Jodan Boys ruim langs Zwaluwen

27-02-2016 20:46

Jodan Boys heeft vandaag de inhaalwedstrijd bij Zwaluwen ruim gewonnen. Nadat Zwaluwen twee keer op voorsprong kwam in de eerste helft, wist Jodan Boys voor rust het tij al te keren. Achmed el Azzouti, Leroy Brank en Mitchel Heerkens scoorden in het eerste bedrijf. Na rust bleeft het verschil lang minimaal, maar een kwartier voor tijd viel de 2-4 van de voet van Heerkens. Enzo Huntink deed er vlak voor tijd nog een schepje bovenop en bepaalde de eindstand op 2-5.
 
Jodan Boys begon goed aan de wedstrijd en al snel ontstond het eerste gevaar. Mitchel Heerkens en Ahmed el Azzouti komen echter niet tot een goed schot. Vijf minuten later is Jodan Boys gevaarlijk vanuit een vrije trap. Mitchel Heerkens mikt echter net naast het doel.
Geheel tegen de verhoudigen in komt de thuisploeg tien minuten later op voorsprong. Uit de corner krijgt Monteiro de bal over de doellijn. De bal wordt nog weggewerkt door de Jodan Boys verdediging, maar de bal blijkt helemaal over de lijn.
Even later ontvangt Zwaluwen de eerste gele kaart in de wedstrijd na een overtreding op Ahmed el Azzouti. Hij straft deze kleine onsportieviteit drie minuten later zelf af door de gelijkmaker langs de Vlaardingse keeper te tikken. Maar lang kan Jodan Boys niet genieten van deze treffer. Een minuut later staat de thuisploeg weer op voorsprong dankzij een treffer van Oranje.
Maar ook Zwaluwen zal niet lang kunnen genieten van de voorsprong. Nadat er twee keer gevaar geweest is in het Vlaardingse strafschopgebied en Hamdani al dicht bij de gelijkmaker was, is het even later wel raak. De corner van Mo Bellahcen wordt door aanvoerder Leroy Brank raak gekopt.
Er volgt nog een goede kans voor Huntink (keeper keert zijn inzet) en er is ook het eerste geel voor Jodan Boys. Mitchel Heerkens ontvangt de prent zo'n vijf minuten voor het rustsignaal. Twee minuten later is er een vrije trap voor Jodan Boys op een mooie plek. Mitchel Heerkens neemt 'm en hij gaat er zo maar in 1 keer in. Niemand kan verder de bal keren waardoor Jodan Boys vlak voor rust op voorsprong komt.
 
Na rust gaat Jodan Boys direct op zoek naar een volgende treffer. Wederom wordt een schot van Huntink gekeerd en bokst Straver aan de andere kant een goede inzet uit het strafschopgebied. De marge is nog minimaal en Zwaluwen probeert met iets feller spel de wedstrijd naar zich toe te trekken. Soms wordt het ook wat harder en gemener, iets wat de thuisploeg weer op geel komt te staan na een overtreding op van Lunteren.
Maar Jodan Boys laat zich niet gek maken en voetbalt gewoon door. Uiteindelijk mag Mitchel Heerkens zijn tweede van de dag maken na een combinatie met el Azzouti. Dit is tevens zijn tweede competitietreffer dit seizoen. El Azzouti kan zelf tien minuten later nog scoren, maar zijn lob gaat via de buitenkant van de paal over de achterlijn. De wedstrijd lijkt nu gespeeld met nog vijf minuten op de klok, maar daar denk Enzo Huntink anders over. Hij maakt in de blessuretijd zijn verdiende treffer. Na een aantal goede pogingen is het deze keer wel raak.
 
Jodan Boys wint dus ruim (2-5) en blijft na de overwinning op de vijfde plaats staan. Het gat met nummer vier, Spijkenisse, is terug gebracht tot 1 punt en er is nu een gat van 5 punten geslagen met achtervolger ASWH. Met 32 punten kan al gesteld worden dat Jodan Boys veilig is dit seizoen, maar eigenlijk zal niemand zich daar al meer mee bezig houden. Volgende week wacht de thuis ontmoeting met ASWH. Bij winst, wordt het gat met ASWH nog groter (8 punten), maar dan zal Ter Leede vermoedelijk daar overheen gaan en op 7 punten achterstand komen. Volgende week begint ook de derde periode. Ook hier kan Jodan Boys dus opnieuw proberen direct een ticket te bemachtigen voor de nacompetitie.
 
Klik hier voor de stand in de Hoofklasse B, alsmede de statistieken van eerdere wedstrijd en het restantprogramma voor Jodan Boys.
 
Statistieken wedstrijd:
27-02-16: Zwaluwen              - Jodan Boys            2- 5  ( 2- 3)
Doelpunten:  20 Sanny Monteiro             27 Ahmed el Azzouti
             28 Marlon Oranje              33 Leroy Brank
                                           42 Mitchel Heerkens
                                           75 Mitchel Heerkens
                                           93 Enzo Huntink
Gele kaart:  23 Mario Nijgh                39 Mitchel Heerkens
             60 Ivan Almeida
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  300
Scheidsrechter:        A.M. Ebink
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens,
                       Bram van Loon, Yassire Hamdani, Leroy Brank,
                       Enzo Hunting, Mo Bellahcen, Ahmed el Azzouti,
                       Jorn van Lunteren, Mitchel Heerkens.