Jodan Boys na penalties onderuit tegen zaterdag derdeklasser Zestienhoven.

18-03-2015 06:22

Jodan Boys heeft gisteren niet weten te winnen bij Zestienhoven. Jodan Boys speelde met een jeugdig team (onder 23) waarin spelers uit het 2e elftal, enkele reserve spelers van het 1e en A1 junioren actief waren.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd met druk zetten richting het doel van de tegenstander. Dit resulteerde al snel in een kans voor Romario Roggeveen. Zijn schot werd gekeerd. In de rebound leek Wim de Jong te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.
Na deze kans was Jodan Boys het even kwijt en kreeg de thuisploeg een aantal kansen. Eerst grabbelde A1 keeper Davey v/d Berg nog naar de bal, maar had 'm uiteindelijk vast, vervolgens was hij in een 1 op 1 situatie de winnaar.
Lang gebeurde er daarna weinig. Veel balverlies (aan beide kanten) en slechts een enkel schotje op doel. Tot er in de 29e minuut een snelle uitbraak is van Zestienhoven. Davey v/d Berg lijkt nog goed in de weg te liggen, maar de bal gaat er toch in, 1-0.
Jodan Boys kreeg weinig meer voor elkaar in de eerste helft en af en toe droop de frustratie er vanaf. Zo ook vlak voor rust toen Dirk Pieter Rietveld een onnodige gele kaart ontving wegens een overtreding net over de middellijn.
Na rust wast het spel iets beter. Dimitri Mom was het veld ingekomen voor Gerben Roosendaal en Mom had de eerste aardige kans namens Jodan Boys. Hij schoot na 10 minuten spelen net naast.
Vervolgens is ook v/d Berg nog attent bij een inzet van dichtbij. Hij voorkomt de 2-0.
Wederom een wissel aan de kant van Jodan Boys. Nu komt Kai van de Loo het veld in en gaat Macky Chinckham naar de kant.
Inmiddels probeert Jodan Boys meer aan te zetten richting de goal van de tegenstander, maar echt lukken wil dit nog niet. Zo moet Davey v/d Berg weer redding brengen in een 1 op 1 situatie en ook dit keer doet hij dit voortreffelijk.
Inmiddels gaan de laatste tien minuten in en krijgt Jodan Boys iets meer ruimte. Een schot van Romario Roggeveen gaat net naast, net als een kopbal van Kai van der Loo. Toch lijkt er voor Jodan Boys nog wat in te zitten. Vooral de snelle Jaouad el Yaagoubi krijgt veel ballen op links, maar wil keer op keer voor eigen succes gaan.
Gelukkig beseft hij na een aantal pogingen dat dit niet de oplossing is en als we al ver in blessuretijd zitten, legt hij bij wederom een goede aanval af op Jeroen Camfferman. Camfferman schiet vervolgens de 1-1 binnen en even later wordt er afgefloten.
We gaan penalties nemen. En hierover kunnen we vrij kort zijn. Zestienhoven begint, schiet drie keer achter elkaar raak en de penalties van Luuk Wismans, Jeroen Camfferman en Wim de Jong worden allen gestopt door de keeper. Sneller dan dit kun je met penalties niet verliezen.

Jodan Boys gaat dus niet door naar de 1/4 finale van de Regio Rijnmond Cup en de spelers kunnen zich weer gaan focussen op de competities waarin zij actief zijn.

 

Opstelling Jodan Boys:
D. van de Berg, Y. Hamdani, D. P. Rietveld, W. de Jong, L. Wismans, R. Begeer, J. Camfferman, R. Roggeveen, G. Roosendaal (46' D. Mom), M. Chinckham (74' K. van der Loo), J. el Yaagoubi.