Jodan Boys sluit eerste helft competitie af met winst

13-12-2015 11:34

Jodan Boys heeft gisteren een nette overwinning op laagvlieger Deltasport geboekt. De formatie van trainer van den IJssel won met 2-0 dankzij twee treffers van Achmed el Azzouti. Jodan Boys kwam al snel op voorspong na nog geen vijf minuten spelen. Diep in de tweede werd de winst definitief veilig gesteld.
 
Jodan Boys startte vandaag wederom zonder de gebroeders Heerkens en Bram van Loon. Dirk Pieter Rietveld had wederom een basisplaats in de defensie en ook Michel Verkaik en Yassire Hamdani begonnen in de basis. Bij Deltasport begint Diego Liefden, die in het verleden al uitkwam voor Jodan Boys, in de basis.
Diego Liefden geeft een ploeggenoot aanwijzigen als Yassire Hamdani de bal heeft. (Foto: Monique van Leeuwen)
 
Tegen Deltasport begon Jodan Boys gretig aan de wedstrijd. Dit leverde al snel een goede kans op voor Achmed el Azzouti. Hij zet Jodan Boys via een omhaal op een 1-0 voorsprong. Jodan Boys blijft in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij, maar echt grote kansen zijn er niet. Dan wordt Deltasport vervolgens wat gevaarlijker. Als we ruim halverwege de eerste helft zijn, krijgen de bezoekers een goede kans. Eerst brengt Marvin Straver nog redding, maar heeft de bal niet vast. Daardoor wederom een poging van de bezoekers, maar de bal wordt van de lijn gehaald.
Voor Jodan Boys is er ook nog een grote kans in de eerste helft. Een schot van Jorn van Lunteren gaat na een krap half uur spelen via een verdediger van Deltasport net naast het doel van keeper Cheuk-A-Lam. Vlak voor rust pakt Dirk Pieter Rietveld nog een gele kaart namens Jodan Boys, waarna scheidsrechter Meulenkamp vijf minuten later affluit voor de thee.
 
Wederom een basisplaat voor Dirk Pieter Rietveld vandaag. (Foto: Monique van Leeuwen)
 
Na rust geen wissels aan de kant van Jodan Boys. Het eerste echte wapenfeit is een vrije trap van Mo Bellachen na tien minuten spelen. Zijn inzet gaat net naast het doel van Cheuk-A-Lam. Jodan Boys is in de tweede helft de bovenliggende partij, maar echt grote kansen komen er niet. Deltasport probeert het af en toe wel, maar meer dan positie innemen op de helft van Jodan Boys komt er niet van. Deltasport hoopt misschien op een spaarzame kans om de minimale voorsprong ongedaan te kunnen maken. Maar aan deze hoop komt al snel een einde als Achmed el Azzouti de score namens Jodan Boys verdubbeld. Een vrije trap van Mo Bellahcen komt uiteindelijk terecht bij Achmed el Azzouti die hier wel raad mee weet.
Toch is er vlak voor tijd nog even gevaar voor het doel van Straver. Gelukkig gaat de bal in het zijnet. Aan de andere kant probeert Jorn van Lunteren Jodan Boys nog op 3-0 te zetten. Zijn inzet gaat echter net over het doel.
 
Achmed el Azzouti was weer belangrijk met twee treffers tegen Deltasport. (Foto: Monique van Leeuwen)
 
Zo wint Jodan Boys de laatste wedstrijd voor de winterstop in competitieverband met 2-0 van Deltasport. Het was niet groots, maar de winst is alles wat telt. Na de wedstrijd tegen Voorschoten '97 aankomende dinsdag voor de districtsbeker, kan Jodan Boys zich gaan opmaken voor de tweede seizoenshelft. Jodan Boys zal dit voor een deel (maandag 13 t/m zondag 17 januari) gaan doen op Torremolinos.
Jodan Boys gaat door de winst van Spijkenisse bij Heinenoord (1-4) de winterstop in als de nummer vijf van de Hoofdklasse B. Het verschil met nummer vier en drie, Spijkenisse en fc Rijnvogels bedraagt slechts een puntje. Rijnvogels verloor gisteren van koploper Noordwijk en nummer twee Quick Boys won met 2-1 van Hoek. Inmiddels kan Jodan Boys zich redelijk veilig voelen. De voorsprong op de eerste play-off plaats (11) is opgelopen tot 14 punten.
 
Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd Jodan Boys - Deltasport.
Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse B, alsmede de eerdere uitslagen, statistieken en het restantprogramma van Jodan Boys.
 
Statistieken wedstrijd
12-12-15: Jodan Boys           - Deltasport            2- 0  ( 1- 0)
Doelpunten:   5 Achmed el Azzouti
             77 Achmed el Azzouti
Gele kaart:  39 Dirk Pieter Rietveld          Tiemen Noordam
                                              Faysal Bouchkachkhe
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  350
Scheidsrechter:        A. Meulenkamp
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Dirk Piete Rietveld,
                       Michel Verkaik, Yassire Hamdani, Leroy Brank,
                       Fanny Waandels, Jorn van Lunteren,
                       Achmed el Azzouti, Enzo Huntink,
                       Mo Bellahcen.