Jodan Boys moet meerdere erkennen in koploper Quick Boys

30-04-2016 18:30

Jodan Boys heeft vanmiddag op eigen veld een  0-2 nederlaag tegen koploper Quick Boys geleden. In een redelijk saaie wedstrijd stond het na 45 minuten nog 0-0. Yordi Teijsse was na rust twee keer trefzeker en bracht de bezoekers in Gouda de zege die het nodig had in de race om het kampioenschap. Jodan Boys had nog wel een paar kleine kansen op een treffer, maar de meeste aanspraak op een doelpunt hadden de bezoekers. Toch deed Jodan Boys niet veel onder voor de Katwijkers, maar daar had niemand wat aan na 90 minuten.

 

Onder goede omstandigheden nam Jodan Boys het op tegen de huidige koploper Quick Boys. Vooral voor de bezoekers een belangrijke wedstrijd. Zij staan momenteel twee punten voor directe concurrent Noordwijk. Met die gedachte en het heerlijke weer was het dus niet vreemd dat het lekker druk was op sportpark Oosterwei.

Trainer van den IJssel had vandaag in ieder geval weer de beschikking over captain Leroy Brank en middenvelder Mo Bellahcen, waardoor Jodan Boys in een vertrouwde opstelling begon.

Het was vooral in de beginfase even aftasten voor beide teams. Quick Boys met enige vrees om te verliezen en Jodan Boys, dat eigenlijk niet wilde verliezen van de Katwijkers. Hierdoor was het in de beginfase dan ook niet echt een spektakel. Quick Boys kwam een keer richting het doel van Straver op nadat eerder een kopballetje van Ahmed el Azzouti recht in de handen van de keeper de Zwart viel. Pas na een kwartier spelen kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Uit een vrije trap werd de bal uiteindelijk door Straver gepakt.

Ahmed el Azzouti kijkt naar de bal en hoopt zo keeper Zwart te kunnen verschalken. (foto: Leo Radder)

 

Inmiddels hebben de toeschouwers die ook de andere wedstrijden in de gaten houden al vernomen dat Noordwijk op dat moment al met 2-0 voor staat tegen Spijkenisse.

Maar bij Quick Boys zorgt dit nog niet voor een ommekeer in het spelbeeld. Quick Boys verspeelt zo nu en dan de bal en Jodan Boys blijft rustig door voetballen. Na bijna een half uur spelen heeft Straver nog wel twee keer iets moeten doen, maar veel gevaar kwam er uit de pogingen van Quick Boys niet. Zo ook niet uit het afstandsschot van Delano a Cohen. Hij schiet vanaf 20 meter recht in de handen van Straver.

Inmiddels is de stand in Noordwijk al verdubbeld naar 4-0, waardoor er meer druk op Quick Boys komt te liggen om deze middag een goed resultaat neer te zetten. Maar eerst is er een beetje gevaar van Jodan Boys. Jorn van Lunteren mag na een half uur spelen aanleggen voor een vrije trap die vervolgens voor het doel langs vliegt. Vervolgens is er nog een schot van Mo Bellahcen, maar deze wordt door de verdediging onschadelijk gemaakt.

De beste kans voor Jodan Boys is misschien wel de vrije trap zo'n vijf minuten voor rust. Mo Bellahcen schiet de bal in de hoek en de Zwart kan 'm nog net naast tikken. Vervolgens kan hij de corner eenvoudig uit de lucht plukken.

Aanvoerder Leroy Brank boven iedereen uit om de bal te koppen. (foto: Leo Radder)

 

Op slag van rust de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Deze komt van Quick Boys via topscorer Teijsse. Hij krijgt opeens een schot van Driebergen in de voeten, maar schiet enkele meters voor het doel hoog over. Zo blijft het 0-0 en is er nog van alles mogelijk.

 

Na rust bij Jodan Boys in ieder geval de eerste wissel. Fanny Waandels vervangt Mitchel Heerkens die geblesseerd is geraakt. Jodan Boys is in ieder geval de ploeg die voor het eerste gevaar zogt. Een schot van Ahmed el Azzouti gaat naast. Maar ook de bezoekers zijn snel gevaarlijk. Twee minuten later gaat een poging van Sahadewsing over het doel van Straver.

