Jodan Boys ook dit seizoen weer in RTV Rijnmond Cup

11-09-2012 08:55

Ook dit seizoen zal Jodan Boys weer mee gaan doen aan de RTV Rijnmond Cup. Na de eerdere deelnamen in 2010/2011 en 2011/2012, is dit de derde keer dat de Goudse Topklasser aan dit toernooi zal meedoen.
Bij de eerste deelname, tijdens de tweede editie van het toernooi, gooide Jodan Boys meteen hoge ogen. Jodan Boys won uiteindelijk de cup, door Barendrecht met penalty's te verslaan, op een snikhete zaterdagmiddag, op sportpark Varkenoord.
Vorig seizoen verliep de deelname ietswat teleurstellend. Jodan Boys strandde toen in de 1/4 finale. Zondag tweedeklasser PFC uit Geervliet was op eigen veld met 1-0 te sterk voor de Gouwenaren.

Inmiddels zijn de inschrijvingen voor de RTV Rijnmond Cup in volle gang. Ruim 120 teams hebben zich inmiddels aangemeld en de verwachting is dat dit net als vorig jaar weer zo rond de 150 zal eindigen. In de vorige twee edities schreef stadsgenoot sv Gouda zich overigens ook in. Vorig seizoen trok de ploeg zich nog terug uit het toernooi in de eerste ronde en tot nu toe heeft de ploeg zich nog niet ingeschreven. Wel doet er dit seizoen een andere stadsgenoot mee aan het toernooi; zondag tweedeklasser Olympia. Voor Jodan Boys is dit overigens geen onbekende in een toernooi. In de laatste editie van de AD Groene Hart Cup in 2009 stonden beide teams tegenover elkaar in de finale. Op het terrein van Be Fair in Waddinxveen won Jodan Boys op het nippertje dankzij een doelpunt van Willem Graafland in de blessuretijd.

Maandag 24 september is de loting voor de eerste ronde van het toernooi. Dan zal 's-avonds, zoals gebruikelijk in de burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel bepaald worden wie elkaar in de eerste afvalrace gaan treffen.