Jodan Boys op de valreep naast sc Genemuiden

14-04-2013 12:43

Jodan Boys heeft gisteren op de valreep een gelijkspel uit het vuur weten te slepen tegen mede degradatiekandidaat sc Genemuiden. Jodan Boys kwam al snel op voorsprong via Mitchel Heerkens, maar zag sc Genemuiden in de loop van de tweede helft zelfs op voorsprong komen. Uiteindelijk was het invaller Maarten Cieremans die Jodan Boys een meer dan verdiend gelijkspel bezorgde in de slotminuten van de wedstrijd.

 

Het was heerlijk weer op sportpark Oosterwei en de massaal meegereisde supporters uit Genemuiden, zorgden vooral voor de wedstrijd voor een mooie sfeer in Gouda. Mede door het goede weer en de belangen die op het spel stonden kwam het bezoekersaantal weer eens ruim boven de 1000 uit.

Patrick Akerboom begon vandaag nagenoeg met dezelfde elf als vorige week tegen Barendrecht. Alleen Tim Roggeveen was vervangen door Ahmed Ali. Ook Thomas Verheijdt was weer van de partij, hij is weer helemaal fit en kon weer een volledige wedstrijd meespelen. En de terugkeer, alsmede het vertrouwen in de ploeg, was net als vorige week weer helemaal terug. Jodan Boys begon met sterk en aanvallend voetbal. Al na twee minuten spelen was het Thomas Verheijdt die een grote kans kreeg op de openingstreffer. Mo Bellahcen gaf een voorzet op maat vanaf de linkerkat over alles en iedereen in het strapschopgebied heen. Thomas Verheijdt sprong hoog op en kopte op doel. Genemuiden keeper Albert Flier kon de bal echter nog net over de lat wippen. Vervolgens kan Ahmed Ali vanuit hoekschop nog aanleggen voor een schot, echter hij raakt de bal niet goed waardoor deze naast het doel van Genemuiden gaat.

1493085

Mitchel Heerkens neemt na de 1-0 de felicitaties in ontvangst.

 

Jodan Boys is dus nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Zes minuten na de eerste kansen voor de thuisclub is het al raak. Rond de middellijn legt Leroy Brank de bal af op de mee opgekomen Bram van Loon. Van Loon geeft een voorzet halfverwege de helft van Genemuiden die door Mitchel Heerkens prachtig wordt doorgekopt op doel. Heerkens kopt ver door in de hoek, waardoor keeper Flier van Genemuiden kansloos is, 1-0. Jodan Boys is in het eerste kwartier heer en meester en misschien met een beetje meer doordrukken en geluk had het misschien wel 2-0 moeten zijn. De bezoekers kregen na een kwartier spelen pas de eerste echte kans en deze was gelijk raak. Zo kon Jodan Boys slecht zes minuten van de voorsprong genieten voordat Arjen Netjes een goede voorzet op Willem Lanjouw gaf, die de bal vervolgens over Marvin Strave heen kon koppen en de bezoeker op gelijke hoogte bracht.

Direct hierna ging Jodan Boys weer op zoek naar de voorsprong. Mitchel Heerkens had al weer snel een mogelijkheid tot een treffer. Zijn kopbal ging echter naast het doel van Flier. En even later was het diezelfde Heerkens die Thomas Verheijdt uit een vrije trap in stelling bracht. Verheijdt miste echter kracht en richting bij het koppen, waardoor de bal over de achterlijn ging.

Jodan Boys was de betere ploeg in de eerste helft en had de meeste kansen. Genemuiden was overigens in de slotfase nog wel een aantal keren gevaarlijk. Gelukkig stond Eenkhoorn buitenspel en ging een kopbal even later over het doel van Marvin Straver. Namens Jodan Boys ging overigens Bram van Loon nog in het boekje met een gele kaart in de eerste helft.

Zo gingen beide ploegen zich opmaken voor de tweede helft met een 1-1 stand.

 

Na rust kwam een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Jodan Boys gaat in ieder geval weer direct op zoek naar een doelpunt en is na een minuut of vijf spelen dichtbij als een één twee tussen van Loon en de Pina een goede kans oplevert. De mee opgekomen van Loon legt de bal af op de Pina, die vervolgens teruglegt op van Loon die het strafschopgebied in rent. Van Loon probeert met maximale inspanning de bal binnen te schieten, maar ziet keeper Flier redding brengen. Bij deze actie raakt keeper Flier echter geblesseerd en moet ook van Loon even opgelapt worden. Van Loon staat gelukkig weer snel, maar de behandeling van Flier neemt wel even in beslag. Uiteindelijk lijkt Flier verder te kunnen.

Enkele minuten na de blessurebehandeling van Flier staat Bram van Loon op het punt om de bal in te gooien, als Flier op de grond is gaan liggen. Hij blijkt toch niet verder te kunnen en moet noodgedwongen gewisseld worden. Zo mag reservekeeper Erwin Henniphof onder de lat plaatsnemen. Inmiddels heeft Genemuiden het spel een beetje overgenomen en krijgt al snel een kans via Robert Boes. Marvin Straver kan echter op tijd de bal oppakken. De bezoekers blijven het proberen en gaan op jacht naar de 1-2. Als Martijn Jansen vervolgens Leroy Brank en Jesse Kok kan omspelen kan hij afleggen op één van zijn medespelers, die de bal vervolgens laat lopen voor de mee opgekomen Arjen Netjes. Hij schiet hard binnen en laat Marvin Straver kansloos.

