Jodan Boys sluit competitie af met verlies bij RVVH.

10-05-2014 20:44

Jodan Boys heeft het seizoen vandaag niet goed kunnen afsluiten tegen de uiteindelijke nummer 2 van de ranglijst, RVVH. In Ridderkerk kon Jodan Boys in de eerste helft nog een aantal serieuze kansen creeeren, maar na rust was RVVH de baas en won het terecht, 2-0.

 

Trainer Dennis van den IJssel kon vandaag niet beschikken over Bram van Loon (blessure) en Kees Graafland (vermoedelijk whiplash). Vandaag kregen een aantal vertrekkende spelers een basisplaats, waaronder Jan Willem Schep, Michael de Leeuw en Diego Liefden.

Het werd uiteindelijk een teleurstellende wedstrijd, waarin Jodan Boys in de eerste helft nog een beetje gelijkwaardig was aan de thuisploeg. Na tien minuten spelen zet Everton Pires Tavares de thuisploeg op voorsprong, waarna Jorn van Lunteren een goede kans krijgt. Zijn schot gaat echter voorlangs.

Drie minuten later krijgt Jodan Boys de beste kans om op gelijke stand te komen. De inzet van Jorn van Lunteren knalt op de lat en in de rebound schiet Jeroen Borsboom naast. Verder zijn er nauwelijks kansen meer te noteren, in ieder geval niet voor Jodan Boys. RVVH heeft meer balbezit en speelde beter in het eerste deel van de wedstrijd.

 

Na rust komen dezelfde elf spelers van Jodan Boys binnen de lijnen. Net als in de eerste helft zijn er weinig grote kansen Dennis van den IJssel besluit na een kwartier spelen in te grijpen en haalt Diego Liefden en Jan Willem Schep naar de kant. Voor hen in de plaats komen Marvin van der Pluijm en Yassire Hamdani. Zo'n tien minuten na de wissel velt RVVH definitief het oordeel over de wedstrijd. De zojuist ingevallen Roy Weber zet de thuisploeg op 2-0.

Zo verliest Jodan Boys voor de twaalfde keer dit seizoen, te veel! Toch fijn dat we niet in de nacompetitie voor handhaving terecht gekomen zijn, of direct degradeerden, maar er was vooraf meer verwacht.

Jodan Boys kan zich nog wel gaan opmaken voor een klein toetje. Dinsdag speelt het in de Voetbal Rijnmond Cup een uitwedstrijd tegen GLZ Delfshaven. Bij winst staat Jodan Boys in de 1/2 finale van dit toernooi. Ook staan er nog twee oefenwedstrijden gepland voor juni, is er nog het Ghana Gouda toernooi en besluit Jodan Boys het seizoen met een oefenwedstrijd tegen Sparta.

 

ASWH, RVVH en SteDoCo strijden in de nacompetitie, samen met Quick Boys, Ajax, DVS '33 Ermelo, Harkemase Boys, Staphorst, ACV en Topklasser Noordwijk voor 1 plaats op het hoogste amateurniveau. 

 

Bekijk hier de eindstand in de Hoofdklasse B en de seizoensstatistieken van Jodan Boys.

 

10-05-14: RVVH                 - Jodan Boys            2- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:  11 Everton Pires Tavares
             72 Roy Weber
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  300
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden (59' Marvin van der Pluijm),
                       Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen, Leroy Brank
                       Jorn van Lunteren, Jan Willem Schep (59' Yassire Hamdani),
                       Jeroen Borsboom, Remco de Rijk, Mo Bellahcen.