Jodan Boys onder 23 in evenwicht met Olympia

20-11-2012 23:10

Jodan Boys speelde vanavond met het team onder 23 een oefenwedstrijd tegen stadsgenoot Olympia. Op het sportpark aan de Bodegraafsestraatweg werd het uiteindelijk 1-1.

Bij Jodan Boys speelden oa Jesse Branderhorst, Don Mimpen, Roald Heerkens, en in de tweede helft, Robert Dongelmans. Adil Akanaoui zou ook spelen, maar hij raakte gisteren tijdens de training geblesseerd.
Jodan Boys speelde een rommelige eerste helft, waarin vooral Olympia domineerde. In de eerste twintig minuten schoten de gastheren net naast en een keer net over het doel. Jodan Boys komt pas na deze grote kansen van de tegenstander voor het eerst gevaarlijk voor het doel. Vanuit de scrimmage wordt er twee keer op doel geschoten, maar zonder resultaat.
Na een half uur spelen komt Olympia uiteindelijk terecht op voorsprong. Na een overtreding, die uiteindelijk net binnen het strafschopgebied gemaakt wordt, scoort Olympia uit de penalty.
Uiteindelijk weet Jodan Boys de schade beperkt te houden houden tot een 1-0 achterstand.
Na rust komt Jodan Boys sterker uit de kleedkamer. Al direct is er een goede kans voor Jesse Branderhorst. Vijf minuten later is ook Roald Heerkens dichtbij de gelijkmaker. Hij en nog een medespeler achter hem, kunnen het hoofd echter niet tegen de bal krijgen. Na iets meer dan een kwartier spelen kreeg Heerkens weer een goede kans. Zijn inzet ging echter naast. Gelukkig wordt even later de inzet van Jodan Boys in de tweede helft beloond. De zojuist ingekomen Dongelmans maakt de gelijkmaker. Verder dan dit komen de Oosterwei bewoners niet. Don Mimpen schiet even later nog recht in de handen van de Olympia keeper en Roald Heerkens schiet met nog twintig minuten op de klok een penalty ruim naast.
Olympia komt daarna weer iets terug, maar weet niet te profiteren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijke stand.