Jodan Boys neemt punt mee uit Hendrik-Ido-Ambacht

05-10-2013 18:19

Jodan Boys heeft vandaag een gelijkspel uit het vuur weten te halen tegen ASWH. Jodan Boys, dat al snel op voorsprong kwam en na twintig minuten zelfs al op 0-2 stond, moest in de slotfase toch genoegen nemen met een puntendeling.

 

Jodan Boys begon vandaag in de vertrouwde opstelling tegen ASWH. Yassire Hamdani begon wederom in de basis en vormde de achterhoede met Kok en Veerman. Jeroen Borsboom, Jan Willem Schep en Marvin van der Pluijm vormden de voorhoede.

Jodan Boys begon al goed aan de wedstrijd. Al na enkele minuten spelen mocht de jarige Jeroen Borsboom de 0-1 achter zijn naam schrijven. Borsboom krijgt vanaf links de bal aangespeeld en de verdediging beoordeeld deze bal helemaal verkeerd waardoor Borsboom kan binnenwerken. In de openingsfase van de wedstrijd is Jodan Boys de betere ploeg. Pas na krap een kwartier spelen krijgt de thuisploeg een eerste grote kans. Het schot van van der Werp gaat echter over het doel van Michael de Leeuw. ASWH speelt niet goed in de openingsfase en hier kan Jodan Boys uiteindelijk van profiteren. Als er na bijna twintig minuten spelen hands gemaakt wordt in het strafschopgebied, krijgt Jodan Boys een penalty. Jan Willem Schep gaat achter de bal staan op Jodan Boys op 0-2 te zetten. De inzet van Schep wordt echter gekeerd door Doedee, maar in de rebound kan Schep alsnog binnen schieten en laat Doedee kansloos. Zo komt Jodan Boys dus snel op een riante voorsprong.

Verder krijgt Michael van Dommelen even later de eerste gele kaart in de wedstrijd, na 25 minuten spelen en moet even later Mees van de Lagemaat het veld in komen om Jesse Kok te behandelen. Hij kwam in een kopduel ongelukkig in botsing en leek te bloeden bij zijn wenkbrauw. Kok kan uiteindelijk gewoon verder spelen.

1834359

Jan Willem Schep schiet vanaf de penaltystip op het doel van ASWH.

 

ASWH komt vervolgens in de 28e minuut weer terug in de wedstrijd nadat een vrije trap van van Driel door Scheurwater in het doel van de Leeuw gekopt kan worden. Drie minuten later is ASWH weer dichtbij een doelpunt. Een schot van Michael van Dommelen kan ternauwernood door Michael de Leeuw worden over getikt. Vanuit de corner die daaruit volgt kan ASWH echter weinig gevaar stichten. En even later volgt er werderom een afstandsschot van ASWH, dat duidelijk sterker begint te worden in deze fase. Was het Jodan Boys, dat in de beginfase fel begon, nu is het ASWH dat de regie overneemt. Jodan Boys komt er nauwelijks meer uit en houdt zich vooral bezig met verdedigen. Jodan Boys krijgt dan ook weinig grote kansen meer tot de rust. Wel krijgt van der Pluijm nog een gele kaart na een forse overtreding en drie minuten voor rust is er nog een corner voor Jodan Boys. De bal wordt echter door alles en iedereen gemist in het strafschopgebied, waardoor deze goede kans verloren ging. Zo gaat Jodan Boys met een 1-2 voorsprong rusten.

1834361

Schep schiet in tweede instantie wel raak. Bellahcen kijkt toe hoe de bal langs Doedee gaat.

 

Na rust wordt direct de eerste wissel ingezet door Patrick Akerboom. Remco de Rijk blijft achter in de kleedkamer en Kees Graafland komt voor hem in het veld. In de eerste tien minuten na rust krijgt Jodan Boys de meeste grote kansen. Eerst een schot van Jan Willem Schep, na drie minuten spelen, dat net naast gaat. Vervolgens krijgt Jeroen Borsboom nog een goede kans. Hij schiet echter hard op een verdediger van ASWH in plaats van in het doel. Maar ook ASWH krijgt hierna een grote kans. Een schot van van den Bosch kan nog net naast gewerkt worden door Michael de Leeuw en de verdediging van Jodan Boys kan bij de corner de bal wegwerken. Vervolgens is het aan de andere kant Marvin van der Pluijm met een goede kans. Hij kan alleen op de keeper afgaan, maar er kan toch nog op tijd worden ingegrepen voordat van der Pluijm de trekker over kan halen.

