Jodan Boys sluit eerste seizoenshelft in mineur af

15-12-2013 10:26

Jodan Boys heeft gisteren niet weten te winnen van RVVH op eigen veld. Sterker nog de ploeg, die nog geen 48 uur na het ontslag van trainer Patrick Akerboom al weer aan de bak moest, verloor met ruime cijfers op sportpark Oosterwei 0-3.

 

Frank den Oudsten nam tijdelijk de honneurs waar en kwam eigenlijk met een weinig verrassende opstelling. Alleen Gino Mulder keerde weer eens terug in de basis en ook Kees Graafland begon vanaf het begin.

Jodan Boys begint goed aan de wedstrijd en kent een goede openingsfase. Veel balbezit en nadrukkelijk zoeken naar het doel van de tegenstander, resulteert als snel in een goede kans voor de thuisploeg. Na een overtreding op Remco de Rijk krijgt Jodan Boys in de vijfde minuut al een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plaats. Iets later is diezelfde de Rijk dichtbij de openingstreffer. Hij treft echter de lat.

In de tiende minuut laat RVVH voor het eerst wat zien. Een gevaarlijk ogende aanval eindigd uiteindelijk in een schot op het doel van de Leeuw. Het schot is echter niet krachtig genoeg, waarna de Leeuw eenvoudig de bal kan pakken.

Aan de andere kant zorgt Jodan Boys weer voor het nodige gevaar. Eerst wordt een gevaarlijke voorzet, die strak voor het doel langs gaat tot corner verwerkt, waarna Mo Bellachen de bal uit de corner net over tikt. Na iets meer dan een kwartier spelen probeert Kees Graafland het eens met een afstandsschot, maar deze kan gepakt worden door de keeper. Een kleine vijf minuten later krijgt RVVH een vrije trap te nemen op een gevaarlijke plaats, een paar meter uit het strafschopgebied. De inzet kan nog tot corner verwerkt worden, waaruit van Dam RVVH met het hoofd op voorsprong kan zetten. Zo komt Jodan Boys tegen de verhoudingen in op achterstand.

Toch een beetje een tik voor Jodan Boys, dat na de achterstand even een moeilijkere fase beleeft. Mitchel Heerkens pakt de eerste gele kaart van de wedstrijd na bijna een half uur spelen. RVVH wordt gevaarlijker en na iets meer dan een half uur spelen lijkt het zelfs op 0-2 te komen. Michael de Leeuw houdt zijn hoofd echter koel en weet in een 1 op 1 situatie te redden.

Vlak voor rust komt Jodan Boys eindelijk weer eens goed voor de dag. Met een schot van Kees Graafland, dat overigens te zwak is, krijgt de thuisploeg eindelijk weer een kansje. De inzet van Graafland is echter een eenvoudige prooi voor de Ridderkerkse keeper. Aan de andere kant gaat bij een snelle counter een kopbal net over het doel van Michael de Leeuw. Even later komt RVVH dan toch op 0-2 dos Santos zet de Ridderkerkers op een riante voorsprong, zo vlak voor rust.

Zo zal Jodan Boys na rust een 0-2 achterstand moeten gaan ombuigen, iets wat gezien het spel na de 0-1 haast onmogelijk lijkt.

 

Na rust komt een ongewijzigd Jodan Boys binnen de lijnen. Jodan Boys mag al snel blij zijn dat het niet verder op achterstand komt als een harde pegel op de paalt gaat. Daarna volgt een matte periode, waarbij Jodan Boys nauwelijks kansen kan creeren. Ook RVVH lijkt het rustig aan te doen. Na twintig minuten spelen zorgt Remco de Rijk voor de eerste grote kans van Jodan Boys. Een goed en gevaarlijk schot kan met de nodige moeite gekeerd worden. Direct daarna mag de Rijk gaan douchen. Samen met Diego Liefden wordt hij vervangen en voor hen in de plaats komen Marvin van der Pluijm en Jeroen Borsboom. Het inbrengen van deze spelers zorgt wel voor een kleine opleving bij Jodan Boys, waarbij RVVH nog een gele kaart pakt. Toch zijn de kansen niet heel erg groot. Met nog een kwartier op de klok zijn Heerkens en van der Pluijm nog het meest dichtbij gekomen, maar faalden in de afronding.

Met nog ruim tien minuten op de klok wisselen de gebroeders Heerkens elkaar af. Toch hebben de wissels uiteindelijk niet het gewenste resultaat. RVVH maakt ook nog de 0-3, vier minuten voor het einde van de officiele speeltijd. Samet Gorer velt definitief het oordeel. RVVH-er van Dam gaat er vlak voor tijd nog af als hij zijn tweede gele kaart ontvangt, maar in deze fase heeft Jodan Boys hier niks meer aan. Niet veel later klinkt het eindsignaal, iets wat veel toeschouwers al niet meer meegemaakt hebben. Velen verlieten het sportpark direct na de 0-3 of doken direct de kantine in om hun verdriet weg te drinken.

 

Jodan Boys sluit de eerste seizoenshelft in mineur af en lijkt zich serieus zorgen te moeten gaan maken. Na de winterstop zal de ploeg moeten zorgen dat het weer afstand krijgt met de onderste vier en misschien, heeeeel misschien zit er nog iets in, maar dat is voorzichtig dromen.....

De winterstop is begonnen. Volgende week komen alleen fc 's-Gravenzande en Zwaluwen nog in actie. Mocht fc 's-Gravenzande winnen, dan zakt Jodan Boys zelfs naar de tiende plaats en staat het alleen op doelsaldo nog maar boven de nummer elf Kloetinge.

 

Klik hier voor de uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B.

 

14-12-13: Jodan Boys           - RVVH                  0- 3  ( 0- 2)
Doelpunten:                                 22 Jordey van Dam
                                            45 Guytano dos Santos
                                            90 Marlon Oranje
Gele kaart:  27 Mitchel Heerkens            35 ?
                                            68 ?

Rode kaart:                                 89 Jordey van Dam (2x geel)
Toeschouw.:  450
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Diego Liefden (66' Marvin van der Pluijm),

                       Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen,
                       Mo Bellahcen, Gino Mulder, Leroy Brank,
                       Remco de Rijk (66' Jeroen Borsboom), Kees Graafland,
                       Mitchel Heerkens (79' Roald Heerkens).