Jodan Boys onnodig onderuit bij Argon

10-10-2016 20:58

Jodan Boys heeft zaterdag onnodig verlies geleden bij promovendus Argon. Nadat de gehele wedstrijd de 0-0 op het scorebord bleef staan, kwam daar pas in de 94e minuut verandering in. Straver kon de bal niet klemvast pakken, waarna Argon dankbaar profiteerde en de winnende binnen schoot.

 

Bij Jodan Boys ontbraken een aantal spelers zoals Enzo Huntink, Elliot Pattinama, Bram van Loon en Mitchel Heerkens. Maar met een brede selectie genoeg spelers om dit op te vangen. Zo zijn Bram van Loon en Mitchel Heerkens al een aantal weken afwezig.

Jodan Boys begon gretig aan de wedstrijd en kreeg al snel een aardige kans. Waandels schoot de bal echter ruim naast. Na een vroege gele kaart voor Akanaoui kreeg Waandels weer een goede kans. Zijn inzet, uit een voorzet van Martijn Jansen, wordt echter ongedaan gemaakt door een Mijdrechtse verdediger die net een teenlengte voor ligt op Waandels en de bal wegwerkt.

Even later Waandels weer gevaarlijk. Als hij in het strafschopgebied naar de grond getrokken wordt, lijkt een strafschop voor Jodan Boys de uitgelezen kans op 0-1. Echter scheidsrechter Dijkstra wuift het weg.

Vervolgens zijn er nog kansen voor Leroy Brank (schot in handen van de keeper), Fanny Waandels (schot wordt ternauwernood over getikt) en Marengo (schot net naast), maar de bal mag er niet in. Ook Argon krijgt vlak voor rust een gele kaart na een flinke overtreding op Mimpen, waardoor het in kaarten ook gelijk staat en dan gaan beide ploegen aan de thee.

 

Na rust is Jodan Boys al snel dicht bij een treffer via Bradley el Idrissi. Zijn poging gaat echter niet door aangezien de vlag omhoog gaat voor buitenspel. Direct daarop is het eerste grote gevaar van de thuisploeg, dat vooral op de counter loert vanmiddag. Een vrije trap kan met veel moeite uitverdedigd worden. Maar er volgen via Waandels en Roald Heerkens ook weer aardige kansen en ook Argon is nog dichtbij een treffer, ware het niet dat de verdediging zich voor de bal wierp.

Vervolgens vervangt Salhuteru Adil Akanaoui met nog zo'n twintig minuten op de klok. Jodan Boys probeert nog een treffer te forceren, maar het mocht niet meer baten. Zelfs de kans van Waandels vlak voor tijd treft geen doel. Zijn kopbal gaat net naast het Mijdrechtse doel.

Als Argon een aantal minuten later een goede kans krijgt via een vrije trap. De bal was niet al te lastig voor Marvin Straver, maar hij werd lichtelijk gehinderd door Leroy Brank en een Argon speler, waardoor hij de bal niet klemvast kon pakken. Hiervan wist Argon speler Wilco Krimp die met dit buitenkansje wel raad wist en Jodan Boys zo de tweede nederlaag op rij bezorde.

 

Statistieken wedstrijd:

08-10-16: Argon                - Jodan Boys            1- 0  ( 0- 0)

Doelpunten: 95' Wilco Kramp

Gele kaart: 13' Adil AKanaoui, 39' Arnoud Schonis, 89' Lorenzo Zorn.

Rode kaart: -

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: A. Dijkstra

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Michel Verkaik, Martijn Jansen, Leroy Brank, Bradley el Idrissi, Mo Bellahcen, Fanny Waandels, Levi Marengo, Adil Akanaoui (68' Rayvano Salhuteru).