Jodan Boys pikt punt mee uit Nijkerk

14-04-2012 23:59

Jodan Boys heeft gisteren in Nijkerk gelijk gespeeld tegen het plaatselijke Sparta. De ploeg van Patrick Akerboom speelde een matige wedstrijd en keek op slag van rust tegen een achterstand aan.

Uiteindelijke wist Gino Mulder een kwartier voor tijd de stand gelijk te trekken, waardoor Jodan Boys toch nog een puntje mee nam uit Nijkerk.
 
Het was lekker weer in Nijkerk, de meegereisde Jodan Boys supporters, maar ook stewards genoten van het heerlijke voorjaarszonnetje. Patrick Akerboom startte vandaag met Tim Roggeveen in de basis in plaats van Ahmed Ali. Ook Jan Willem Schep startte in de basis ten koste van Sander van Gool. Bram van Loon mocht ook weer in de basis starten waardoor Osvaldo de Pina op de bank begon.
Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd. Na vier minuten spelen kreeg Kees Graafland na een voorzet van Gino Mulder de mogelijkheid om Jodan Boys al vroeg op voorsprong te zetten. In tweede instantie wist keeper Kevin Rijnvis van Sparta Nijkerk de bal voor de voeten van Graafland uit de lucht te plukken. Hierna zakte Jodan Boys iets in en was het in de eerste 20 minuten nauwelijks meer gevaarlijk. Veelal werd de bal door de Nijkerkse verdedigers vlak over de middellijn weer opgepikt. Sparta Nijkerk kreeg een aantal goede kansen op de openingstreffer, maar de meeste schoten waren niet overtuigend genoeg of gingen in het zijnet. Vooral Maurice van der Wilt en Stafan Frederiksen waren een ware plaag voor de Jodan Boys defensie.
Na bijna 20 minuten spelen krijgt Kees Graafland nog een kans. Zijn kopbal gaat echter net over het doel van Kevin Rijnvis.
Ook Jodan Boys probeert er af en toe nog gevaarlijk uit te komen. Dit gaat moeizaam aangezien de spelers van Nijkerk iedere Jodan Boys speler op de huid zitten. De enige die hier af en toe nog aardig uitkomt is Gino Mulder. Ook dit weet Niels Buijtenhuis die bij het aan zich onttrekken van Gino Mulder moet ingrijpen. Dit doet hij echter onregelementair waardoor hij als eerste een prent krijgt.
Sparta Nijkerk krijgt enkele minuten later weer een goede kans. Een kopbal gaat gelukkig net over het doel van Michael de Leeuw. Bij een poging een snelle uitbraak te forceren namens Jodan Boys moet ook Geoffrey Galatá een gele kaart incasseren.
Tot de rust zijn er weinig grote kansen meer. Namens Jodan Boys kreeg alleen Leroy Brank nog een kansje. Hij kopte bij een corner van Mo Bellahcen net over.
Vlak voor het rustsignaal maakte Mark Veerman echter een kapitale blunder door de ingeschoten bal in het strafschopgebied maar half weg te werken. Hierdoor kwam de bal weer in handen van Sparta Nijkerk, waarna een steekpass op Niels Buijtenhuis genoeg bleek te zijn. Hij kon de bal eenvoudig in het doel schuiven aangezien Michael de Leeuw niet op de juiste plek stond en niemand van de Jodan Boys verdediging verder ingreep.
Jodan Boys ging hierdoor met een 1-0 achterstand rusten. Een stand die voor Sparta Nijkerk niet onverdiend was. De ploeg speelde niet groots, maar zeker beter dan Jodan Boys.

