Jodan Boys pakt titel in blessuretijd door doelpunt Graafland

05-05-2012 23:59

Jodan Boys heeft vandaag het kampioenschap in de Hoofdklasse A veilig weten te stellen. In Hoorn keek de ploeg van Patrick Akerboom bij rust nog tegen een 1-0 achterstand in, maar in het Gouds kwartiertje werd dit recht getrokken. Mo Bellahcen en Kees Graafland scoorden namens de Gouwenaren.

Jodan Boys vertrok vanuit Gouda met 6 gevulde supportersbussen naar Hoorn. In Hoorn aangekomen zagen de Goudse supporters dat Jodan Boys goed begon aan de wedstrijd. Patrick Akerboom kon vandaag niet beschikken over de Osvaldo de Pina en Bram van Loon, die beide meestal met rugnummer 6 spelen. Hierdoor ontstond er een redelijk aanvallende ploeg met Gino Mulder, Leroy Brank, Kees Graafland, Mo Bellahcen, Sander van Gool en Remco de Rijk.
In het eerste half uur was het voornamelijk Jodan Boys wat gevaarlijk was. In de openingsfase waren vooral Sander van Gool en Remco de Rijk dichtbij de openingstreffer.
Na iets meer dan een kwartier lijkt het raakt de zijn. Vanuit een schot, wat in de verdediging smoort, krijgt Gino Mulder uiteindelijk de bal aangespeeld. Hij scoort, maar doet dit echter vanuit buitenspel positie. Niet veel later krijgt Zwaluwen '30 de eerste echte kans. Een kopbal gaat echter naast het doel van Michael de Leeuw.
Aan de andere kant is het ruim 5 minuten later Sander van Gool die een enorme rush maakt over de linkerflank. Hij legt met een lange bal af op Remco de Rijk, maar de keeper ligt echter in de weg.
Jodan Boys lijkt de wedstrijd onder controle te hebben en ook het publiek staat de eerste 30 minuten eensgezind achter de ploeg. Na ruim 30 minuten spelen wordt het echter angstvallig stil in Hoorn. Michael de Leeuw krijgt een terugspeelbal, en schiet uiteindelijk zeer zwak, recht in de voeten van van de Herik. Hij kan eenvoudig binnenschieten en brengt Zwaluwen '30 op een 1-0 voorsprong.
Voor rust probeert de ploeg van Patrick Akerboom nog gevaarlijk te worden, maar de gelijkmaker wordt echter niet meer gemaakt. Teleurgesteld en verontwaardigd druipen de honderden Jodan Boys supporters af richting de kantine.

Na rust probeert Jodan Boys met man en macht de aanval te zoeken om de gelijkmaker te forceren. Inmiddels staat Ter Leede met 0-5 voor bij Huizen en heeft ook Quick Boys vlak na rust twee doelpunten weten te maken tegen Voorschoten '97. Met deze stand, zal Jodan Boys volgende week moeten winnen van Quick Boys om kampioen te kunnen worden.
Sander van Gool en Leroy Brank krijgen nog goede kansen. Van Gool schiet net naast en Leroy Brank werkt de bal met het hoofd net naast het doel.
Uiteindelijk besluit Patrick Akerboom een wissel door te voeren. Jan Willem Schep komt met nog ruim 20 minuten spelen in het veld voor Sander van Gool. Met Schep in het veld gaat er gelijk meer dreiging vanuit het spel van Jodan Boys. De lange sterke aanvaller wint veel duels, voornamelijk op fysieke kracht.
Jodan Boys valt aan en uiteindelijk is het dankzij Mo Bellahcen dat de gelijkmaker op het scorebord komt. Vanuit een afketsende bal uit het strafschopgebied, weet Bellahcen met een sprong zijn voet tegen de bal te zetten en hard binnen te schieten.
Het Jodan Boys publiek gaat helemaal uit zijn dak. Zeker omdat bij deze stand een gelijkspel tegen Quick Boys volgende week voldoende kan zijn voor het kampioenschap, maar ook omdat er misschien nog wel meer in zit.
Met nog minder dan 10 minuten te spelen moet Maarten Cieremans geblesseerd het veld verlaten. Voor hem komt Michel Verkaik in het veld. Ook Daniel da Cruz komt twee minuten later in het veld voor Remco de Rijk.
Met nog vijf minuten op de klok probeert de ploeg van Akerboom nog om er een winnend doelpunt uit te slepen. Inmiddels is de 90e minuut aangebroken, als het er af en toe op lijkt alsof Jodan Boys het zo wel goed vindt. Gelukkig weet Kees Graafland in de 93e minuut toch nog voor een feestje te zorgen als hij vanuit de draai op doel kan schieten. Een schot waarvan je zou zeggen dat hij wel gehouden zou worden verdwijnt in het doel.
Het feest wordt inmiddels gevierd en niet veel later wordt er afgefloten. Massaal schieten de supporters het veld op om samen met hun ploeg het feest te vieren.

Na de wedstrijd vertrokken supporters en spelers weer naar Gouda. De kampioenen kwamen hier om 20:45 aan op de Sportlaan, waar zij voorafgegaan werden door politie met zwaailichten in een open vrachtwagen. Rookbommen, vuurwerk en gezang waren het onthaal voor de kampioensploeg.
Er werd nog lang gefeest op sportpark Oosterwei.......

Donderdag om 17:30 wordt Jodan Boys gehuldigd in het stadhuis op de markt in het centrum van Gouda!
Hopelijk komen hier ook weer veel supporters op af.
De komende week kunnen we waarschijnlijk nog volop genieten van de beelden van de kampioenswedstrijd en de sfeerbeelden van de ontvangst in Gouda.
Volgende week zaterdag speelt Jodan Boys overigens de laatste competitiewedstrijd op sportpark Oosterwei tegen Quick Boys. Deze wedstrijd begint om 14:30. Ondanks het feit dat Jodan Boys inmiddels kampioen is hopen we dat iedere supporter zaterdag nogmaals een feestje komt vieren op sportpark Oosterwei.

 

Statistieken:

05-05-12: Zwaluwen '30         - Jodan Boys            1- 2  ( 1- 0)
Doelpunten:  31 Wouter van den Herik        74 Mo Bellahcen
                                            90+3 Kees Graafland
Gele kaart:  Gino Soolsma                   Kees Graafland
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  1000
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (82' Michel Verkaik), Jesse Kok,
Ahmed Ali, Mark Veerman, Remco de Rijk (85' Daniel da Cruz),
Gino Mulder, Leroy Brank, Sander van Gool (68' Jan Willem Schep),
Kees Graafland, Mo Bellahcen.