Jodan Boys naar 1/4 finale RTV Rijnmond Cup

07-03-2012 08:09

Jodan Boys heeft zich gisteren dankzij een magere 3-1 overwinning op zaterdagderdeklasser Hellevoetsluis weten te plaatsen voor de 1/4 finale van de RTV Rijnmond Cup.

Patrick Akerboom startte vandaag met een groot aantal spelers in de basis, dat normaal niet aan de aftrap begint. Zo startten Adil Akanaoui, Jesse Wiltink, Tim Roggeveen, Michel Verkaik en Marvin Straver in deze 1/8 finale wedstrijd. Spelers als Leroy Brank, Osvaldo de Pina, Sander van Gool, Kees Graafland, Michael de Leeuw en Maarten Cieremans stonden gewoon op het trainingsveld met de rest van de selectie.

Jodan Boys startte de wedstrijd goed. Door goed druk te zetten op de tegenstander werden er al snel fouten gemaakt in de verdediging van Hellevoetsluis, waaruit Daniel da Cruz al snel kon profiteren. Na ruim 4 minuten spelen was het al 1-0. Jodan Boys blijft hierna oprukken naar het doel van de gasten. Gino Mulder probeert het vanuit buitenspelpositie nog mooi met een hakje. De scheidsrechter ziet dat Mulder buitenspel staat, waardoor we nog even moeten wachten op de 2-0.
Binnen het kwartier is het dan Adil Akanaoui die Jodan Boys op 2-0 weet te zetten. Het lijkt er op dat dit een eenvoudige avond gaat worden voor Jodan Boys...
Gino Mulder krijgt even later de bal aangespeeld in het strafschopgebied. Hij schiet echter voorlangs.
Tegenvaller is dat na ruim een kwartier spelen Mo Bellahcen met een hamstringblessure het veld moet verlaten. Voor hem in de plaats komt de enige aanvaller die op de bank aanwezig is, Remco de Rijk, het veld in.
Jodan Boys blijft de bovenliggende partij en krijgt nog een aantal kansen. Zo weet de keeper een aantal keer goed te redden namens de bezoekers. Uiteindelijk ook op het loeiharde afstandsschot van Tim Roggeveen. Hier grijpt de keeper nog even naar de bal, maar in tweede instantie heeft hij de bal klemvast.
Hellevoetsluis heeft in het eerste half uur weinig kansen gehad. Op een zwak schot na en een corner die niks opleverde had de ploeg weinig in te bregen. Veelvuldig leden zij ook knullig balverlies.
Het spel van de tegenstander leek overigen als een virus over te slaan op de ploeg van Patrick Akerboom. Jodan Boys speelde al niet groots, maar had tot dan toe weinig moeite met de tegenstander. Net voor het halve uur kwam daar verandering in toen daar ineens de aansluitingstreffer werd gemaakt.
Het lijkt al snel dat Jodan Boys hier een gepast antwoord op heeft als Adil Akanaoui op doel schiet. Een verdediger van Hellevoetsluis haalt de bal nog net van de lijn.
Hierna breekt een matige fase aan waarin Jodan Boys weinig kansen creeert en zelfs een aantal mogelijkheden aan de gasten laat. Gelukkig zijn de gasten, die nog eens met twee aanvallers voor het doel van Straver verschijnen niet koel genoeg en schieten zij hoog over.

Na rust besluit Patrick Akerboom direct zijn twee laatste wissels in te zetten. Jesse Kok en Mark Veerman verlaten het veld, waarna Mick van der Kaa en Ahmed Ali de verdedigende taak op zich mogen gaan nemen.
In de tweede helft komt Jodan Boys wel iets beter uit de kleedkamer. Mick van der Kaa krijgt de eerste kans namens de thuisploeg. Hij gaat mee op in de aanval, maar kan na een één tweetje niet goed afronden.
Na zo'n 10 minuten spelen ontvangt Gino Mulder de eerste en enige gele kaart van de wedstrijd. Hij raakt bij een duel om de bal zijn tegenstander op de voet, overigens niet expres, en gaat de boeken in. Hellevoetsluis schreeuwt overigens moord en brand, maar de scheidsrechter laat zich niet van de wijs bregen en houdt het terecht op geel.
Ondanks het feit dat Hellevoetsluis in de tweede helft weinig meer laat zien, speelt Jodan Boys nog steeds erg matig en weet het weinig gevaar te brengen voor het doel van de gasten.
Het blijft dus billenknijpen in deze wedstrijd die inmiddels al weer ruim 75 minuten onderweg is als Remco de Rijk de verlossende treffer maakt. Het doek voor Hellevoetsluis is hiermee definitief gevallen.
Jodan Boys probeert hierna nog een aantal keer om de score uit te breiden. Gino Mulder treft daarbij de paal en da Cruz en Akanaoui weten ook niet meer te scoren.
In de slotfase van de wedstrijd probeert Hellevoetsluis overigens Gino Mulder nog een rode kaart aan te smeren. Gelukkig heeft de scheidsrechter hier geen oren naar en blijft Jodan Boys met 11 man voetballen.

Jodan Boys is dus door naar de 1/4 finale, waarin het naar Geervliet (naast Spijkenisse) af zal reizen om het op te nemen tegen PFC.
Ondanks het feit dat PFC in de tweede klasse speelt een stugge tegenstander. Jodan Boys won in 2009/2010 nipt van deze ploeg in de vierde ronde van de KNVB districtsbeker na penalty's op een ijskoud sportpark DONK.
PFC ging overigens door ten koste van Schoonhoven. In Schoonhoven werd het 2-4.
De nummer 8 in de Topklasse, Capelle ging met de hakken over de sloot tegen de nummer 8 van de zaterdag derde klasse Berkel. Na penalty's zegevierden de Capellenaren. RVVH wist niet te winnen van eersteklasser Smitshoek. De Hoofdklasser werd met 6-3 aan de kant gezet.

Statistieken wedstrijd:
06-03-12: Jodan Boys           - Hellevoetsluis        3- 1  ( 2- 1)
Doelpunten:   5 Daniel da Cruz              28 ?
             13 Adil Akanaoui
             78 Remco de Rijk
Gele kaart:  Gino Mulder
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  115
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Michel Verkaik, Jesse Kok (46' Mick van der Kaa),
Mark Veerman (46' Ahmed Ali), Tim Roggeveen, Bram van Loon,
Gino Mulder, Jesse Wiltink, Daniel da Cruz, Adil Akanaoui,
Mo Bellahcen (16' Remco de Rijk).