Jodan Boys neemt belangrijk punt mee uit Hoornaar

03-05-2015 11:47

Jodan Boys heeft gisteren in een doelpuntrijk duel tegen de kersverse kampioen SteDoCo een punt binnen gehaald. Na een 2-3 ruststand werd het uiteindelijk 4-4.

 

Jodan Boys moest het vandaag doen zonder Mark Veerman en Leroy Brank. Zij kregen vorige week beiden een gele kaart waardoor zij geschorst waren. Trainer Dennis van den IJssel zou ook geschorst zijn na zijn rode kaart vorige week. Hij tekende echter beroep aan tegen de kaart waardoor hij gisteren nog op de bank mocht plaatsnemen. Door de schorsingen van Veerman en Brank begonnen Janga en Branderhorst in de basis.

Direct vanaf de aftrap lijkt het al een moeilijke middag te gaan worden voor Jodan Boys. SteDoCo heeft alles in eigen hand vandaag en met een voorsprong van 5 punten op ODIN '59 kan het kampioenschap de ploeg haast niet meer ontgaan. De thuisploeg begint fel en dat resulteert al binnen een minuut in een eerste goede kans. Het schot van Roel de Kruijk kan echter gepakt worden door Straver. Ondanks deze eerste goede kans laat Jodan Boys zich niet uit het veld slaan. Jodan Boys krijgt na bijna een kwartier spelen een vrije trap op een mooie plek. Mitchel Heerkens gaat achter de bal staan en schiet 'm in de touwen en laat keeper Ruud de Groot kansloos.

Ook hier is Marvin Straver Straver weer belangrijk met een redding.

 

Maar ook SteDoCo is even later weer gevaarlijk. Gelukkig wijst scheidrechter van Dijk het appel voor een overtreding op de Kruijk van de hand waardoor Jodan Boys een hachelijke situatie voor het doel overleeft. Maar het was een voorbode voor wat komen ging. Drie minuten later was het wel raak toen Hakan Tokul het net wist te vinden voor de thuisploeg. En twee minuten later wordt het nog erger voor Jodan Boys. Als Don Mimpen het voorzien heeft op Hakan Tokul en hem een tikje geeft, gaat de bal op de stip. Mimpen krijgt geel en is daardoor volgende week geschorst. Roel de Kruijk legt aan vanaf elf meter en zet SteDoCo op voorsprong.

Even denken we terug aan het scenario van vorig seizoen. Toen kwam Jodan Boys al snel op voorsprong in Hoornaar, maar ging er uiteindelijk met 7-1 vanaf. Toch zal dit vandaag niet gaan gebeuren blijkt even later. Tien minuten na de benutte penalty is Achmed el Azzouti het strafschopgebied binnen gegaan, passeert keeper Ruud de Groot en lijkt te gaan scoren. De bal wordt echter door Levi Slob van de lijn gehaald en het wordt een corner. Mitchel Heerkens legt aan voor de corner en de kleine Achmed el Azzouti kopt 'm achter de Groot.

 

Achmed el Azzouti scoorde ook vandaag weer.

Vijf minuten later, als de eerste helft er bijna op zit, krijgt Jodan Boys weer en vrije trap. Wederom Mitchel Heerkens legt aan en schiet 'm binnen. Keeper Ruud de Groot was deze goal misschien wel een beetje aan te rekenen, maar hij telt gewoon. Zo gaat Jodan Boys met een 2-3 voorsprong de rust in.

 

Na rust aan de kant van Jodan Boys geen wissels. Ook aan de zijde van SteDoCo nog geen wissels.

Trainer Breetveld van SteDoCo zal ongetwijfeld wat gezegd hebben tegen de spelers in de rust. Alle drie de goals kwamen uit standaard situaties van Jodan Boys, waardoor Jodan Boys op basis van vrije trappen en corners de wedstrijd wel eens zou kunnen beslissen. SteDoCo had ook wel een goal uit een penalty, maar is tot dan toe iets gevaarlijker geweest in het spel. Hoewel Jodan Boys hard werkt om een goed resultaat neer te zetten is er even een momentje van zwakheid na twee minuten spelen. Dit slecht uitverdedigen wordt direct bestraft door Giovano Godeken. Zo staat het al weer snel na rust 3-3, iets waar vooral Jodan Boys het even zwaar mee krijgt. Want vijf minuten na na de 3-3 zet Willem Looijen de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong.

Jodan Boys zal nu vol aan de bak moeten om nog een punt mee te nemen uit Hoornaar. Ook Dennis van den IJssel lijkt zich dat te beseffen en ziet ook nog wel goede kansen voor Jodan Boys. Halverwege de tweede helft brengt hij zijn eerste wissel in het veld. Jesse Branderhorst gaat naar de kant en Jeroen Borsboom komt er in. En ook nu bewijst Borsboom weer eens dat hij van grote waarde is voor Jodan Boys. Hoewel hij de afgelopen weken weinig wist te scoren en ook regelmatig als wissel begon, is hij weer trefzeker. Vier minuten nadat hij het veld in kwam zet hij Jodan Boys op gelijke hoogte. Even is er nog een opstootje tussen Borsboom en Looijen, maar de goal gaat door.

Vervolgens is er even later nog geel voor Godeken en el Azzouti als we het laatste kwartier in gaan. Gescoord wordt er niet meer in het restant van de wedstrijd. Wel krijgt Remco de Rijk nog een rode kaart wegens een harde overtreding op het middenveld. Ook Mitchel Heerkens krijgt nog een gele kaart vlak voor tijd. Zo zijn Heerkens, Mimpen en de Rijk voor volgende week geschorst. Daar tegenover staat de terugkeer van Brank en Veerman.

Remco de Rijk maakt een overtreding van achteren en krijgt hierna rood!

 

SteDoCo is vandaag kampioen geworden en speelt volgend jaar dus in de Topklasse. In het kleine dorpje Hoornaar (ongeveer 1750 inwoners) waren zo'n 1200 bezoekers afgekomen op de kampioenswedstrijd. Zij zagen hun ploeg onder het genot van een heerlijk zonnetje voor de vijfde keer in acht jaar promoveren. De club speelde acht jaar geleden nog in de vierde klasse en volgend seizoen dus in de Topklasse.

Jodan Boys is na gisteren zeker van handhaving in de Hoofdkasse. Met 32 punten staat Jodan Boys nog steeds zesde en zou het in het meest ongunstigste geval gelijk kunnen komen in punten met DFS. Als de straf van Bennekom op 6 mei ongedaan gemaakt wordt en SDC Putten, NSC, Huizen (minimaal 2 doelpunten verschil) en DFS winnen is er nog een heeeeeeel kleine kans dat Jodan Boys het niet gaat redden. Dan zou Jodan Boys moeten verliezen van ODIN '59 met grote cijfers en zou ook DFS moeten winnen met heel grote cijfers. Het doelsaldo van Jodan Boys is namelijk +6 en van DFS -12. Kortom onmogelijk! Jodan Boys speelt dus gewoon in de Hoofdklasse volgend seizoen. En natuurlijk zou het mooi zijn als Jodan Boys de laatste thuiswedstrijd wint en op de zesde plaats eindigd in de Hoofdklasse A!