Jodan Boys op de valreep naast Achilles Veen

06-10-2014 12:24

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag een gelijkspel uit het vuur weten te slepen bij Achilles Veen. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-2 na een penalty in de 85e minuut en de 2-2 van Don Mimpen vijf minuten later.

Trainer van den IJssel begon in een nagenoeg vertrouwde opstelling. Jeroen Borsboom stond wederom in de basis. Ook Achmed el Azzouti begon vanaf de aftrap. Mo Bellahcen was afwezig.
Jodan Boys begin direct met druk zetten richting het vijandelijke doel. Dit resulteerde al binnen een minuut in een eerste kansje. Uit de voorzet van Tim Roggeveen kopt Achmed el Azzouti echter ruim over.
Verder zijn er in het eerste half uur weinig gebeurtenissen die de moeite waard zijn om te vermelden, behalve een gele kaart halverwege de eerste helft wegens een overtreding op el Azzouti die op punt van doorbreken stond.
Jodan Boys probeert druk te zeten zonder al te veel resultaat, waarbij Achilles Veen op de counter loert.
Maar dan is het in de 36e minuut toch raak als el Azzouti vanuit de draai de 0-1 kan binnen schieten. Maar direct krijgt de thuisploeg een grote kans. De bal gaat gelukkig net naast het doel van Marvin Straver.
Maar de gelijkmaker komt er toch nog voor de rust als Schellekes een minuut voor het verstijken van de officiele speeltijd de gelijkmaker van afstand binnen schiet.
Zo gaan beide teams rusten met een 1-1
tussenstand. Na rust is Achilles wel iets sterker uit de kleedkamer gekomen. Jodan Boys krijgt weinig kansen meer en kan de druk van de thuisploeg maar net weerstaan. Inmiddels is Remco de Rijk dan al naar de kant gegaan. Voor hem in de plaats komt Jesse Branderhorst.
Mert nog twintig minuten te spelen krijgt Alles nog een goede kans, maar Straver kan redding brengen. Dan gaat ook Jeroen Borsboom naar de kant. Hij wordt vervangen door Mike Slottje.
Vervolgens houdt Straver Jodan Boys nog op de been als hij een inzet met de voet kan keren. Vijf minuten later komt de laatste wissel aan Jodan Boys zijde binnen de lijnen. Wim de Jong vervangt Jorn van Lunteren.
Jodan Boys moet nu nog tien minuten volhouden en hopen op een kansje.
Maar alle hoop lijkt verloren als vijf minuten voor tijd een misverstand ontstaat tussen Mark Veerman en Roald Heerkens. Veerman moet dan ingrijpen en doet dit ten koste van een penalty en een gele kaart.Sulun benut de penalty en zet de thuisploeg op voorsprong. Twee minuten later is het zelfs bijna 3-1, maar Straver kan een inzet tot corner verwerken.
Zo lijkt Jodan Boys op weg naar wederom een verlies partij en de laatste plaats aangezien ook DFS net op voorspromg gekomen is tegen NSC.
Maar dan is daar vlak voor tijd verdediger Don Mimpen die Jodan Boys langszij brengt. staat met evenveel punten, maar een wedstrijd minder.

Zo neemt Jodan Boys toch nog een punt mee naar Gouda, maar zal de volgende wedstrijd thuis toch wel meer moeite opleveren.
Montfoort neemt de rode lantaarn over van DFS, dat nu net boven Jodan Boys.