De wedstrijd gaat vervolgens een beetje zoals daarvoor verder. Jodan Boys en Quick Boys zijn aardig aan elkaar gewaagd en de koploper van de Hoofdklasse B zal iets anders moeten verzinnen, wil het meer dan een punt meenemen uit Gouda.

En als het niet lukt via een soepele aanval, dan maar via een standaardsituatie. Zo krijgen de bezoekers na twaalf minuten spelen in de tweede helft een corner die door Sahadewsing voor de goal gebracht wordt. Yordi Teijsse zet zijn hoofd tegen de bal en Straver moet vissen. Het staat 0-1 en de vele supporters van de Katwijkse ploeg gaan door het dolle heen.

Yordi Teijsse zet Quick Boys op 0-2 uit een voorzet van Sahadewsing. (foto: Leo Radder)

 

Een kleine tien minuten later volgt nog een kans voor de bezoekers via Sahadewsing die net naast schiet. Ook Yordi Teijsse krijgt weer een kans. Er staan inmiddels ruim 76 minuten op de klok als hij net naast kopt. Het is een voorbode voor een nieuw Katwijks succesje. Wederom is Sahadewsing de aangever met een voorzet en dit keer schiet Teijsse de bal binnen. Er staan dan nog twaalf minuten speeltijd op de klok en Jodan Boys gaat het nu over een andere boeg gooien. Dennis van den IJssel haalt Mo Bellahcen naar de kant en brengt Michel Verkaik binnen de lijnen. Veel grote kansen volgen er dan niet meer. Jodan Boys weet de schade verder te beperken. 0-2 verlies van de koploper, daar hoef je je niet voor te schamen, maar toch zal het enigszins geflatteerd aanvoelen. Jodan Boys was echt niet veel minder dan de Katwijkers, die misschien iets betere kansen kregen. In ieder geval geen kaarten voor Jodan Boys, dus geen schorsingen volgende week in de laatste thuiswedstrijd tegen Haaglandia.

Overigens zal ook de penningmeester blij geweest zijn vandaag. Met 2100 toeschouwers is het een succesvolle dag geweest. Overigens verliep de middag op sportpark Oosterwei rustig. Burgemeester Schoenmaker had een maatregel opgelegd voor vandaag waardoor er veel politie aanwezig was en een peleton ME paraat stond. Deze hoefde gelukkig niet in actie te komen. Allen de politie moest even in actie komen toe een Quick Boys supporter zich in de kantine misdroeg en de confrontatie opzocht met enkele Gouwenaars. Deze persoon die duidelijk van alles iets teveel op had, werd uiteindelijk van het terrein verwijderd.

Politie Gouda liet overigens weten dat de middag goed verlopen was en dat er geen aanhoudigen verricht zijn.

 

Behalve bovenin is het vooral onderin nog spannend. Haaglandia, Zwaluwen, Hoek, XerxesDZB en Heinenoord zijn nog niet veilig. De laatste twee staan voorlopig op de nacompetitie plaatsen. Sportlust '46 en Deltasport staan onder de streep en zouden theoretisch Heinenoord nog voorbij kunen. ASWH en Noordwijk lijken in ieder geval de voornaamste kandidaten voor de derde periode en, mocht Quick Boys kampioen worden, dus ook de twee laatste plaatsen voor de nacompetitie innemen. Voor Jodan Boys is plaats vijf het maximaal haalbare, maar de huidige plaats op de ranglijst lijkt meer op de eindklassering die gehaald zal worden.

 

Statistieken wedstrijd:

30-04-16: Jodan Boys           - Quick Boys            0- 2  ( 0- 0)
Doelpunten:                                58 Jordy Teijsse
                                           78 Jordy Teijsse
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  2100
Scheidsrechter:        M.A. Roeleveld
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens
                       Bram van Loon, Yassire Hamdani
                       Leroy Brank, Enzo Huntink,
                       Mo Bellahcen (79' Michel Verkaik),
                       Ahmed el Azzouti, Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (46' Fanny Waandels).