens voor het Rotterdamse doel op. Zijn kopbal ging echter over.
 
Statistieken wedstrijd:
22-11-16: Jodan Boys - Leonidas 7-2 (3-2)
Doelpunten: 16' Onbekende speler,  17' Fanny Waandels, 27' Onbekende speler, 43' Mitchel Heerkens, 45' Levi Marengo (p), 49' Leroy Brank, 70' Levi Marengo, 79' Enzo Huntink, 83' Enzo Huntink ( p ) .
Gele kaart: 54' Dirk Pieter Rietveld, 60' Marvin Straver 62' Michel Verkaik .
Rode kaart: 24' Tim van der Linden.
Toeschouwers: 
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Enzo Huntink, Roald Heerkens, Bram van Loon (46'  Dirk Pieter Rietveld), Michel Verkaik (74' Kevin Quint), Leroy Brank, Mitchel Heerkens (71' Rayvano Salhuteru), Romario dos Santos (25' Marvin Straver), Fanny Waandels (53' Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama, Levi Marengo.Jodan Boys heeft met een zeer ruime overwinning de derde ronde van de Voetbal Rijnmond Cup behaald. Jodan Boys kwam op achterstand,  maar binnen een minuut zette Waandels dit recht. Tim van der Linden beging vervolgens een overtreding op een doorgebroken speler, wat hem een rode kaart koste. Uit de vrije trap werd het 1-2, maar nog voor rust werd het 3-2 via Mitchel Heerkens en Levi Marengo ( penalty ).  Na rust viel direct de 4-2 van Brank en vervolgens liep Jodan Boys in de laatste twintig minuten uit naar 7-2, mede dankzij  nog twee terechte penalties en een fraaie treffer van Huntink.
 
In de opstelling van Jodan Boys vandaag een ietswat opvallende keuze achterin. Enzo Huntink startte met rugnummer twee. Verder waren er vandaag wel basisplaatsen voor Levi Marengo en Fanny Waandels en stond Tim van der Linden weer onder de lat.
Jodan Boys begon direct met aanvallend voetbal en al snel dook Mitchel Heerkens voor het Rotterdamse doel op. Zijn kopbal ging echter over.
 
Statistieken wedstrijd:
22-11-16: Jodan Boys - Leonidas 7-2 (3-2)
Doelpunten: 16' Onbekende speler,  17' Fanny Waandels, 27' Onbekende speler, 43' Mitchel Heerkens, 45' Levi Marengo (p), 49' Leroy Brank, 70' Levi Marengo, 79' Enzo Huntink, 83' Enzo Huntink ( p ) .
Gele kaart: 54' Dirk Pieter Rietveld, 60' Marvin Straver 62' Michel Verkaik .
Rode kaart: 24' Tim van der Linden.
Toeschouwers: 
Opstelling Jodan Boys: Tim van der Linden, Enzo Huntink, Roald Heerkens, Bram van Loon (46'  Dirk Pieter Rietveld), Michel Verkaik (74' Kevin Quint), Leroy Brank, Mitchel Heerkens (71' Rayvano Salhuteru), Romario dos Santos (25' Marvin Straver), Fanny Waandels (53' Bradley el Idrissi), Elliot Pattinama, Levi Marengo.