Jodan Boys ook volgend jaar Hoofdklasser

03-05-2014 20:03

Jodan Boys heeft vandaag met een 2-2 gelijkspel op eigen veld tegen XerxesDZB het Hoofdklassechap veilig weten te stellen. Na een 0-1 achterstand en een snelle 1-2 via een penalty bepaalde Jan Willem Schep na twee minuten spelen in de tweede helft met een mooie goal de eindstand, 2-2.

 

Trainer Dennis van den IJssel begon vandaag wederom met Roald Heerkens in het centrum. Kees Graafland keek toe vanuit het publiek, Marvin Straver stond weer onder de lat en Marvin van der Pluijm begon, ondanks zijn sterke optreden tegen VOC, op de bank.

Jodan Boys trok direct fel van leer, wat al twee aardige kansen opleverde. Eerst kopte Jeroen Borsboom nog op doel, deze inzet werd gekeerd. Daarna schoot Bellahcen voorlangs. Iets later is er weer een goede kans als van Lunteren net naast schiet.

Na deze vlammende start van Jodan Boys is het even iets rustiger en komt Xerxes iets meer voor in het spel. Na iets meer dan tien minuten spelen krijgen de bezoekers ook een aardige kans. Het schot gaat echter naast. Even later laat Xerxes wederom zien wat het waard is. Marvin Straver kan de bal, die op het eind nog even naar beneden gaat, nog net over tikken. Toch is het vlak daarna wel raak voor de bezoekers. Topscorer Robert Pot weet de bal in het doel achter Straver te leggen. Zuur voor Jodan Boys, want zij begonnen zo goed aan deze wedstrijd. Overigens is dan al duidelijk dat Smitshoek tegen Kloetinge op voorsprong gekomen is, en er dus feitelijk niks aan de hand is voor Jodan Boys.

Even lijkt het nog erger te worden voor Jodan Boys als een speler van Xerxes vrij door kan lopen op Marvin Straver. Hij twijfelt echter of het buitenspel is en kijkt even naar de grensrechter of hij door mag. Een domme keuze, want dit geeft Straver de kans op naar voren te lopen en even later de bal voor de voeten van de speler weg te grissen. Vervolgens is er nog een vrije trap op een gevaarlijke plaats, maar de  inzet wordt eenvoudig opgepakt door Marvin Straver.

 

We zijn inmiddels ruim 23 minuten op weg als Roald Heerkens zijn broer Mitchel goed voorziet van een voorzet Mitchel Heerkens kan de bal prachtig binnen koppen, waardoor het weer gelijk is. Jodan Boys kan overigens niet lang genieten van de gelijkmaker. De zo nu en dan wazig fluitende scheidsrechter, voorzien van zijn twijfelende grensrechter, besluit Roald Heerkens te straffen met een gele kaart en Xerxes een penalty te geven.

Uit de penalty weet Jan Tuitel de 1-2 te maken. Twee minuten later krijgen de bezoekers nog een reuze kans. Een voorzet van links wordt echter slecht afgewerkt. De bal raakt in de kluts beide benen van de aanvaller en gaat achter.

Er breekt een rustige fase aan. Het gaat een beetje over en weer zonder echt grote kansen. Na 40 minuten spelen is er echter wel iets het noemen waard. Bram van Loon gaat naar de grond en hij kan uiteindelijk niet verder. Erger nog, van Loon moet met de brancard het veld af. Even wordt gevreesd voor een breuk, maar achteraf lijkt dit toch mee te vallen.

Jan Willem Schep komt het veld in voor de geblesseerde van Loon, waarna het vier minuten later rust is.

 

Na rust brengt Dennis van den IJssel geen nieuwe spelers binnen de lijnen. Jodan Boys kan in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en mag hopen dat Smitshoek de ploeg nog een handje helpt. Lang wachten op een beetje actie is het overigens niet. Binnen twee minuten schiet Jan Willem Schep van zo'n 20 meter heerlijk binnen en als even later het nieuws binnen komt dat Smitshoek de 2-0 gemaakt heeft, lijkt het niet meer stuk te kunnen.

Schep schiet overigens vijf minuten later nog eens net naast en dan bereikt het nieuws Oosterwei, dat Smitshoek op 3-0 gekomen is. Xerxes en Jodan Boys zijn hiermee definitief veilig en lijken het op een remise te gaan gooien. 

Er zijn verder weinig grote kansen meer te noteren en we zijn inmiddels in de 80e minuut als Jeroen Borsboom een kans niet weet te benutten en over schiet. Dan blijkt dat Kloetinge inmiddels terug gekomen is tot 3-2 en is het toch nog even spannend. Aan beide kanten wordt vervolgens nog eens net naast het doel geschoten en dan wordt er uiteindelijk afgefloten. Niet veel later blijkt de stand in Barendrecht bij Smitshoek - Kloetinge ongewijzigd en zo is Jodan Boys definitief veilig. Kloetinge en Deltasport spelen nacompetitie en Heinenoord en Oranje Wit waren reeds gedegradeerd.

 

Volende week is de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse B. Dan gaat Jodan Boys op bezoek bij de nummer 2 van de ranglijst, RVVH.

 

Statistieken wedstrijd:

03-05-14: Jodan Boys           - XerxesDZB             2- 2  ( 1- 2)
Doelpunten:  24 Mitchel Heerkens            16 Robert Pot
             47 Jan Willem Schep            28 Jan Tuitel (p)
Gele kaart:  27 Roald Heerkens
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  500
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon (42' Jan Willem Schep),
                       Roald Heerkens, Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Leroy Brank, Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren,
                       Yassire Hamdani, Jeroen Borsboom,
                       Mitchel Heerkens.