Jodan Boys neemt punt mee uit Huizen.

23-03-2015 06:23

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag een punt overgehouden aan het onderlinge duel met Huizen. De wedstrijd was een belangrijke aangezien Huizen bij winst over Jodan Boys heen zou gaan. Dit is nu dus niet gebeurt, maar door het gelijkspel moest Jodan Boys wel NSC en DOVO de ruimte geven op de ranglijst.

In de eerste helft gingen beide ploegen aardig gelijk op. Toch had Huizen iets betere kansen en na een vroege wissel bij de thuisploeg maakte Omar Limon al snel de 1-0.
Jodan Boys speelde in het eerste half uur bij vlagen slordig een had veel balverlies. Omar Limon is nog betrokken bij een goede kans voor de thuisploeg. Hij geeft goed af op een collega, die de bal net over het doel werkt.
Na rust krijgt Jodan Boys betere kansen. Na bijna tien minuten spelen krijg de Rijk een aardige kans. Zijn inzet gaat via de paal naast. Maar ook Huizen is nog gevaarlijk. Na een kwartier spelen moet Marvin Straver ingrijpen bij een inzet van Limon. Roald Heerkens krijgt daarna nog een prent wegens commentaar op de leiding.
Tim Roggeveen krijgt ook nog een goede kans namens Jodan Boys. Zijn inzet wordt op fraaie wijze gepakt door de keeper.
Vervolgens komen er bij Jodan Boys wat wissels binnen de lijnen. Bellahcen en Hamdani vervangen Borsboom en Mimpen. Even later mag ook el Yaagoubi in het veld komen voor Remco de Rijk.
Inmiddels zijn er nog iets meer dan tien minuten op de klok als een speler van Huizen hands maakt binnen het strafschopgebied. Keeper Verkerk stopt de penalty van Jorn van Lunteren, maar hij mag het nog eens proberen omdat er te vroeg ingelopen werd. In tweede instantie schiet van Lunteren wel raak.
Zo neemt Jodan Boys dus een puntje mee naar huis en kan het enigszins met vertrouwen gaan toewerken naar zaterdag. Dan komt DFS op bezoek in Gouda. Overigens mogen de spelers eerst dinsdag nog in actie komen tegen vierdeklasser Lekkerkerk in de tussenronde van Voetbal Rijnmond Cup.