Vervolgens krijgt ASWH een vrije trap net buiten het strafschopgebied nadat Jesse Kok geel gekregen heeft voor een overtreding. De vrije trap van van Driel gaat uiteindelijk voor het doel van Michael de Leeuw langs. ASWH wordt steeds sterker in deze fase van de wedstrijd. Nadat Jodan Boys in de eerste tien minuten het betere van het spel had, neemt ASWH het heft weer in handen. Jodan Boys verdedigt in dit deel van de wedstrijd en moet de thuisploeg uit de buurt van het doel van Michael de Leeuw zien te houden. Toch lukt dit niet altijd en door enig blunderwerk van Kees Graafland kan van Driel met nog minder dan 25 minuten op de klok aanleggen voor een schot. Michael de Leeuw kan zijn schot echter houden en heeft de bal klemvast. Maar ook de Leeuw gaat even later nog de mist in, maar ASWH kan niet profiteren.

1834358

Marvin van der Pluijm wordt op de huid gezeten door Bas van Stokkom.

 

Maar als ASWH blijft aanvallen, vallen er ook gaten achterin en zo kan Jodan Boys er toch nog eens gevaarlijk uitkomen. Zo schiet Marvin van der Pluijm met nog iets meer dan twintig minuten op de klok in het zijnet. Jodan Boys leeft vervolgens weer op en speelt in een fase goed en verzorgd voetbal. De spelers weten de bal goed in de ploeg te houden en zo krijgt ook Jan Willem Schep nog een kansje. Met iets meer dan een kwartier op de klok schiet hij een kanonskogel op doel af, die maar net naast gaat. ASWH zakt weer wat in en de Borst ontvangt een gele kaart.

Inmiddels staan er nog minder dan tien minuten op de klok als goed voorbereidend werk van Mo Bellahcen uiteindelijk een kans voor van der Pluijm oplevert. Van der Pluijm schiet echter van dichtbij over het doel van Doedee.

Vervolgens gaat er nog gewisseld worden. Jan Willem Schep verlaat het veld en Jorn van Lunteren mag de laatste zeven officiele minuten meespelen.

Toch komt ASWH vijf minuten voor tijd nog op gelijke hoogte en zo wordt het nog even spannend. Vanuit een corner kan van den Bosch binnenkoppen. Zo heeft Jodan Boys een 0-2 voorsprong niet weten vast te houden en moet het vol aan de bak om minimaal een punt over te houden aan dit duel. Jodan Boys doet dit gelukkig goed, alleen Mark Veerman doet dit nog even ten koste van een gele kaart. Ook gaat Veerman er vlak voor het eindsignaal al vanaf. Hij verlaat geblesseerd het veld en Jodan Boys speelt zo de laatste minuut met tien man uit. Jodan Boys en ASWH komen beide niet meer scoren en zo houden beide teams een punt over aan deze ontmoeting.

 

Verder haalde Deltasport vandaag de eerste punten binnen. Deltasport won met 1-0 van de nieuwe hekkensluiter fc 's-Gravenzande. Heinenoord won met 1-0 van Oranje Wit. Hoek won met 0-2 bij XerxesDZB en RVVH en Kloetinge kwamen niet tot scoren. Zwaluwen, dat sterk begon aan de competitie verloor ook vandaag weer.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en erdere uitslagen, statistieken en het restantprogramma van Jodan Boys in de Hoofdklasse B.

 

Statistieken wedstrijd:

05-10-13: ASWH                 - Jodan Boys            2- 2  ( 1- 2)
Doelpunten:  29 Paul Scheurwater             4 Jeroen Borsboom
             85 Jesper van den Bosch        21 Jan Willem Schep
Gele kaart:  25 Michael van Dommelen        37 Marvin van der Pluijm
             75 Marco de Borst              56 Jesse Kok
                                            88 Mark Veerman
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  625
Opsteling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Yassire Hamdani, Jesse Kok

                      Mark Veerman, Tim Roggeveen, Mo Bellahcen,
                      Remco de Rijk (46' Kees Graafland), Jeroen Borsboom,
                      Jan Willem Schep (83' Jorn van Lunteren),
                      Marvin van der Pluijm.