Jodan Boys sluit oefenperiode matig af.

11-08-2012 18:58

Jodan Boys heeft vandaag de laatste oefenwedstrijd  in de voorbereiding op de competitie gespeeld.
Jodan Boys verloor voor het eerst in de voorbereiding. Eersteklasser SHO uit Oud Beijerland win met 1-2 van de Goudse Topklasser.
Patrick Akerboom startte vandaag met Osvaldo de Pina en Remco de Rijk in de basis. Thomas Verheijdt, die weer hersteld was van zijn blessure, zat op de bank. Jeroen Borsboom en Roald Heerkens waren er vandaag niet bij.
Jodan Boys begon sterk aan de wedstrijd. De gastheren controleerden zonder veel grote kansen. De eerste echte kans van Jodan Boys was voor Remco de Rijk. Hij schoot na bijna 10, minuten echter recht in de handen van de keeper.
SHO had nog geen serieuze kans gehad en kwam ook nauwelijks op de helft van Jodan Boys. In de dertiende minuut kwam SHO e plotseling snel uit na een, mislukte aanval van Jodan Boys. Geert Bakker wist in een twee tegen één situatie met Michael de Leeuw koel af te ronden.
Ondanks de achterstand blijft Jodan Boys controleren. Echter SHO krijgt na bijna 25 minuten spelen weer een grote kans op een doelpunt. Aan de andere kant is Jodan Boys echter minder gelukkig. Leroy Brank schiet te zwak in en even later lukt het in de kluts ook niet.
In de dertigste minuut mist ook Kees Graafland vanuit kansrijke positie.
Adil Akanaoui mist ook nog en Remco de Rijk tikt de bal langs de verkeerde kant van de paal. En ook hier geldt de oude voetbalwet. Als je 'm zelf niet maakt, dan doet de tegenstander het wel. Wederom is het Bakker die scoort. Hij mag aanleggen voor een vrije trap, schiet langs de muur en laat ook de Leeuw kansloos in de 37e minuut. Jodan Boys gaat nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar meer dan een schot voorlangs van de Pina komt er niet meer.
Jodan Boys kijkt hierdoor met de rust tegen een 0-2 achterstand aan.
Na rust is er één wissel. Maarten Cieremans, die niet echt heel sterk speelde mocht gaan douchen. Voir hem kwam Bram van Loon in het veld.
Jodan Boys is ook na rust de bovenliggende partij. Er komen in de eerste tien minuten al snel kansen voor de Pina en Akanaoui, maar zij schoten over en naast.
Na ruim een uur spelen werd er weer gewisseld. Dit keer kwam Ahmed Ali in het veld voor Tim Roggeveen.
Na deze wissel kreeg Jodan Boys weet een aantal kansen. Zo schiet Bellahcen van afstand over en doet Verheijdt dit uit scoringspositie.
Gelukkig weet Leroy Brank een kwartier voor tijd wel raad met een voorzet. Hij brengt Jodan Boys met een mooie kopbal terug in de wedstrijd.
Jodan Boys blijft in het restant van de wedstrijd de bovenliggende partij. Door het nadrukkelijk zoeken naar de gelijkmaker moet de Leeuw nog twee keer redden.
Krap tien minuten voor tijd lijkt Jodan Boys op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt van Kees Graafland wordt echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Jodan Boys wist niet meer op gelijke hoogte te komen. Zo moest Jodan Boys het eerste verlies van dit seizoen incasseren.
De vraag is nu of Jodan Boys klaar is voor de Topklasse. Afgaand op de eerste twee wedstrijden zou je zeggen van wel, maar gezien de laatste twee wedstrijden komen de twijfels weer naar boven.
Volgende week zaterdag start Jodan Boys om 14:30 in de Topklasse thuis tegen IJsselmeervogels. Voor Mick van der Kaa, Gino Mulder en Diego Liefden komt dit duel in ieder geval te vroeg. Van der Kaa en Liefden worstelen met dezelfde blessure. Van der Kaa moet hiervoor regelmatig richting Noord-Holland afreizen om injecties te halen.

 

Statistieken wedstrijd:
11-08-12: Jodan Boys           - SHO                   1-2  (0-2)
Doelpunten:  75 Leroy Brank                 13 Geert de Bakker
                                            37 Geert de Bakker
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -

Toeschouw.:  220
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans (46' Bram van Loon),
                       Jesse Kok, Mark Veerman, Tim Roggeveen (61' Ahmed Ali),
                       Osvaldo de Pina, Mo Bellahcen, Leroy Brank,
                       Remco de Rijk (61' Thomas Verheijdt), Kees Graafland,
                       Adil Akanaoui.