In de rust werd inmiddels al duidelijk dat Patrick Akerboom nog geen wissels zou brengen direct na de thee. Zo begonnen beide teams ongewijzigd aan de tweede helft.
Jodan Boys probeerde tevergeefs een vuist te maken tegen Sparta Nijkerk en kreeg nog weinig kansen in de eerste 10 minuten in de tweede helft.
Na ruim 10 minuten spelen kreeg Sparta Nijkerk weer een goede mogelijkheid middels een kopbal. Deze kon door Michael de Leeuw ternauwernood tot corner verwerkt worden. Even later moet Michael de Leeuw nog een keer ingrijpen op een doelpoging. Hij weet de bal met één hand vast te pakken, waarbij je gedacht zou hebben dat Sparta Nijkerk op 2-0 kwam.
Een grotere voorsprong bleeft echter uit, maar Patrick Akerboom wist dat er iets moest gebeuren. Zo werd Jan Willem Schep, die af en toe duidelijk gefrustreerd overkwam op het veld en zo nu en dan een overtreding moest maken, gewisseld voor Sander van Gool.
Direct na de wissel kreeg Sparta Nijkerk weer een grote kans. De bal verdween gelukkig wederom in het zijnet.
Enkele minuten later werd ook Tim Roggeveen naar de kant gehaald. Voor hem in de plaats kwam Ahmed Ali. Inmiddels krijgt Sparta Nijkerk een derde gele kaart. Ditmaal gaat Tim Muller op de bon.
Met nog een kwartier te spelen gaat Jodan Boys meer aanzetten richting het doel van Kevin Rijnvis om toch nog de gelijkmaker te forceren.
Inmiddels was al duidelijk geworden dat zowel Quick Boys als Huizen beide verloren hadden. Zij speelden namelijk al om 14:30, terwijl Jodan Boys een half uur later startte.
Patrick Akerboom besluit uiteindelijk om aanvoerder Jesse Kok naar de kant te halen om een aanvallende middenvelder in te brengen. Osvaldo de Pina mag het laatste kwartier gaan meespelen.
Vlak na deze wissel is het gelijk raak. De ingekomen Osvaldo de Pina legt de bal af op Gino Mulder. Hij schuift vanaf de linkerkant van het strafschopgebied door tot midden voor het doel en krijgt van de Sparta verdedigers de kans om uit te halen. 1-1 !!!
Hierna krijgt ook Mo Bellahcen nog een mooie kans. Hij haalt buiten het strafschopgebied uit, maar ziet Kevin Rijnvis de bal net over de lat tikken.
Ook Sander van Gool is even later dicht bij een treffer. Na een kopbal van Leroy Brank in het strafschopgebied, schiet hij de bal echter op de lat.
Ivo te Velthuis en assistent trainer Marco Elders nog een gele kaart. Namens Jodan Boys ontvangen Osvaldo de Pina en Bram van Loon een gele kaart.
Door de gele kaarten van de Pina en van Loon moeten beide middenvelders de uitwedstrijd tegen, nummer 12, Zwaluwen ‘30 missen.

Jodan Boys is ondanks het gelijke spel dus toch iets uitgelopen op achtervolgers Huizen en Quick Boys. Zij spelen volgende week zaterdag tegen respectievelijk Volendam en DOVO. Voor Jodan Boys is het dus een zaterdag afwachten en hopen op een misstap van beide teams, zodat de voorsprong op de beide clubs ook na het gelijk trekken van het aantal wedstrijden tot 22 het zelfde blijft.
Verder is Sporlust ’46 weer even veilig doordat zij met DOVO van plaats gewisseld hebben. ODIN ’59 heeft weer een plekje in de middenmoot na de winst op Huizen.
 
Over twee weken speelt Jodan Boys als het goed is een oefenwedstrijd op sportpark Oosterwei. De tegenstander is nog niet bekend.
Op zaterdag 5 mei staat de één na laatste competititewedstrijd op het programma. Dan gaat de koploper uit de Hoofdklasse A op bezoek bij de nummer 12 op de ranglijst, Zwaluwen ’30.
 

Statistieken wedstrijd:
14-04-12: Sparta Nijkerk       - Jodan Boys            1- 1  ( 1- 0)
Doelpunten:  45 Niels Buijtenhuis           76 Gino Mulder
Gele kaart:  Niels Buijtenhuis              Bram van Loon
             Geoffrey Galatá                Osvaldo de Pina
             Tim Muller
             Marco Elders (assistant)
             Ivo te Velthuis
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  800
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok (75’ Osvaldo de Pina),
Mark Veerman, Tim Roggeveen (63’ Ahmed Ali), Bram van Loon,
Gino Mulder, Leroy Brank, Jan Willem Schep (60’ Sander van Gool),
Kees Graafland, Mo Bellahcen.