Jodan Boys neemt punt mee uit Montfoort na doelpuntloos gelijkspel

14-02-2015 20:14

Jodan Boys heeft vandaag een punt overgehouden aan de uitontmoeting met Montfoort. Nadat de wedstrijd voor de derde keer ingepland was, ging de wedstrijd vandaag eindelijk wel door. Veel leverde dit voor Jodan Boys echter niet op. Geen doelpunten en 1 punt meenemen tegen de nummer 13 van de ranglijst. Tevens hielden Mark Veerman en Jorn van Lunteren na hun verkregen gele kaart een schorsing over voor de komende competitieontmoeting tegen Achilles Veen.

Jodan Boys begon met een vertrouwde opstelling aan de wedstrijd. Mitchel Heerkens zat op de bank. Remco de Rijk had een basisplaats. Verder stond ook Jeroen Borsboom, vorige week nog goed voor 3 treffers, in de basis.

De wedstrijd begon voor Jodan Boys best aardig. De ploeg had een licht overwicht en had een enkele kleine kans. Zo is er een vrije trap na bijna 10 minuten spelen, die echter door Roald Heerkens, nadat Jeroen Borsboom een tikje op hem geeft, tegen Achmed el Azzouti geschoten wordt waarna de bal naast gaat. Vervolgens krijgen Mark Veerman en Jorn van Lunteren snel na elkaar een gele kaart. Beide spelers zijn hierdoor geschorst. De gele kaarten werden overigens erg makkelijk gegeven. Iets wat gek genoeg aan de andere kant niet zou gebeuren.

Nadat Jorn van Lunteren eerst al net naast schiet, is Mo Bellahcen dichtbij de openingstreffer. Na bijna een half uur spelen gaat een vrije trap van hem op de lat.

Verder doet ook Don Mimpen goed mee in deze fase. Na een eerste inzet van Achmed el Azzouti knalt hij de bal naast en even later gaan een schot van de verdediger over.

Jorn van Lunteren is ook nog vlak bij een treffer. Hij mikt 7 minuten voor rust echter recht op de keeper. Het laatste wapenfeitje is van Jeroen Borsboom. Hij kopt een vrije trap van Mo Bellahcen naar beneden bijna het doel in. De keeper ligt echter in de weg. Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee.

 

De tweede helft begint direct al met spektakel. Zo krijgt assistent trainer Michiel Sol een gele kaart en vlak daarna mikt el Azzouti op de paal. Maar ook Montfoort krijgt een aardige kans na iets meer dan vijf minuten spelen. Marvin Straver is gelukkig zo attent om de bal te stoppen.

Vervolgens krijgt ook een speler van Montfoort een gele kaart. Tolga Demirci is de dader die op de bon gaat.

Halverwege de tweede helft moet Marvin Straver weer een aantal keren goed ingrijpen. Straver deed dit voortreffelijk en hield de thuisploeg, die inmiddels een stuk sterker geworden was, van een treffer af.

Met nog een kleine 25 minuten op de klok mag Jeroen Borsboom gaan douchen. Voor hem in de plaats komt Mitchel Heerkens binnen de lijnen. Jodan Boys moet echter nog steeds opletten. Marvin Straver moet twintig minuten voor het einde een grote kans van Montfoort verschalken. Na deze grote kans komt Jodan Boys uiteindelijk weer wat beter uit de verf. Met nog een klein kwartier op de klok wordt een inzet nog van de lijn gehaald waarna Brank naast kopt. Iets later wordt er van Jodan Boys zijde geappelleerd voor hands, maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. Het schot van el Azzouti wat daarop volgt gaat naast.

Vervolgens krijgt Montfoort nog een goede kans, maar in plaats van voor eigen succes te gaan geeft een speler van Montfoort de bal af op een collega waarmee de kans om zeep geholpen wordt.

Aan de andere kant is er een kansje voor de Rijk en komt er ook nog een grote kans voor Mitchel Heerkens. Hij kopt een inzet echter net naast als hij vrij kan inkoppen. 

Het laatste feit van Jodan Boys is een afstandsschot van Jorn van Lunteren. We zitten dan inmiddels in de extra tijd, waarbij de thuisploeg de laatste kans krijgt. De inzet gaat gelukkig net naast het doel van Marvin Straver waarmee er een einde komt aan deze wedstrijd. Geen doelpunten dus allebei een punt. Jodan Boys is hiermee voor de zevende keer op rij ongeslagen in de competitie. Vier keer winst en drie keer gelijkspel.

Jodan Boys gaat nog steeds aan kop in de tweede periode. SteDoCo heeft nu twee punten achterstand, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Jodan Boys zal nu de komende twee wedstrijden moeten winnen en hopen dat SteDoCo minimaal 1 van de wedstrijden gelijk speelt of verliest. SteDoCo is in ieder geval de enige die kans lijkt te maken op de tweede periode. De andere ploegen lopen nu aardig achterop. Zeker qua doelsaldo wat bij iedereen rond het 'vriespunt' licht, behalve bij SteDoCo (+5) en Jodan Boys (+13).

Volgende week wacht dus de thuisontmoeting met Achilles Veen. Zij staan momenteel vierde en hebben vijf punten meer dan Jodan Boys.