Jodan Boys neemt punt mee uit Vlaardingen

26-01-2014 16:59

Jodan Boys heeft gisteren net als Zwaluwen niet weten te scoren in het onderlinge treffen, waardoor Jodan Boys na een kleine geweldsexplosie aan het einde van de wedstrijd, een punt mee naar Gouda nam.

Trainer Dennis van den IJssel startte vandaag met bijna dezelfde basiself als vorige week tegen Smitshoek. Alleen de geschorste Bram van Loon werd vervangen door Jan Willem Schep, die op zijn beurt net terug was van een schorsing.

Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd, al na een minuut spelen resulteerde dit in de eerste kans voor Leroy Brank. Het schot van Brank werd echter gepakt door de keeper. Twee minuten later had Zwaluwen een goede kans. Notabene oud Jodan Boys speler Adil Akanaoui werkt de bal in het net achter Marvin Straver. Hij stond echter buitenspel, waardoor het doelpunt afgekeurd wordt. Een vrije trap van Zwaluwen even daarna gaat hard over het doel van Marvin Straver. Ook Kees Graafland krijgt nog een goede kans, maar zijn inzet gaat over het doel.

Na iets meer dan een half uur spelen krijgt Tim Roggeveen een goede kans. Kees Graafland geeft de bal af, maar Roggeveen schiet naast. Jodan Boys heeft in de eerste helft het betere van het spel, maar weet niet te scoren. Zo gaan beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. De wedstrijd wordt na rust wat grimmiger en dat ziet ook trainer van den IJssel. Na een fikse overtreding van Jan Willem Schep, die niet gezien wordt door de scheidsrechter, wordt hij gewisseld voor Jeroen Borsboom. Verder krijgt Graafland nog een par goede kansen op een treffer, maar hij werd telkens van scoren afgehouden. Ook ging een treffer van Graafland niet door wegens buitenspel. Ook Zwaluwen kreeg tijdens de snelle omschakeling een aantal goede kansen, maar wist deze ook niet te verzilveren.

Verder was het een rommelige wedstrijd met de nodige overtredingen. Zo kregen de Pina, Lopes en Gudde namens Zwaluwen geel en gingen Schep en Straver bij Jodan Boys op de bon.

 

Na het laatste fluitsignaal deed zich nog een vervelend incident voor. Reserve doelman Ruben Muskiet vond het nodig om Jan Willem Schep een vuistslag in het gezicht te geven, waarna Schep over de reling viel. Daarna ontstonden er op en rond het veld een paar opstootjes, waarna de politie snel te plaatse was om de boel te sussen. Ook was er een ambulance ter plaatse om Jan Willem Schep te verzorgen. Schep zou uiteindelijk aangifte gedaan hebben tegen Muskiet, die overigens door de politie meegenomen was naar het bureau.

Zwaluwen heeft inmiddels een reactie geplaats op de website, waarin het aangeeft dat Jan Willem Schep een discriminerende opmerking gemaakt zou hebben naar de speler. Uiteraard geen goede zaak, maar geen reden om iemand fysiek te mishandelen.

 

Jodan Boys neemt zo een punt mee uit Vlaardingen in een vooraf als lastig bestempelde wedstrijd. Zo kan de ploeg met vertrouwen toewerken naar de wedstrijd van komende zaterdag tegen Deltasport op sportpark Oosterwei.

 

Uitslagen en stand per 25 januari:

 

25-01-14: Zwaluwen             - Jodan Boys            0- 0  ( 0- 0)
Doelpunten:  -
Gele kaart:  Osvaldo de Pina                Jan Willem Schep
             Adair Veiga Lopes              Marvin Straver
             Jesper Gudde

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  380
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Diego Liefden, Jesse Kok,

                       Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Jan Willem Schep (55' Jeroen Borsboom), Remco de Rijk,
                       Leroy Brank, Kees Graafland, Jorn van Lunteren,
                       Mitchel Heerkens (66' Marvin van der Pluijm).