1494546

Feest bij Genemuiden. Zojuist is de 1-2 gemaakt.

 

Zo staat sc Genemuiden op voorsprong en bij deze stand staat Jodan Boys op plaats vijftien, want ook Spakenburg staat verrassend op voorsprong bij HHC Hardenberg (1-2). Gelukkig bereikt even later het nieuws dat HHC Hardenberg de gelijkmaker gemaakt heeft, maar nog steeds heeft Jodan Boys daar weinig aan als het zelf verliest. Patrick Akerboom gaat in ieder geval zijn eerste wissel inzetten. Vanaf de zijlijn wordt enigzins verontwaardig gereageerd als Bram van Loon het veld moet ruimen voor Maarten Cieremans, een wissel die later toch gelukkig blijkt te zijn. Velen hadden verwacht dat er een aanvaller of een aanvallende middenvelder het veld in zou komen. Inmiddels is Remco de Rijk naar de kant gegaan. Voor hem in de plaats komt Gino Mulder het veld in.

Jodan Boys gaat weer over op de aanval en even later is Leroy Brank dichtbij een treffer. Zijn kopbal verdwijnt echter recht in de handen van keeper Henniphof. Maar bij het inzetten van de aanval is er ook ruimte voor Genemuiden ontstaan. Zo moet Gino Mulder even later de bal van de lijn afhalen en wordt de bal in tweede instantie naast het doel van Marvin Straver gewerkt.

Aan de andere kant krijgt Maarten Cieremans vanuit een corner de kans om op doel te koppen. Deze poging mislukt echter nog. Ook Thomas Verheijdt krijgt even later een goede kans op een treffer. Bij een verre uittrap van Marvin Straver wordt de bal doorgekopt en komt de bal uiteindelijk bij Verhijdt terecht. Hij legt aan voor een schot wat uiteindelijk net voorlangs gaat.

Vijf minuten voor het officiele einde van de wedstrijd mag Adil Akanaoui het veld nog even inkomen. Mitchel Heerkens die een goede wedstrijd speelde mag naar de kant.

Inmiddels verstrijken de minuten op de klok en staat de teller op 90. Zes minuten extra tijd komen er bij vanwege de lange blessurebehandeling van Flier. Iets wat Jodan Boys nog enkele minuten geeft op de gelijkmaker. Na drie minuten blessuretijd is de verdiende gelijkemaker en dan ook. Osvaldo de Pina geeft halverwege de helft van Genemuiden een voorzet op Akanaoui, die vervolgens de bal vanaf rechts hoog het strafschopgebied in schiet. Invaller Maarten Cieremans kan vervolgens het hoofd tegen de bal zetten en kopt raak! De vreugde is groot bij de supporters want een gelijkspel was toch wel terecht en misschien had de winnende er ook nog wel in moeten gaan. Verheijdt is namelijk even later dichtbij met een hard schot, net buiten het strafschopgebied. Invaller keeper Henniphof kan de bal echter over de lat wippen. Even later proberen Mulder en Verheijdt het nog eens, maar tot drie keer toe wordt hun poging gestopt door een verdediger. Bij de laatste poging wordt er echter een overtreding begaan, waarna Genemuiden een vrije trap mag nemen in het eigen strafschopgebied. Mo Bellahcen en Adil Akanoui proberen het tempo er uit te halen door een beetje in de weg te lopen. Na enig duw en trekwerk krijgt  Akanoui een elleboog, die gelukkig voor Genemuiden onbestraft blijft.

1494581

Hier Maarten Cieremans nog in de verdedigende rol, hij maakt later de gelijkmaker.

 

Zo eindigd de wedstrijd in 2-2 en blijft Jodan Boys dus op de dertiende plaats staan, mede door het gelijkspel van Spakenburg bij HHC Hardenberg (2-2) en de winst van Excelsior '31 op Scheveningen (1-0), blijven de marges onderin beperkt en is nog alles mogelijk.

Volgende week zal er in ieder geval gewoonen moeten worden in Vriezenveen van hekkensluiter DETO. Iets wat op papier makkelijk zou moeten zijn, maar nog wel eens een lastige klus kan worden. DETO behaalde dit seizoen slechts zes punten door twee keer te winnen. Deze winst werd beide keren in een uitwedstrijd behaald en wel tegen Spakenburg (1-4) en Jodan Boys (0-3). Jodan Boys heeft dus nog wat recht te zetten!

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Topklasse, alsmede het restantprogramma voor de komende weken.

 

Statistieken wedstrijd:

13-04-13: Jodan Boys           - sc Genemuiden         2- 2  ( 1- 1)  TV 
Doelpunten:  10 Mitchel Heerkens            16 Willem Lanjouw
             90+3 Maarten Cieremans         66 Arjen Netjes
Gele kaart:  Bram van Loon

Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1125
Opsteling Jodan Boys: Marvin Straver, Bram van Loon (66' Maarten Cieremans),

                      Jesse Kok, Mark Veerman, Ahmed Ali, Osvaldo de Pina,
                      Remco de Rijk (76' Gino Mulder), Leroy Brank,
                      Thomas Verheijdt, Mitchel Heerkens (85' Adil Akanaoui),
                      Mo Bellahcen.