Jodan Boys sluit oefenreeks goed af met 1-3 winst bij Noordwijk

17-01-2015 20:41

Jodan Boys heeft de oefenreeks in de aanloop naar de tweede competitiehelft goed afgesloten. In Noordwijk werd met 1-3 gewonnen van Noordwijk, dat uitkomt in de Hoofdklasse B.

Na een 0-0 ruststand brachten Mo Bellahcen, Jorn van Lunteren en Leroy Brank een 0-3 stand op het scorebord. Noordwijk deed 7 minuten voor tijd nog iets terug, maar verder dan 1-3 kwamen zij niet.

 

Jodan Boys begon vandaag aan de derde oefenwedstrijd zonder Tim Roggeveen. Revelino Janga had hierdoor een basisplaats. Daniel Stals begon eveneens in de basis, net als Remco de Rijk en Mitchel Heerkens. Mo Bellahcen en Mark Veerman begonnen op de bank. Marvin Straver stond overigens vandaag weer onder de lat.

In de openingsfase waren beide ploegen gelijkijnwaardig aan elkaar. Zonder echt veel grote kansen viel er nog niet heel veel te beleven op sportpark Duinwetering, waar overigens enige festiviteiten waren rondom het nieuwe complex van vv Noordwijk. Leroy Brank produceerde eerst een afzwaaier, waarna Mo Faouzi aan de andere kant goed in de weg gezeten werd. Vervolgens zet Don Mimpen nog een goed block bij een poging tot een afstandsschot. Na bijna een kwartier spelen is Achmed el Azzouti gevaarlijk in de buurt van de goal. Het schot gaat echter ruim naast.

Hoewel er nog weinig groot gevaar geweest is voor het doel van Mustafa Amezrine, lijkt de Noordwijkse keeper toch even van slag. In de volgende vijf minuten zorgt Amezrine, gesteund door zijn verdediging voor enige hilarise flaters. Jodan Boys lijkt al snel een aantal uitgelezen kansen op de openingstreffer te krijgen, maar niets is minder waar. Eerst blundert Amezrine met een slap schot op een verdediger, dat uiteindelijk recht in de voeten van Jorn van Lunteren terecht komt. Van Lunteren probeert dan te scoren, maar wipt de bal niet hoog genoeg, waardoor de vallende Amezrine de inzet kan stoppen.

Enkele minuten later is het weer raak. Als de bal terecht komt bij Leroy Brank, is zijn schot echter niet goed genoeg. Daarna volgt er overigens een iets rustigere fase. Af en toe is er nog wat geblunder achterin bij Noordwijk, maar ze komen goed weg. Noorwijk krijgt zelf ook nog een goede kans halverwege de eerste helft. Marvin Straver zorgt ervoor dat de hoek erg klein blijft om te schieten, waardoor de bal in het zijnet gaat. Ook Jeroen Borsboom heeft nog een kans. Zijn schot gaat echter net over.

Inmiddels is er nog iets meer dan vijf minuten te spelen als er aan beide kanten nog een kans ontstaat. Noordwijk schiet uit een vrije trap net over en Mitchel Heerkens probeert met uiterste inzet tot een schot te komen, maar dit lukt echter niet waardoor de bal een makkelijke prooi is voor Amezrine. Hierdoor gaan beide teams daardoor met een 0-0 stand rusten.

 

Na rust komt de eerste wissel binnen de lijnen aan Jodan Boys zijde. Mo Bellahcen neemt de plaats van Mitchel Heerkens in en dit doet hij niet onverdienstelijk. De gehele tweede helft zal blijken dat Mo Bellahcen zijn rol goed vervult, maar veel belangrijker is zijn goal na ruim vijf minuten spelen. Bellahcen haalt vanaf randje 16 uit en zet Jodan Boys zo op 0-1. Overigens is de keeper van Noorwijk in de rust vervangen. Amerzine heeft zijn plaats onder de lat af moeten staan.

Toch zal hij daar niet rouwig om zijn aangezien zijn collega drie minuten later wederom een doelpunt moet incasseren. Jorn van Lunteren laat de keeper met een bekeken afstandsschot kansloos.

Snel lijkt Noordwijk overigens al weer aansluiting te vinden. Bij een hachelijke situatie achterin lijkt Remco de Rijk Noordwijk een handje te willen helpen door een kopbal in eigen doel te plaatsen. Gelukkig kan de bal nog van de lijn gehaald worden, waarna Noordwijk in alle commotie in de rebound niet kan scoren.

Vlak daarna wordt besloten dat Mark Veerman in het veld gaat komen. Veerman neemt de plaats in van Daniel Stals.

Ruim vijf minuten na het foutje van de Rijk mag hij overigens wat goed maken. De Rijk krijgt een goede pass waarna hij zijn tegenstander aftroeft en het strafschopgebied binnendringt. Zijn voorzet is strak, echter niemand van Jodan Boys kan zijn voet tegen de bal zetten.

Maar het is uitstel van executie voor Noordwijk. Een minuut later krijgt Jodan Boys een corner, welke door Mo Bellahcen genomen wordt. Leroy Brank springt hoog op en knikt de bal weer eens op fraaie wijze binnen. Zo staat Jodan Boys na 65 minuten op 0-3!

In het restant van de tweede helft zijn de verhoudingen in het veld weer wat meer gelijk. Noordwijk probeert nog wat aan te zetten om in ieder geval een eretreffer te maken. Na een schot voorlangs lukt dat uiteindelijk toch. Zeven minuten voor het eindsignaal wordt het 1-3 door een fraai balletje wat over Straver heen krult.

Tien minuten eerder waren overigens Marwin Glas en Yassire Hamdani nog het veld ingekomen voor Remco de Rijk en Jeroen Borsboom. Een aantal keren komen zij nog bij wat goede aanvallen voor, maar er veranderd weing meer aan de stand.

Zo wint Jodan Boys de laatste oefenwedstrijd en lijkt het na vandaag met vertrouwen uit te kunnen kijken naar de tweede seizoenshelft. Volgende week start de competitie weer. Dan komt NSC uit Nijkerk op bezoek. Zij staan momenteel twaalfde in de Hoofdklasse A.