Jodan Boys na matig optreden door naar derde ronde districtsbeker

23-10-2012 23:21

Jodan Boys speelde vandaag in de tweede ronde van de KNVB districtsbeker West II letterlijk en figuurlijk op de Hoek van Holland tegen HVC '10. Na een povere eerste helft van Jodan Boys kan en een ruststand van 0-0, won Jodan Boys uiteindelijk met 0-1 dankzij een treffer van Jeroen Borsboom.

Patrick Akerboom nam vanavond 15 spelers mee naar de Rotterdamse deelgemeente. Marvin Straver begon op doel en ook Tim Roggeveen, Bram Loon en Jeroen Borsboom begonnen in de basis. Leroy Brank en Ahmed Ali begonnen op de bank.
Dat HVC Jodan Boys geen makkelijke avond ging bezorgen bleek al direct. Gelijk vanaf de aftrap zaten de gastheren bovenop de huid van de Jodan Boys spelers. Na een rommelige openingsfase waarin nog weinig te beleven viel, kreeg de thuisploeg de eerste grote kans. Na wat druk zetten van Jodan Boys kwam er een snelle uitval van HVC en speelde de thuisploeg een aanval bijna goed uit. Gelukkig kon Marvin Straver met één hand redding brengen. Even later moet Straver weer in actie komen. Bij een corner kan hiij de bal gelukkig makkelijk uit de lucht plukken. Dit is maar goed ook aangezien de thuisploeg beschikt over een aantal grote jongens. De lange verdedigers komen in dit soort situaties altijd mee op naar voren en staan hun plaatsje dan netjes af aan een aantal kleinere verdedigers en/of middenvelders.

Jodan Boys heeft een matige openingsfase achter de rug en kan nog weinig groot gevaar stichten. De wedstrijd is zo'n twintig minuten onderweg als Jodan Boys middenvelder Mo Bellahcen uithaalt voor een schot. Zijn inzet gaat echter net naast. Ook Jeroen Borsboom krijgt even later een goede kans. Hij kan vanaf ongeveer twintig meter hard uithalen. De bal gaat richting de rechter bovenhoek, maar de Hoekse sluitpost kan de bal uit de touwen houden.

Enkele minuten later krijgt Jodan Boys een eerste kleine tegenslag te verwerken. Maarten Cieremans kan een bal aan de zijlijn eenvoudig aannemen om te gaan opbouwen, maar besluit te gaan zitten en de bal over de zijlijn te laten gaan. Hij lijkt geblesseerd te zijn. Direct laat Patrick Akerboom Leroy Brank warmlopen. Cieremans blijft nog even in het veld, maar lijkt toch aan een wisselbeurt toe te zijn. Inmiddels zet Remco de Rijk na een korte behandeling van Maarten Cieremans de aanval in. Hij kan uiteindelijk vanaf zo'n twintig meter uithalen voor een schot, maar hij raakt de bal niet goed waardoor de bal ruim voorlangs gaat. Niet veel later gaat Patrick Akerboom noodgedwongen zijn eerste wissel inzetten. Leroy Brank komt in de plaats voor de geblesseerde Maarten Cieremans. Na het inbrengen van Brank lijkt het spel van Jodan Boys iets beter te worden. Mo Bellahcen mag met nog acht minuten op de klok weer aanleggen voor een schot, maar schiet ruim over. HVC '10 is in de slotfase van de eerste helft niet echt meer gevaarlijk. Jodan Boys probeert nog even aan te zetten om de openingstreffer voor rust te forceren. Veel verder dan een kopkansje en een bal die in de kluts niet door Leroy Brank onder controle gekregen kan worden komt Jodan Boys niet.


Na rust probeert Jodan Boys direct goed uit de startblokken te komen. Na twee minuten spelen krijgt Jodan Boys op een mooie plek een vrije trap te nemen. Vanaf ruim twintig meter schiet Jeroen Borsboom over de muur in de rechterhoek en laat de keeper kansloos. De openingstreffer van Jodan Boys geeft de Gouwenaren weer energie. Vier minuten na de openingstreffer kopt Jeroen Borsboom net over. HVC raakt een beetje gefrustreerd aangezien zij eigenlijk over het geheel gezien de betere kansen hadden. Dit resulteert in twee gele kaarten voor de thuisploeg na een overtreding op van der Klis en wat duw en trekwerk even later.

Na bijna een uur spelen komt HVC '10 weer terug in de wedstrijd en krijgt een aantal grote kansen. Eerst gaat een kopbal net naast het doel van Marvin Straver en acht minuten later gaat een kopbal voor het doel van Straver langs nadat de speler van HVC met deze actie Marvin Straver al kansloos liet.

Uiteindelijk besluit Patrick Akerboom in te grijpen en hij zette met nog ruim twintig minuten op de klok zijn laatste twee wissels in. Osvaldo de Pina en Erwin van der Klis verlaten het veld voor Ahmed Ali en Adil Akanaoui. Jodan Boys probeert de voorsprong uit te breiden en Adil Akanaoui draagt met een aantal goede acties bij aan een paar goede uitbraken. Jodan Boys moet echter oppassen voor de snelle counter van de thuisploeg. Met nog ruim een kwartier op de klok krijgt HVC namelijk weer een goede kans op de gelijkmaker. Dit keer gaat de bal net over het doel van Marvin Straver. Als de bal net iets lager was, was hij zeker verslagen aangezien hij te ver voor de goal stond en bij het achteruit lopen achteruit viel.

Inmiddels kruipen de minuten voorbij. Het spel is niet meer groots. Adil Akanaoui krijgt zo'n vijf minuten voor tijd nog een schotkans, maar dit is een eenvoudige prooi voor de keeper. De grootste kans die nog te noteren valt is uiteindelijk in de slotfase. Wederom kan de thuisploeg de gelijkmaker binnenwerken, maar Marvin Straver zorgt met een goede redding dat het 0-1 blijft.

 

Jodan Boys wint dus met 0-1 van HVC '10 en mag zich gaan opmaken voor de tweede ronde. Het is te hopen dat Jodan Boys in de komende competitiewedstrijd tegen Barendrecht beter voor de dag komt, want anders zou het wel eens een grote afstraffing kunnen worden.

 

Statistieken wedstrijd:

23-10-12: HVC '10              - Jodan Boys            0- 1  ( 0- 0)
Doelpunten:                                 48 Jeroen Borsboom
Gele kaart:  ?
             ?

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  175
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans (31' Leroy Brank, Jesse Kok,
                       Tim Roggeveen, Mark Veerman, Bram van Loon,
                       Erwin van der Klis (68' Adil Akanaoui), Osvaldo de Pina (68' Ahmed Ali),
                       Jeroen Borsboom, Remco de Rijk, Mo Bellahcen.