Jodan Boys ruim langs Neptunus Schiebroek

24-01-2012 23:12

Jodan Boys heeft vandaag eenvoudig de 1/8 finale van de RTV Rijnmond Cup weten te behalen. Op een glad veld wisten de gastheren in de eerste helft nog aardig stand te houden, maar na rust was dat al snel voorbij.

Patrick Akerboom begon vandaag met een paar verrassingen aan de wedstrijd. Zo speelde Leroy Brank op de positie van aanvoerder Jesse Kok, waarmee hij ook de aanvoerdersband mocht overnemen. Jan Willem Schep die toch wel de schlemiel van afgelopen zaterdag was met twee gele kaarten vlak na elkaar, mocht wederom in de basis beginnen.
Jodan Boys begon al snel met aanvallend voetbal, maar het oogde nogal rommelig in het begin. Of dit nu lag aan het feit dat de opstelling toch iets anders was als gewoonlijk, of dat men toch voorzichtig was omdat alleen Jodan Boys hier vanavond gezichtsverlies kon lijden.
Binnen 10 minuten kreeg Remco de Rijk DÉ kans op de openingstreffer. Hij ging in het strafschopgebied alleen op de keeper af, maar schoot recht op hem af in plaats van één van de hoeken uit te zoeken.
Ook Sander van Gool krijgt hierna een kans, hij kopt echter over.
Niet veel later krijgt Jodan Boys de eerste tegenvaller te verwerken. Jan Willem Schep lijkt zich te verstappen bij een aanval van Jodan Boys en moet met een kuitblessure het veld verlaten. Voor hem in de plaats komt de jarige Adil Akanaoui in het veld.
Jodan Boys speelt in deze fase aanvallend voetbal en is de bovenliggende partij. Toch worden er af en toe wat foutjes gemaakt, waardoor er soms gevaarlijke speldenprikjes van Neptunus ontstaan. Keeper Marvin Straver moet na ruim een kwartier spelen met gevaar voor eigen lijf ingrijpen.
Uiteindelijk weet Sander van Gool het overwicht na ruim 30 minuten spelen uit te drukken in een doelpunt. Van Gool haalt van zo'n 25 meter verwoestend uit en schiet de bal in de touwen. Jodan Boys blijft de wedstrijd controleren na de voorsprong en moet alleen vlak voor rust nog even oppassen voor een gevaarlijk momentje van Neptunus.

Zo gaat Jodan Boys met een 0-1 voorsprong de rust in en gaan de meegereisde supporters, zo'n 25 voor een warm bakkie koffie.

Na rust benut Patrick Akerboom gelijk de gelegenheid om zijn laatste twee wissels in te zetten. Osvaldo de Pina blijft achter in de kleedkamer. Voor hem komt Kees Graafland in het veld. Ook Maarten Cieremans, die met een gebroken pink (opgelopen in de wedstrijd tegen Scheveningen), speelde bleef in de kleedkamer. Aanvoerder Jesse Kok kwam voor hem in het veld.
Neptunus begon in de tweede helft gelijk fel en komt gevaarlijk voor het doel van Straver. Uiteindelijk schiet Neptunus ook nog over. Na een kleine 10 minuten spelen in de tweede helft is Sander van Gool wederom gevaarlijk. Zijn inzet kan echter net gekeerd worden door de keeper. Niet veel later schiet van Gool ook nog eens op de lat.
Inmiddels ziet Jodan Boys dat Neptunus verder terug zakt en dat het zelf toch meer ruimte krijgt. Kees Graafland zet Jodan Boys na ruim een uur spelen op de verdiende 0-2 na wederom een mooie aanval.
Ook de jarige Adil Akanaoui mag een doelpuntje meepikken. Hij maakt drie minuten later de 0-3.
Neptunus probeert er af en toe gevaarlijk uit te komen, maar de verdediging van Jodan Boys staat als een huis. Een enkele keer moet Marvin Straver nog in actie komen.
Door de vele ruimte die nu ontstaat kan ook Jodan Boys voor veel gevaar zorgen. De vele mooie vloeiende aanvallen wisselen elkaar af.
Met nog ruim een kwartier te spelen bouwt Sander van Gool de voorsprong nog verder uit door met zijn tweede treffer van vanavond de 0-4 aan te tekenen.
Na deze treffer is de wedstrijd definitief gespeeld en zakt Jodan Boys een beetje in. Neptunus krijgt hierdoor wat grotere kansen, maar faalt zelf in de afronding en anders ruimt de Jodan Boys verdediging wel op.

Jodan Boys wint dus uiteindelijk eenvoudig in Rotterdam en is door naar de 1/8 finales. In deze 1/8 finale komen beide regio's bij elkaar en gaan de laatste 16 clubs strijden voor een plaats in de 1/4 finale.
Twee clubs moeten op een later moment gaan uitmaken wie er bij de laatste 16 terecht komt. De wedstrijd Spirit - Capelle werd afgelast.
Verder hebben de meeste Top- en Hoofdklassers eenvoudige overwinningen geboekt. Zo won XerxesDZB met 7-1 van BVCB en ASWH rolde Stedeco op met 1-9. Meest opmerlijke uitslag was toch wel bij Leonidas (zo), dat in de hoofklasse speelt, tegen JHR. De zondag tweedeklasser versloeg de Hoofdklasser met 0-2!

Statistieken wedstrijd:
24-01-12: Neptunus Schiebroek  - Jodan Boys            0- 4  ( 0- 1)
Doelpunten:                                 34 Sander van Gool
                                            63 Kees Graafland
                                            66 Adil Akanaoui
                                            73 Sander van Gool
Gele kaart:  1 speler
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  65
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans (46' Jesse Kok), Leroy Brank,
Mark Veerman, Ahmed Ali, Osvaldo de Pina (46' Kees Graafland),
Remco de Rijk, Bram van Loon, Sander van Gool,
Jan Willem Schep (11' Adil Akanaoui), Mo Bellahcen.