Jodan Boys - Oud Jodan Boys onbeslist

20-06-2015 20:32

Gisteren stond er op sportpark Oosterwei een bijzondere wedstrijd op het programma. In een 70 minuten durend duel nam het huidige Jodan Boys het op tegen een team van oud Jodan Boys spelers en een aantal aanvullingen.

 

Een nagenoeg basiselftal met Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Mark Veerman, Yassire Hamdani, Leroy Brank, Remco de Rijk, Mo Bellahcen, Jeroen Borsboom, Jorn van Lunteren en Mitchel Heerkens namen het op tegen Oud Jodan Boys. Oud Jodan Boys had de beschikking over twee geweldige trainers, namelijk Willem den Besten en Patrick Akerboom. Deze trainers waren coach van Jodan Boys toen ze respectievelijk promoveerden naar de Hoofdklasse de Topklasse. In het team met Oud Jodan Boys spelers zaten allen spelers die deze periode meemaakten. Marco van Beek, George Suers, Jesse Kok, Michiel Sol, Willem Graafland, Ard Blok, Gino Mulder, Osvaldo de Pina, Sander van Gool, Daniel da Cruz en Peter Graafland. Vincent van Staveren zou ook meespelen, maar haakte af wegens ziekte.

 

Het huidige Jodan Boys begon het best aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat deze groep gewend is om met elkaar te spelen en het team van Oud Jodan Boys spelers nog even moest wennen. De eerste kans kwam van Bellahcen. Zijn rollertje was echter niet gevaarlijk voor Marco van Beek. Vier minuten later ging een kopbal van Willem Graafland aan de andere kant net over de goal van Straver. Vervolgens waren er kansen voor Borsboom en de Rijk, waarna bij oud Jodan Boys de eerste wissels binnen de lijnen kwamen. Twee verdedigers die hun waard in het verleden bewezen hebben, namelijk Maarten Cieremans en Maarten Vink, vervingen Jesse Kok en George Suers.

Met nog iets meer dan tien minuten in het eerste deel van de wedstrijd is Osvaldo de Pina nog even gevaarlijk met een schot, maar dit smoort in de verdediging. En dan is het aan de andere kant raak. Mitchel Heerkens, die vlak voor de wedstrijd werd bekroond tot speler van het jaar, maakte de 1-0. Zijn schot was onhoudbaar voor van Beek.

Maar de voorsprong duurde niet lang. Gino Mulder was als vanouds op dreef en kroop door de defensie en verschalkte Straver met een goed geplaatst schot.

Vier minuten later was Mulder zelfs dicht bij een tweede treffer, maar de bal ging op de paal. Vervolgens kwam Tjerk Sluis vlak voor de rust in het veld voor Ard Blok en even later gingen beide teams aan de thee.

 

Na de korte onderbreking waren er een groot aantal wissels bij Jodan Boys. Oa. Branderhorst, Rietveld, el Azzouti en el Yaagoubi kwamen het veld is voor de Rijk en Veerman (gingen bij oud Jodan Boys spelen) en Brank en Bellahcen.

Tjerk Sluis was al snel gelukkig. Hij kreeg bij een goede aanval de bal aangespeeld en ging op de goal van Straver af. Hij plaatste de bal netjes langs de goalie in de touwen.

In het verdere verloop ging de strijd aardig gelijk op. Sander van Gool, Peter Graafland en Mulder kregen een aantal kansen, maar oud Jodan Boys scoorde niet meer. Het huidige Jodan Boys deed dit tien minuten voor tijd nog wel via Achmed el Azzouti.

 

Uiteindelijk een prachtige avond met nog aardig wat bezoekers (zo'n 275). Roald Heerkens werd overigens voor de wedstrijd nog tot talent van het jaar uitgeroepen nadat van beide teams alle spelers 1 voor 1 het veld op kwamen onder luid applaus.

 

Dit was het dan echt voor dit seizoen. Veerman, Kok, Roggeveen, maar ook Branderhorst en Borsboom zwaaiden af. Over niet al te lange tijd start de voorbereiding voor volgend seizoen al weer. In augustus staan er weer oefenwedstrijden op het programma en ook weer drie bekerwedstrijden in de eerste ronde van de districtsbeker. Daarna volgt begin september de aftrap in de competitie.